دکتر سعید متصدی گفت: با توجه به اینکه آب شیرین کن ها اثرات بسیار زیادی را روی حوزه های زمینی و دریایی می گذارند حتما باید احداث آنها، ارزیابی زیست محیطی داشته باشد اما هیچ یک از آب شیرین کن هایی که در حال حاضر فعالیت می کنند مجوز محیط زیست ندارند و در حقیقت به صورت غیرمجاز فعال هستند البته آب شیرین کن های کوچکی که از سال های قبل در جزایر کیش و قشم فعال هستند به دلیل اینکه حجم بسیار کمی دارند و تامین کننده نیازهای کم جوامع محلی هستند، معمولا در همان منطقه مطرح و ارزیابی می شوند اما به غیر از این آب شیرین کن ها که نیازی به ارزیابی سازمان محیط زیست ندارند، پروژه های بزرگ شیرین کردن آب دریا حتما بایستی توسط سازمان محیط زیست مجوز بگیرد.
وی افزود: سازمان محیط زیست با آب شیرین کن های غیرمجاز برخوردهای قانونی کرده و فعالیت آنها را متوقف می کند.
معاون انسانی سازمان محیط زیست تاکید کرد: به هیچ عنوان برای تامین نیازهای آبی کشور نباید در وهله اول به فکر استفاده از منابع جدید آب و شیرین کردن آب دریاها باشیم.
وی یادآور شد: کشورهای مختلف استراتژی های مختلفی را برای تامین نیازهای آبی از جمله صرفه جویی و جلوگیری از ضایعات و پرت آب در نظر می گیرند.
متصدی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ درصد مصارف آب در کشور ما در بخش کشاورزی با راندمان ۴۰ درصد است، اظهار کرد: بهتر است در مرحله اول به فکر بهینه کردن مصرف آب در این بخش ها باشیم.
معاون انسانی سازمان محیط زیست افزود: در مراحل بعد نیز استفاده مجدد از منابع آب استفاده شده و بازچرخانی پساب ها در مصارف صنعتی و کشاورزی می توانند جایگزین روش های نادرستی مانند شیرین کردن آب دریاها باشد البته در نهایت اگر در جایی استفاده از آب شیرین کن ها در قالب های قانونی مطرح شود، به شرط داشتن تاییدیه زیست محیطی و گزارش های ارزیابی بلامانع است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود