به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور حملات اخیر گروه طالبان به پارلمان افغانستان سیگنالی آشکار برای گروه تروریستی داعش دارد.
خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه به نقل از شاهدان عینی اعلام کرد یک بمب در ورودی پارلمان افغانستان در کابل منفجر شد. همچنین شبکه العربیه در خبری فوری اعلام کرد پس از این انفجار صدای تیراندازی خارج از پارلمان شنیده شده است.
گزارش ها حاکی از آن بود که ابتدا یک مهاجم انتحاری خودروی مملو از مواد انفجاری خود را در کنار ساختمان پارلمان افغانستان منفجر کرد و به دنبال آن تعدادی مهاجم شروع به تیراندازی کرده اند.
گروه طالبان اعلام کرد که حمله به پارلمان افغانستان کار اعضایش بوده است. در پیام گروه طالبان که به رسانه ها فرستاده شده آمده است که حمله هنگام معرفی نامزد وزارت دفاع صورت گرفت و تعدادی از مهاجمان وارد پارلمان شدند.
اگر چه این حمله با کشته شدن هر 6 مهاجم به دست پلیس افغانستان به پایان رسید اما روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور این حمله را نمایش قدرتی از سوی طالبان به داعش می داند.
این روزنامه افزود: رقابت بین دو گروه طالبان و داعش یک معرکه ایدئولوژیک نیز هست اگر چه این جدال جنگ قدرت را هم در خود دارد.
طالبان این روزها تلاش می کند سیطره خود را بر بخش های بیشتری از افغانستان مسجل کند و شاید حضور اخیر داعش در این کشور و اعلام موجودیت آن به این روند دامن زده است.
خبرگزاری های غربی روز سه شنبه اعلام کردند که طالبان اخیرا بر مناطقی در شمال افغانستان؛ جایی که اساسا حوزه نفوذ سنتی این جریان به شمار نمی رود، مسلط شده است. حتی طالبان تهدید کرده است که به زودی شهر قندوز را که یکی از شهرهای مهم شمال افغانستان است به تصرف درخواهد آورد.
تحرکات طالبان بعد از آن شدت گرفته است که در ماه های اخیر خبرهایی در خصوص تلاش داعش برای باز کردن جای پایی برای خود در افغانستان و جذب نیرو منتشر و گفته شد که شماری افراد مسلح طالبان و داعش، در درگیری میان دو طرف کشته شده اند.
کمتر از یک هفته پیش، گروه طالبان در پیامی به ابوبکر بغدادی، سرکرده گروه تروریستی، داعش خواستار خودداری از تشکیل گروه های تروریستی وابسته به داعش در خاک افغانستان شد.
«اختر محمد منصور» از رهبران جنبش طالبان افغانستان در این پیام تشکیل گروه های تروریستی جدید را در خاک افغانستان برای اسلام و مسلمانان و داعش زیانبار خواند و مغایر با اصول اسلامی و مسبب تفرقه در جنبش طالبان دانست.
طالبان در این پیام می افزاید : تعهدات دینی ما را ملزم به این کرده است که خیر و صلاح شما را بخواهیم ، ما تمایلی به دخالت در امور داخلی شما نداریم و همین انتظار را نیز از شما داریم.
این پیام تاکید کرده است: طالبان هرگز اجازه هیچ گونه فعالیت جهادی تحت لوای دیگر گروه ها را در خاک افغانستان نخواهد داد و در صورتی که افراد مرتبط با داعش مشکلاتی را برای طالبان در افغانستان ایجاد کنند، طالبان نیز ناچار به واکنش خواهد شد.
اکنون طالبان تلاش می کند برای تنگ کردن عرصه فعالیت بر گروه تروریستی داعش از خلا امنیتی ناشی از ضعف نیروهای امنیتی افغان استفاده کند و حوزه نفوذ و سیطره خود را گسترش دهد.
«فواز جرجس» کارشناس گروه های اسلامی در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن در این باره می گوید: صدای داعش از افغانستان به گوش می رسد و این باعث تغییر در محاسبات دیگران مانند طالبان شده است؛ صحبت از رویارویی ایدئولوژیک و زورآزمایی دو رهبر این جنبش های رقیب یعنی «ملامحمد عمر» طالبانی و «ابوبکر البغدادی» داعشی است.
وی می افزاید: حالا طالبان با عملیات های اخیرش می خواهد به مردم، سران و جنگجویان خود ثابت کند که همچنان قوه قهریه برتر در افغانستان است.
جام جم آنلاین- امین ماهانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت