چهره هایی که در قفس افتادند + عکس

مطابق یک سنت در نظام قضایی مصر و برخی دیگر از کشورها متهمان دادگاه ها در این کشور، مجبور هستند در یک قفس فلزی در جلسه دادگاه حاضر شوند البته این قفس در طول تاریخ این کشورها پیشرفت هایی داشته است!
کد خبر: ۷۹۹۰۲۸
چهره هایی که در قفس افتادند + عکس

در آخرین جلسه دادگاه محمد مرسی قفس دادگاه طوری طراحی شده بود که فریاد های مرسی بدون اجازه دادگاه قابل شنیدن نباشد.

شیشه های عایق صدا که به این قفس اضافه شده بود، امکان شنیدن صدای متهمان را تنها از طریق میکروفون ممکن می‌کرد.

مرسی در دادگاه ماه نوامبر اصرار داشت که کت و شلوار تیره به تن کند و از پوشیدن لباس سفید مرسوم زندانیان امتناع کرد، تا با ایجاد اخلال در روند دادگاه، توجهات را به خود جلب کند.

مرسی در دادگاه فریاد زد که رئیس جمهور منتخب مصر و قربانی یک کودتا است و همراهان متهم وی با شعار دادن علیه حکومت نظامی مصر، مانع ادامه کار دادگاه شدند.

مرسی در آخرین جلسه دادگاه به اعدام محکوم شد.

شهید خالد استانبولی

قفس دادگاه‌های مصری اولین بار با محاکمه خالد استانبولی در ۱۹۸۲ به شهرت بین المللی رسید. هرچند که پیش از این نیز از قفس برای برخی متهمان استفاده می کردند.

سروان «خالد استانبولی» در در ۱۵ آوریل ۱۹۸۲ (۲۶ فروردین ۱۳۶۱) به جرم «ترور و قتل رئیس جمهور» به اعدام محکوم شد.

مبارک و پسرانش

در طول دوران سی ساله حکومت حسنی مبارک در مصر متهمان زیادی در درون قفس اتهام قرار گرفتند اما خود مبارک بعد از خلع از ریاست جمهوری به همراه پسرانش مشهور ترین متهمانی بودند که با این شیوه در دادگاه حضور پیدا کردند.

آنها نیز مانند دیگر متهمان، لباس های یک دست سفید به تن کرده بودند.

سران حکومت قذافی در قفس

علاوه بر مصر در لیبی نیز این سنت وجود دارد و جایگاه متهمان در برخی دادگاه ها به شکل قفس طراحی شده است.

۳۷ مقام سابق لیبی از ۲۳ مارس ۲۰۱۳ با اتهاماتی از قبیل قتل، آدم ربایی، همدستی در تحریک مردم، تجاوز به عنف، غارت، خرابکاری، اختلاس از بودجه عمومی و ضربه زدن به وحدت ملی در دادگاه حاضر شدند.

جلسات این دادگاه درحالی در طرابلس برگزار شده که این شهر در تصرف شبه نظامیان افراط‌گرای مخالف دولت لیبی در طبرق است بنابراین گفته می شود این دادگاه از نظر جامعه جهانی و نهادهای داخلی در لیبی مشروعیت ندارد!

قفس و مجازات های داعش

پس از آنکه برای اولین بار گروه تروریستی داعش یک خلبان اردنی را در درون یک قفس فلزی به آتش کشید، استفاده از قفس در مناطق تحت سلطه این گروه افزایش پیدا کرده و حتی برای مجازات سیگاری ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

گروه موسوم به «رقه در سکوت سربریده می‌شود» تصاویری را از قفس‌هایی منتشر کرده که داعش برای مجازات افراد از آنها استفاده می‌کند. داعش این قفس‌ها را برای مجازات در خیابان‌های شهر «رقه» قرار داده است، تا افراد سیگاری و کسانی که نماز خود را با تاخیر به جا می‌آورند، در آن زندانی کند.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها