به گزارش مهر، سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی بعدازظهر امروز در همایش فرمانداران سراسر کشور که در وزارت کشور برگزار شد، گفت وگو با جریانات سیاسی و توجیه امنیتی آنها را بسیار مهم خواند و گفت: متاسفانه شبکههای مجازی همراه با فرصتهای خود، تهدیدهایی نیز تولید میکنند که باید در مقابل این تهدیدات، آگاهسازی انجام شود.
فرمانده ناجا در همین رابطه به حوادث اخیر در شهرستان مهاباد اشاره کرد و گفت: فارغ از آنکه مرجع قضایی باید عاملان این حادثه را شناسایی و با متهمان برخورد کند، اما برخی در فضای مجازی به دنبال آشوب در شهر بودند که خوشبختانه این مساله مدیریت شد و نیروی انتظامی خویشتنداری کرد تا کسی آسیب نبیند.
سردار اشتری ادامه داد: ما همواره با استان در ارتباط بودیم و بر خویشتنداری نیروها تاکید داشتیم تا جایی که ۴۰ نفر از نیروهای ناجا زخمی شدند.
وی گفت: دشمنان یک موضوع اجتماعی را در مهاباد به مسالهای امنیتی تبدیل کردند؛ در حالی که ما همواره تلاش میکنیم تا موضوعات امنیتی را به مسائل اجتماعی تقلیل دهیم، اما شما در مهاباد دیدید که چه هجمهای وارد شد و البته برخی از آنها بعداً متوجه این ماجرا شدند و از مسئولین تشکر کردند.
لزوم تقویت هماهنگی میان ناجا و مجریان انتخابات
سردار اشتری با تاکید بر اینکه هر چقدر میان ناجا و مجریان انتخابات هماهنگی بیشتری وجود داشته باشد، نتایج بهتری در برگزاری انتخابات بدست میآید، اظهار داشت: نیروی انتظامی در رابطه با سه انتخابات گذشته تحقیقی انجام داده و تهدیدات، آسیبها و چالشهای نظام در هنگام انتخابات در استانها و شهرستانهای مختلف را بررسی کرده است.
وی افزود: پس از بررسی همه سوابق، متوجه موضوعاتی شدیم که بسیار ساده بود و در یک حوزه انتخاباتی روی داده بود، اما همین مساله ساده در جاهایی به یک بحران تبدیل شد.
فرمانده ناجا ادامه داد: ما پس از بررسی تمام تهدیدات و چالشهایی که در حوزه امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و مجازی وجود داشت، به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۹۵ درصد چالشها، پیش از انتخابات قابل حل است و با اشراف اطلاعاتی بر موضوعات پیرامونی انتخابات، میتوان اقدامات پیشدستانهای انجام داد تا حادثهای ایجاد نشود.
سردار اشتری در ادامه با اشاره به برخی از چالشهای قابل پیشبینی و پیشگیری در انتخابات، گفت: یکی از این چالشها مسائل قومی و مذهبی است؛ در بسیاری از مناطق خصوصا در شهرستانهای مرزی این مساله مصداق بیشتری مییابد و اختلافاتی در این حوزه نمایان میشود، مثلاً نامزدها و طرفداران آنها توقعاتی را در بین مردم ایجاد میکنند که عملی نیست و منجر به افزایش مطالبات میشود.
نامزدها وعدههایی بدهند که با دستورالعملها مطابقت داشته باشد
فرمانده ناجا در ادامه با تاکید بر اینکه نامزدها باید وعدههایی بدهند که با دستورالعملها مطابقت داشته باشد، گفت: برخی از وعدهها در بین مردم مطالبه ایجاد میکند؛ مثلا اینکه شهری را تبدیل به استان کنند یا فلان امکانات را داشته باشند و طوری وانمود کنند که حق مردم را تاکنون خوردهاند، این موارد باری بر دوش نظام میگذارد که تا سالها باید تاوان آن پرداخته شود.
سردار اشتری رعایت بیطرفی دستگاهها را یکی دیگر از موارد قابل پیشگیری در چالشهای انتخاباتی عنوان کرد و افزود: گاهی دستگاهی از یک جناح خاص طرفداری کرده است که این در انتخابات مشکلساز شده است. همچنین اجرای احکام قضایی در زمانهای خاصی نیز یکی دیگر از این مسائل و چالشهای قابل پیشگیری است؛ یعنی اگر قرار است اجرای حکمی در زمان انتخابات مشکلساز شود، باید شورای تامین استان این مساله را در نظر بگیرد و حکم را دیرتر یا زودتر اجرا کند تا شاید در کاهش اتفاقات تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه هر گونه اقدام آگاهانه یا ناآگاهانه که منجر به بهرهبرداری دشمن شود، مضر است تصریح کرد: دشمن میتواند حتی از یک موضوع ساده استفاده کرده و موجسواری کند؛ بنابراین باید مراقب اقدامات خود بود.
سه چالش مهم در انتخابات
فرمانده ناجا در ادامه به برخی دیگر از چالشهای قابل پیشگیری در انتخابات اشاره کرد و اظهار داشت: تبلیغات زودهنگام، راهاندازی کارناوالهای خودرویی و نزدیکی مکانی ستادهای انتخاباتی از دیگر عوامل مشکلساز در حین انتخابات است. در برخی مواقع به علت نزاع طرفداران نامزدها، زخمی و یا حتی کشته دادهایم، بنابراین باید تدبیری شود که در محلهای پرتجمع این ستادها تشکیل نشود.
سردار اشتری افزود: به اندازه بودن تعرفههای انتخاباتی یکی دیگر از مسائل مهم در زمان انتخابات است که باید دقت شود.
وی تصریح کرد: هر اتفاقی که بیفتد، نیروی انتظامی اولین نهادی است که در آنجا حضور مییابد، چرا که موظف است در هر شرایطی حاضر باشد. البته بهتر است در ابتدا مشکل کدخدامنشانه حل شود.
فرمانده ناجا ساماندهی محیطهای کارگری را یکی دیگر از نکات قابل پیشبینی و پیشگیری در انتخابات خواند و گفت: تشدید اقدامات کنترلی اراذل و اوباش در ایام انتخابات نیز بسیار مهم است، چرا که برخی به دنبال آن هستند تا در کمترین فضایی، آشوب ایجاد کنند که ما این افراد را شناسنامهدار کردهایم؛ یعنی این افراد فراخوان شده و در محلی نگهداری میشوند، چرا که آنها به محض گذشتن از محل نزاع، بدون شناختن علت دعوا و طرفین آن، وارد عمل میشوند که باید آنها را کنترل کرد.
سردار اشتری تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد منازعات در هنگام انتخابات که منجر به قتل و جرح شده، توسط این افراد صورت گرفته است؛ بنابراین چنین افرادی باید کنترل شوند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد