وزیر بهداشت عنوان کرد؛

حضور ماما به جای پرستار در بخش زایمان

وزیر بهداشت گفت: با کاهش ۱۰ درصدی سزارین در کشور، مرگ و میر مادران باردار سیر نزولی داشته است.
کد خبر: ۷۹۴۰۸۵
حضور ماما به جای پرستار در بخش زایمان

دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما، با بیان اینکه در حال حاضر مطالبات جامعه مامایی کشور با عقلانیت پیش می رود، افزود: ای کاش در گروه های پرستاری نیز چنین شرایطی داشتیم عده ای قلیل که خود را نماینده همه پرستاران می دانند، کارها را سیاسی نمی‌کردند و امور پرستاری نیز از مسیر اعتدال و عقلانیت پیش می‌رفت زیرا تجربه نشان داده است که با فشار و تندروی هیچوقت به نتیجه نمی رسیم.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد سامانه ای برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ماماها و به ویژه کاریابی برای آنها، بر اهمیت نقش ماماها در کشور تاکید کرد.

هاشمی در ادامه مشکل جمعیت در کشور را یک مشکل جدی عنوان کرد و گفت: این مشکل برخاسته از نگاه متعصبانه مذهبی نیست بلکه نگاه هوشمندانه ملی و در جهت استقلال و امنیت کشور است و باید ایرانیان به کودک آوری تشویق شوند.

وی یادآور شد: دیدگاه متعصبانه زمانی است که بحث ازدواج را جدی نگیریم، بانک ها به کمک نیایند و مجلس قوانینی را در این خصوص وضع نکند.

وزیر بهداشت در عین حال بر ضرورت فراهم آوردن امکانات افزایش جمعیت تاکید کرد و گفت: مجلس باید قوانینی وضع کند که جوان‌ها زودتر سرو سامان یابند.

هاشمی با بیان اینکه رئیس جمهور نیز پی‌گیر اعتبارات لازم برای مسائل رفاهی و اشتغال جوانان است، تصریح کرد: موضوع افزایش جمعیت مهم است و ابزار آن باید برای جوان‌ها و خانواده‌ها فراهم شود.

وزیر بهداشت در ادامه به موضوع آموزش حوزه مامایی اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت استقرار اعضای هیات علمی مامایی در بالین و بیمارستان‌ها از معاون درمان این وزارتخانه خواست تا طی بخشنامه‌ای از طریق معاونت توسعه به بیمارستان‌ها ابلاغ شود تا زمانی که بیمارستانی امکانات وسیع اتاق زایمان طبیعی را ندارد، ادامه کار ندهد.

هاشمی در ادامه با اشاره به اجرای گام سوم طرح تحول سلامت و اجرایی شدن کتاب تعرفه سلامت، گفت: در این زمینه نیز به خدمات مامایی توجه شده است و امیدوار هستیم که بیمه‌ها نیز با ماماها قرارداد ببندند و مطمئن هستیم این کار با آرامش و به تدریج اتفاق خواهد افتاد.

سختی کار گروه مامایی

وی به موضوع لحاظ شدن سختی کار برای گروه مامایی اشاره کرد و گفت: گروه‌های دیگری نیز درخواست دارند تا شغل شان به عنوان شغل سخت و زیان آور شناخته شود البته سخت بودن شغل در گروه مامایی را تایید کرده ایم و اجرای آن به دولت، مجلس و اعتبارات بستگی دارد.

وزیر بهداشت خطاب به ماماها گفت: بحث بین گروه‌های مامایی و متخصصین زنان را جدی نکنید چرا که همه شما یک تیم هستید و گروه‌هایی در جامعه با اهداف سیاسی سعی دارند اقشار مختلف را در تقابل یکدیگر قرار دهند.

هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه باید در بخش های زنان و زایمان به جای پرستارها ماماها حضور یابند و پرستاران در بخش های دیگری که کمبود هم وجود دارد مشغول به کار شوند یادآور شد: با توجه به اینکه درصدد هستیم ۱۵۰۰ تخت ویژه در کشور را راه‌اندازی کنیم ضرورت دارد که پرستاران را در این بخشها بکارگیریم.

سختگیری نسبت به مرگ کودکان و مادران

وزیر بهداشت در ادامه خطاب به معاونت‌های درمان و بهداشت و نیز حوزه مامایی تاکید کرد که نسبت به مرگ مادر حساسیت زیادی نشان دهند.

هاشمی تصریح کرد: برای هر مادر و کودکی که فوت می‌کند باید یک تیم بررسی اعزام شود و باید نسبت به مرگ نوزاد به ویژه مادر بسیار سخت‌گیر باشیم و باید سیستم کنترل دقیقی داشته باشیم خود من هم موضوع را رصد خواهم کرد.

وزیر بهداشت با بیان این که برای موضوع مرگ مادر باردار سردشتی ۴ گروه به سردشت اعزام شده‌اند، گفت: ماماها، متخصصین زنان، پرستاران، روسای بیمارستان‌ها و رؤسای دانشگاه‌ها باید نسبت به مرگ مادران بسیار سخت گیر باشند تا در بین مردم آرامش ایجاد شود که البته به همت همکاران تعداد مرگ و میر مادر در کشور بتدریج کاهش یافته است

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار زایمان طبیعی در کشور انجام شده است، خاطرنشان کرد: با کاهش ۱۰ درصدی سزارین، مرگ و میر مادران به دلیل زایمان طبیعی کاهش داشته است و یکی از معیارها و شاخص‌هایی که برای روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، معاونین درمان و پرستاران لحاظ خواهد شد، کاهش مرگ و میر مادران و کودکان خواهد بود.

در مراسم بزرگداشت روز ماما از ۱۶۰ مامای نمونه کشور و نیز دانشگاه های علوم پزشکی کشور برتر از نظر تجربیات موفق در امر ترویج زایمان طبیعی و کارآفرینی با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تقدیر شد. (مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها