به گزارش جام جم آنلاین، صلاح الدین دمیرتاش، رئیس حزب دموکراتیک خلق ها، که حزب وی در این انتخابات نتایج غافلگیر کننده ای (حدود 13 درصد آرا معادل 79 کرسی در پارلمان) به دست آورد، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا تاکید کرد توقف حمایت از گروه های تروریستی در سوریه شرط اصلی و لازم بازگرداندن روابط خارجی ترکیه به وضع عادی در دولت آینده این کشور است.
صلاح الدین دمیرتاش گفت: این درخواست یکی از شروط اصلی در هر ائتلاف دولتی میان حزب عدالت و توسعه و هریک از احزاب سیاسی است.
وی درباره وضعیت رجب طیب اردوغان رییس حزب عدالت و توسعه و رییس جمهور فعلی ترکیه افزود: او (اردوغان) اولین رییس جمهوری است که مستقیم با آرای مردم انتخاب شد و انتظار می رفت که حکم و بیطرف باشد اما شروع به بیان آشکار تمایل خود به تغییر قانون اساسی و تبدیل نظام حکومتی به ریاست جمهوری کرد. به نظرم، مردم از این تمایلات و طرح های اردوغان خوشحال نشدند و کارت قرمز را به او نشان دادند تا با تک حزب خود نتواند تشکیل دولت دهد.
دمیرتاش درباره موضع دولت اردوغان در خصوص سوریه و حمایت از تروریست ها هم گفت: خطاهای زیادی در سابق رخ داد؛ دولت جدید امکان ندارد که گروه هایی مثل داعش یا افراط گرایان دیگر را حمایت کند...این سیاست ها اوضاع را در سوریه وخیم کرد و ما باید سیاست های خود را به گونه ای متحول کنیم که همه طرف های منطقه را در برگیرد.
فاروق لوگوغلو نایب رئیس حزب جمهوری خلق ترکیه نیز دو روز پیش با تاکید بر ضرورت دراز کردن دست دوستی ترکیه به سوی دولت سوریه و ضرورت ممانعت از کمک به گروه تروریستی داعش در کشورهای همسایه تاکید کرد که نتایج انتخابات پارلمانی ترکیه به بلندپروازی های رجب طیب اردوغان برای اعمال حاکمیت فردی بر ترکیه و همچنین تمایل وی به تغییر نظام حکومتی از پارلمانی به ریاست جمهوری پایان داد.
ترجمه: جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود