با وجود پابرجا ماندن تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای خارجی بر سر تجارت نفت و گاز، ایران اولین محموله میعانات گازی خود را پس از توقفی حدود چهار ساله به اتحادیه اروپا صادر کرد.
بر این اساس پس از امضای قرارداد جدید بین شرکت ملی نفت ایران و یک شرکت پالایشگر چینی و افزایش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه ای صادرات میعانات گازی پارس جنوبی، اولین محموله میعانات گازی کشور به یک پالایشگاه اروپایی صادر شده است.
از این رو بزرگترین پالایشگر نفت لهستان (پی. کی. ان. اورلن) یک محموله میعانات گازی ایران را به پالایشگاه «مازیکیایی» خود در کشور لیتوانی ترانزیت کرده است.
از سوی دیگر مطابق با گزارش رویترز حجم این محموله میعانات گازی صادراتی ایران به پالایشگاه لهستانی حدود ۱۲۲ هزار تن ارزیابی می شود و تاکنون مسئولان پالایشگاه مازیکیایی درباره دلایل خرید این محموله میعانات گازی از شرکت ملی نفت ایران اظهار نظری نکرده اند.
این در حالی است که سیدمحسن قمصری، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آغاز مذاکرات با پالایشگاههای آسیایی، اروپایی و مشتریان سابق نفتی ایران گفته است: قطعا در صورت دستیابی به توافق جامع هستهای و لغو تحریمهای بینالمللی امکان بازگرداندن بشکههای نفت صادراتی ایران به بازار جهانی وجود دارد.
در این بین با بهره برداری از فاز ۱۲ به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی و بخشهایی از طرح توسعه فاز ۱۵ تا ۱۸ این میدان مشترک گازی، ظرفیت تولید و صادرات میعانات گازی ایران به بازارهای چهار گوشه جهان افزایش یافته است.
آمارهای رسمی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نشان می دهد سال گذشته بیش از سال گذشته بیش از ١١ میلیون و ٣٩٢ هزار تن میعانات گازی به ارزش ١٠ میلیارد و ٤١ میلیون دلار از پایانه گاز عسلویه به بازارهای جهانی صادر شده است.
بر اساس این آمارها حجم صادرات میعانات گازی ایران که از آن به عنوان نفت فوق سبک در بازار یاد می شود، سال گذشته در مقایسه با سال ٩٢ از نظر وزن ١٩ درصد و از لحاظ ارزش نیز ١٧ درصد افزایش یافته است که پیش بینی می شود در سال جاری با بهره برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۵ تا ۱۸ و بخشهایی از فاز ۱۹ پارس جنوبی ظرفیت تولید میعانات گازی کشور با افزایش بیشتری همراه شود.
از سوی دیگر همزمان با افزایش تولید میعانات گازی ایران با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، اقداماتی در دو جبهه بازاریابی به منظور افزایش فروش این محصول استراتژیک گازی و افزایش ظرفیت پهلوگیری و بارگیری کشتیهای غول پیکر نفتکش در پایانههای گازی کشور به ویژه عسلویه در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.
در این بین ناوگان نفتکش جمهوری اسلامی ایران هم با توان جابه جایی و انتقال دریایی سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن نفت خام، فرآورده های نفتی و میعانات گازی از آمادگی انتقال محموله های صادراتی میعانات گازی به بازارهای جهانی خبر داده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم