به گزارش مهر، شفیعی کدکنی در تازهترین اثر خود با عنوان «در هرگز و همیشه انسان از میراث خواجه عبدالله انصاری» به بحث در مورد میراث عرفانی خواجه عبدالله انصاری توجه کرده است و برتری متن تالیف شده توسط او به سایر متون مشابه در این زمینه نیز وجود چند متن پارسی در این کتاب است که با تمامی آثار منتشر شده به نام خواجهعبدالله، کاملا متفاوت است.
آنچه از آثار فارسی خواجه عبدالله تاکنون نشر یافته، بجز کتاب طبقات الصوفیه و صد میدان او همگی آثاری هستند که به لحاظ مسائل سبکشناسی و نسخه شناسی بسیار جدیدند و قدیمیترین نمونههایی که تاکنون به نام آثار فارسی خواجه عبدالله انتشار یافته، به لحاظ نسخهشناسی، با روزگار او فاصلهای چهارصد پانصد ساله دارند و از منظر مسائل سبکشناسی و تاریخ زبان نیز دارای کمترین نشانههایی از قدمت هستند؛ در حالی که شفیعی در این کتاب متونی بر خلاف این متون کلاسیک را از خواجهعبدالله منتشر کرده است.
این کتاب از یک مقدمه و پنج فصل تشکیل شده است. شفیعی کدکنی در مقدمه این کتاب درباره خواجه عبدالله انصاری و جایگاه او در عرفان ایرانی و در نثر هنری صوفیانه او سخن گفته است. او بحثی در نادرستی انتساب حدود 20رساله فارسی به خواجه عبدالله و سخنی درباره تفسیر کشف الاسرار میبدی و ارتباط آن با خواجه عبدالله و پژوهشی درباره روابط تفسیر کشف الاسرار و تفسیر الکشف و البیان ثعلبی مطرح کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد