جهان ما جهانی پر از شگفتی و زیبایی است؛ اما این جهان زیبا به خاطر اشتباهات انسانها رو به نابودی است؛ چرا که بر خلاف دیگر جانداران سعی دارد زمین را با خود انطباق دهد نه خود را با آن! و به همین خاطر است که ما بیشتر به این میاندیشیم که چگونه نیازهایمان را از آن تامین کنیم تا اینکه فکر کنیم، برای آن کاری انجام دهیم.
انفجار نفتی
در سال ۲۰۱۲ یکی از بزرگترین انفجارهای نفتی در مکزیک اتفاق افتاد. این انفجار علاوه بر نشت عظیم نفتی، باعث مجروح شدن ۱۶ کارگر و کشته شدن ۱۱ نفر دیگر از آنها شد.
نخلستانهای اندونزی
روغن پالم، یکی از ارزانترین روغنهای جهان و اندونزی بزرگترین تولیدکننده آن است. اندونزی تا سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۴۰میلیون تن روغن پالم تولید خواهد کرد و این کار حاصل جایگزینی و نابودی جنگلهای این کشور با نخلستانهاست.
بزرگترین وسیله نقلیه زمینی در جهان
این تصویر بزرگترین وسیله حمل و نقل جهان را نشان میدهد که برای حفر معادن استفاده میشود؛ اما به درستی مشخص نیست این وسیله بیشتر به استخراج مواد معدنی کمک میکند یا به ویرانکردن کره زمین؟
بهشت موج سواران
این تصویر هم متعلق به ساحل جاوا در اندونزی است. بستهبندی مواد غذایی، بطری، تنه درخت و دیگر زبالههایی که در امواج این دریا به چشم میخورد، زنگ خطری برای این بهشت موجسواران است.
ذوبشدن یخها
سالانه ۱.۵ میلیون یخ در ابعاد کشتی تایتانیک آب میشوند. در حال حاضر سطح آبهای جاری به خاطر این تغییر آبوهوایی هر سال حدود ۵۰ میکرومتر افزایش پیدا میکند که این مقدار گرچه ناچیز است؛ اما در طول زمان به مقدار قابل توجهی تبدیل میشود.
سوراخی در زمین
شاید در نگاه اول این عکس شبیه یک سوراخ عمیق در زمین باشد؛ اما در واقع آن بزرگترین معدن الماس جهان به اسم میر است که در کشور روسیه قرار دارد.
عمق این معدن، ۲۵۲ متر و قطر آن ۱۲۰۰ متر است. در دهه ۱۹۶۰، سالانه ۲هزار کیلوگرم الماس از این معدن برداشت میشد که الان مقدار آن به کمتر از ۴۰۰ کیلو در سال رسیده است.
ازدحام جمعیت در مکزیکوسیتی
مکزیکوسیتی یکی از پرجمعیتترین شهرهای جهان است. شهری که به ندرت در آن گیاهان به چشم میخورند و این هم به دلیل آلودگی بیش از اندازه هوای این شهر است که امکان رشد را به این گیاهان نمیدهد.
آتشسوزی در جنگل آمازون
خشکسالی سال ۲۰۰۷، باعث آتشسوزی جنگل آمازون شد. سالانه سطح وسیعی از جنگلهای آمازون به این شیوه نابود میشوند. این مقدار معادل سطح یک میلیون زمین فوتبال است!
آلودگی هوا در چین
با توجه به پیشرفتهای صنعتی عظیم، آلودگی هوا در چین به سرعت در حال افزایش است.
برآوردها نشان میدهد که قسمت عمدهای از چین دارای هوای ناسالم و حتی بسیار ناسالم است.
بیشتر مردم چین از ماسک استفاده میکنند؛ به امید آنکه شاید کمی از اثرات مخرب این آلودگی هوا بکاهند.
میدانهای نفتی کالیفرنیا
بهرهبرداری از این میدانهای نفتی که در ایالت کالیفرنیای ایالات متحده آمریکا قرار دارند، از سال ۱۸۹۹ شروع شد و تا پایان سال ۲۰۰۶ میزان برداشت از این میدانها به ۲میلیارد بشکه رسید.
این میدانهای نفتی نه تنها باعث از بین رفتن منابع ارزشمند زمین میشوند که افزایش گازهای گلخانهای و دیگر آسیبهای زیستمحیطی را موجب میشوند.
قطع درختان جنگلی
قطع درختان یکی از عوامل اصلی تغییرات آبوهوایی است. درختان دیاکسیدکربن و دیگر گازهای مضر در اتمسفر را میگیرند و به جای آن اکسیژن تولید میکنند.
با قطع درختان، عظیمترین ششهای این سیاره از کار میافتند و مهمتر از همه زیستگاه بسیاری از گونههای جانوری نابود میشود.
پلاستیکها
سوختهای فسیلی از ارزشمندترین و بیبازگشتترین سوختهای جهان هستند که انسانها با تبدیل آنها به اشیای پلاستیکی بیارزش در حال نابود کردن آن هستند و علاوه بر این، با رها کردن این اشیا در طبیعت، حیات دیگر جانداران را هم به خطر میاندازند؛ مثل این پرنده که با بلعیدن این اجسام پلاستیکی غیرقابلهضم، محکوم به مرگ شده است.
بالا آمدن سطح آب دریاها
با توجه به گرم شدن کره زمین و در نتیجه افزایش سطح آب دریا، بسیاری از جزایر کم ارتفاع ممکن است پس از مدتی با مشکل مواجه شده یا به طور کامل ناپدید شوند.
با اینکه این اتفاق به صورت فوری اتفاق نمیافتد؛ اما اجتنابناپذیر هم نیست. علاوه بر این نه تنها جزایر که بسیاری از سواحل کشورهای بزرگ هم در معرض این خطر قرار دارند.
گلخانههای سنآگوستین
بیشترین گلخانههای جهان که در این مکان واقع شدهاند، باعث خشکاندن پوششهای طبیعی این منطقه یا همان ساواناها شدهاند.
زبالههای الکترونیکی
با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی، بسیاری از قطعات قدیمیتر این ابزارهای تکنولوژیک، انبوهی از زبالههای الکترونیکی را پدید میآورند.
زبالههایی که به این زودیها ناپدید نمیشوند. این امر نتیجه کار شرکتهایی است که مدلهای جدید تلفن همراه، تبلت و دیگر آثار الکترونیکی را با فاصله زمانی کوتاهی عرضه میکنند.
تراکم جمعیت
این صحنه از بنگلادش نشان میدهد که چگونه تمرکز جمعیت روی یک قسمت زمین، چهره آن را زشت و زمین را نابود میکند.
هزاران سال طول میکشد تا این زبالههای تولیدی انسانها در طبیعت تجزیه شوند.
بحران گنگ
گنگ، بزرگترین رودخانه هند است که اهمیت بسیاری برای هندوها دارد. گنگ در حال حاضر با زبالههای انسانی و صنعتی انباشته شده است؛ با این حال بسیاری از مردم هنوز از آب این رودخانه برای حمام کردن و شستن لباسها استفاده میکنند.
زاغهنشینهای هند
زاغهنشینی، برای آنهایی که توان خرید خانه در شهر ندارند؛ یک نوع شهرنشینی غیررسمی محسوب میشود.
این شهرکها که به سرعت در هند در حال گسترش هستند، چهره این کشور را نازیبا کردهاند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت