این خودروها با اینکه لزوماً «اسپرت» نیستند، ولی قدرتمندترین مدلهای دیفرانسیل جلویی هستند که میتوان امروزه خرید. در ادامه، لیست این خودروها را مرور میکنیم.
لینکلن MKX مدل ۲۰۱۶ : قدرت ۳۳۵ اسببخار، گشتاور ۵۱۵ نیوتنمتر
لینکلن MKX در نمایشگاه دیترویت سال جاری میلادی رونمایی شد، ولی هنوز از تاریخ دقیق عرضه این مدل قدرتمند لینکلن به بازار اطلاع کافی در دست نیست.
در این مدل از یک موتور دو توربوشارژر ۲/۷ لیتری اکوبوست V-6 در کنار یک سیستم دیفرانسیل جلو استفاده شده است.
فورد از این موتور در دو مدل اج کراساور و F-150 پیکاپ جدید استفاده میکند، ولی لینکلن مسلماً میخواهد با افزودن خروجی موتور در MKX تفاوت خود را نشان دهد.
قدرت این کراساور لوکس نسبت به F-150 به اندازه ۱۰ اسببخار و نسبت به فورد اج، ۲۰ اسببخار بیشتر است.
فورد اج مدل ۲۰۱۵: ۳۱۵ اسببخار، گشتاور ۴۷۴ نیوتنمتر
با اینکه فورد اج ۲۰۱۵ نسبت به مدل همخانواده لوکس خود، قدرت کمتری دارد، ولی نمیتوان چندان به موتور ۲/۷ لیتری دو توربوشارژر V-6 خرده گرفت.
قدرت ۳۱۵ اسببخار و گشتاور حداکثر ۴۷۴ نیوتنمتری در این مدل، بهمراتب قدرتمندتر از فورد موستانگ دیفرانسیل عقب با موتور جدید اکوبوست چهار سیلندر است که این همه توجه را به خود جلب کرده است البته با این که هنوز نسخه دیفرانسیل جلوی فورد اج تست نشده، ولی به نظر میرسید که اج اسپرت با گزینه دیفرانسیل تمامچرخ متحرک برای موتور توربوی قدرتمند V-6 خود، شرایط بهتری برای زندگی روزمره داشته باشد.
آکورا RLX مدل ۲۰۱۶: قدرت ۳۱۰ اسببخار، گشتاور ۳۶۹ نیوتنمتر
بزرگترین سدان آکورا یکی از تنها مدلهای دیفرانسیل جلویی است که در کلاسی که توسط سدانهای لوکس دیفرانسیل عقب بامو، مرسدسبنز، آئودی و دیگران احاطه شده، رقابت میکند.
موتور ۳/۵ لیتری V-6 در این مدل قدرتی به اندازه ۳۱۰ اسببخار تولید میکند و گشتاور حداکثری به اندازه ۳۶۹ نیوتنمتر دارد که آن را به چرخهای جلو منتقل میکند.
در نتیجه، تبدیل به قدرتمندترین محصول هوندا/آکورا پس از آکورا NSX مدل ۲۰۱۶ شده است. به نظر میرسد که مشتریان خودروهای لوکس چندان از امکاناتی که RLX در اختیار آنها قرار میدهد، راضی نبوده باشند؛ چرا از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون تنها ۷۳۷ دستگاه از این خودرو به خانه مشتریان رفتهاند.
کادیلاک SRX مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۸ اسببخار، گشتاور ۳۵۹ نیوتنمتر
کادیلاک SRX علیرغم سن و سالی که از آن میگذرد، فروش خوبی دارد و به صورت استاندارد از موتور نامآشنای جنرالموتورز، یعنی ۳/۶ لیتری انژکتور مستقیم V-6 استفاده میکند.
این موتور قدرتی به میزان ۳۰۸ اسببخار و گشتاوری به اندازه ۳۵۹ نیوتنمتر به همراه دارد البته شاید برای یک کراساور لوکس مانند SRX، یک دیفرانسیل تمامچرخ متحرک انطباق بیشتری با شرایط داشته باشد و مدل دیفرانسیل جلو بیشتر برای کسانی مناسب است که در آبوهوای معتدل زندگی میکنند.
در همین حال، نام SRX به زودی از دنیای اتومبیل حذف میشود و در سیستم جدید نامگذاری محصولات کادیلاک، نسخه جدید این کراساور با نام XT5 شناخته خواهد شد.
شورولت ایمپالا مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۵ اسببخار، گشتاور ۳۵۸ نیوتنمتر
کادیلاک XTS مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۵ اسببخار، گشتاور ۳۵۸ نیوتنمتر
بیوک لاکراس مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۵ اسببخار، گشتاور ۳۵۸ نیوتنمتر (جایگاه مشترک)
جنرال موتورز تاریخی طولانی از سدانهای بزرگ و دیفرانسیل جلو دارد و تا به امروز نیز از این روند فاصله نگرفته است.
این سه مدل سدان از کادیلاک، شورولت و بیوک، از پلتفرم مشترک اپسیلون II و یک موتور ۳/۶ لیتری V-6 استفاده میکنند.
در این میان، شورولت ایمپالا ارزانترین مدل در این گروه است، در حالی که بیوک لاکراس از این لحاظ در رده دوم است و کادیلاک XTS نیز جایگاه لوکس را از آنِ خود کرده است.
جالب است بدانید که XTS آخرین سدان بازمانده با دیفرانسیل جلو در خط تولید کادیلاک است.
کادیلاک به عنوان سرآمد برندهای لوکس امریکایی، همچنان در تعقیب همتایان ژرمن خود است و بر این اساس، مدلهایی مانند ATS، CTS و CT6 سدان جدید، همگی از ساختار دیفرانسیل عقب استفاده میکنند تا هندلینگ و تعادل مناسبتری داشته باشند.
ولوو S60 T6 درایو-ای مدل ۲۰۱۵
ولوو XC60 T6 درایو-ای مدل ۲۰۱۵
قدرت ۳۰۲ اسببخار، گشتاور ۴۰۰ نیوتنمتر (جایگاه مشترک)
ولوو S60 سدان و XC60 کراساور تنها خودروهای چهار سیلندر موجود در این لیست هستند که این موضوع ناشی از تنظیمات عجیب و غریب در پیشرانه T6 درایو-ای در آنهاست.
موتور ۲ لیتری چهار سیلندر هم از توروبوشارژر و هم از سوپرشارژر استفاده میکند تا در دور موتورهای مختلف واکنش بهتری داشته باشد.
در نتیجه، یک مصرف سوخت فوقالعاده برای خودرو ایجاد میشود و حتی مدل S60 در هر ۱۰۰ کیلومتر در جاده ۶/۷۲ لیتر مصرف میکند؛ مصرف سوختی که به میزان قابلتوجهی از دیگر خودروهای موجود در این لیست کمتر است.
لینکلن MKS مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۴ اسببخار، گشتاور ۳۷۸ نیوتنمتر
لینکلن MKT مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۳ اسببخار، گشتاور ۳۷۷ نیوتنمتر (جایگاه مشترک)
مدلهای قدیمی لینکولن MKS سدان و MKT کراساور، خودروهایی هستند که به ترتیب بر اساس فورد تورِس و فورد فلکس ساخته شدهاند و به نظر میرسد که در حال گذراندن روزهای آخر خود در بازار باشند امّا در حال حاضر، هر دوی آنها به صورت استاندارد دارای یک موتور ۳/۷ لیتری V-6 هستند که در کنار سیستم دیفرانسیل جلو ارائه میشود.
در همین حال، شاید ارتقا به موتور اکوبوست که همراه با آن میتوان دیفرانسیل تمامچرخ متحرک را به کار برد و یک موتور ۳/۵ لیتری دو توربوشارژر V-6 با قدرت ۳۶۵ اسببخار و گشتاور حداکثر ۴۷۴ نیوتنمتر است، گزینه بهتری باشد.
شورولت ایکوناکس مدل ۲۰۱۶.
جیامسی تراین مدل ۲۰۱۶: قدرت ۳۰۱ اسببخار، گشتاور ۳۶۷ نیوتنمتر (جایگاه مشترک)
تجدیدنظر در طراحی مدل ۲۰۱۶، منجر به تغییرات ظاهری گستردهای در دوقلوهای شورولت ایکوناکس و جیامسی تراین شده است.
با این حال، پیشرانه این کراساورها هیچ تغییری نکرده است. در این مدلها، موتور استاندارد ۲/۴ لیتری با چهار سیلندر قدرتی تنها به اندازه ۱۸۲ اسببخار تولید میکند.
این در حالی است که با استفاده از آپشن ۳/۶ لیتری V-6 میتوان قدرتی به اندازه ۳۰۱ اسببخار و گشتاوری برابر ۳۶۷ نیوتنمتر در اختیار داشت.
با اینکه گزینه دیفرانسیل تمامچرخ متحرک نیز در دسترس قرار دارد، ولی امکان استفاده از دیفرانسیل جلو برای یک ایکوناکس ۳۰۱ اسببخار یا تراین V-6 وجود دارد.
نکته جالب در مورد این مدلها این است که قدرت بیشتری نسبت به شورولت کامارو ۲۰۱۶ با موتور توربو و دیفرانسیل عقب دارند.
به لطف این قدرت بیشتر، جنرالموتورز سقف یدککشی را برای ایکوناکس و تراین با موتور V-6 به اندازه ۱۵۸۷ کیلوگرم اعلام کرده است.
لینکلن MKZ مدل ۲۰۱۵: قدرت ۳۰۰ اسببخار، گشتاور ۳۷۵ نیوتنمتر
لینکلن MKZ که بر اساس سدان متوسط فورد فیوژن ساخته شده، در یک سطح بالاتر از همان موتور ۳/۷ لیتری V-6 استفاده میکند که در مدلهای MKS و MKT نیز به کار برده شده است. موتور V-6 در عین حال که قدرت زیادی دارد، عطش زیادی نیز برای مصرف سوخت نشان میدهد.
یک لینکلن MKZ مدل ۲۰۱۵ با دیفرانسیل جلو، در هر ۱۰۰ کیلومتر در شهر ۱۳/۱ لیتر و در جاده ۸/۷۱ لیتر مصرف میکند.
در همین حال، مشتریانی که به دنبال صرفهجویی بیشتر در مصرف بنزین هستند میتوانند از آپشن موتور ۲ لیتری اکوبوست استفاده کنند که همراه با دیفرانسیل جلو، مصرفی برابر ۱۰/۷ لیتر در شهر و ۷/۱۳ لیتر در جاده ایجاد میکند.
نیسان ماکسیما مدل ۲۰۱۶: قدرت ۳۰۰ اسببخار، گشتاور ۳۵۴ نیوتنمتر
نیسان از سال ۱۹۸۷، از ماکسیما بهعنوان «خودروی اسپرت چهار در» یاد میکند. در حالی که مشکل بتوان برای یک سدان دیفرانسیل جلو با سیستم انتقال قدرت متغیر پیوسته، عنوان «اسپرت» را بهکار برد، ولی در عین حال، موتور ۳/۵ لیتری V-6 قدرت بسیار زیادی را در این مدل اختیار قرار میدهد.
مدل ۲۰۱۶ از نیسان ماکسیما که در نمایشگاه اتومبیل نیویورک ۲۰۱۶ به نمایش گذاشته شده، یک نسخه کاملاً جدید از مدل قدیمی نیسان است که اولین بار در سال ۱۹۸۱ میلادی در بازار امریکا قدم گذاشت.
بالاترین سطح از ماکسیمای جدید، تریم SR است که از تیونینگ اسپرت سیستم تعلیق، تایرهای 245/40R19 بر روی چرخهای منحصر به فرد ۱۹ اینچی و پدلشیفتر برای سیستم CVT بهره میبرد. تمام قدرت این خودرو به چرخهای جلو منتقل میشود.
در یک تست داخلی کمپانی نیسان، ماکسیما SR مدل ۲۰۱۶ در پیست باتنویلو سریعتر از بامو 328i، آکورا TLX و آئودی A4 2.0T کواترو نشان داده است.(پدال)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت