تجمع کارگران روغن نباتی جهان
روزنامه آرمان در ستون شنیده شده خود نوشت:شنیده شد که 300 کارگر کارخانه روغن نباتی جهان در اعتراض به عملکرد مدیریت کارخانه و مطالبه حقوق قانونی خود، مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. فرارو نوشت؛ کارگران کارخانه روغن نباتی جهان که روز دوشنبه مقابل کارخانه خود در اعتراض به وضعیت حقوقی و قانونی کار در این واحد صنعتی تجمع کرده بودند، بساط اعتراض خود را دیروز مقابل استانداری زنجان پهن کردند. کارخانه روغن نباتی جهان یکی از برند های کشور در حوزه تولید انواع روغن نباتی جهان می باشد که واحد صنعتی آن در سه راهی طارم در شرق شهر زنجان قرار گرفته است، دو سال پیش توسط هلدینگ «کف و داروگر» خریداری شد. اعتراض اصلی کارگران حاضر در این تجمع به عملکرد غیر قانونی مدیریت مجموعه روغن نباتی جهان است.
پرواز 34 ساعته تهران به بمبئی
آرمان نوشت:شنیده شد که پس از آن که در ماههای گذشته چند ایرلاین خارجی رکوردهای یک و چند روزه تاخیر در زمان پروازهایشان را ثبت کردند، حالا نوبت به هواپیمایی گلفایر بحرین رسیده تا برای انجام دو پرواز منطقهای خود تاخیری 34 ساعته را ثبت کند. پرواز GF057 شرکت هواپیمایی گلفایر بحرین که بنا بود در روز 13 فروردین ماه مسافرین تور خود را از بمبئی به سمت منامه و سپس به تهران منتقل کند در دو نوبت تاخیراتی چند ساعته را ثبت کرد تا مسافران این پرواز برای ساعتها در فرودگاه سرگردان شوند. مهدی زندپور یکی از مسافران تاخیرهای به وجود آمده را این طور توضیح داد: طبق زمان درج شده روی بلیت پرواز بمبئی– منامه باید ساعت 6:15 صبح فرودگاه را ترک می کرد از این رو مسافران از حوالی سه صبح در فرودگاه حاضر بودند. پس از نزدیک شدن به ساعت پرواز زمان درج شده روی تابلوی فرودگاه از 6 به 11 و دقایقی بعد به 14:15 تغییر کرد. اما با وجود تمام این تغییرات پرواز با 10 ساعت تاخیر در ساعت16:30 بمبئی را به مقصد منامه ترک کرد.
تغییر رئیس کتابخانه مجلس
آرمان آورده:شنیده شد که پس از سه سال ریاست محمد رجبی بر کتابخانه مجلس شورای اسلامی فرد دیگری تا چندی دیگر این مسئولیت را پذیرا خواهد شد. فارس نوشت؛ پنجم دی ماه سال 91 بود که با حکم علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی «محمد رجبی» به عنوان رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس معرفی و از زحمات حجتالاسلام رسول جعفریان تقدیر شد. اما شنیدهها حاکی از آن است که طی هفته جاری تغییراتی در ریاست کتابخانه مجلس صورت خواهد گرفت و رجبی جای خود را پس از سه سال به فرد دیگری میدهد. این گزارش اضافه میکند، برای ریاست کتابخانه مجلس شورای اسلامی نامزدهای فراوانی شنیده میشود، اما گزینه احتمالی «منصور واعظی» دبیر کل اسبق نهاد کتابخانههای عمومی کشور است که احتمال حضور او بیش از دیگران است.
احضار مدیرعامل راهآهن به تعزیرات
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برخی تخلفات رویداده به تعزیرات حکومتی احضار شد. تسنیم نوشت؛ مدیرعامل راهآهن در ارتباط با استرداد بلیت از مسافران بهویژه در ایام نوروز و دریافت مبالغ اضافی از آنها به یکی از شعب تعزیرات استان تهران احضار شده است. در احضاریه شعبه تعزیرات حکومتی، مهلت مدیرعامل راهآهن برای حضور در شعبه تعزیرات و ارائه توضیحات، 10 روز پس از رؤیت احضاریه عنوان شده است. در صورتی که اقدام راهآهن در دریافت بهای اضافی در استرداد بلیت غیرقانونی باشد، این سازمان به پرداخت جریمه هنگفتی محکوم خواهد شد.
هندوانههایی با طعم تریاک!
آرمان آورده:شنیده شد که ماموران پلیس ایستگاه شهید مدنی استان یزد، 90 کیلو تریاک را از داخل بار هندوانه کشف و ضبط کردند. سرهنگ محمد حسین ستوده نیا رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان یزد گفت: ماموران ایستگاه ایست و بازرسی شهید مدنی این استان، هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه تریلی ایویکو با محموله هندوانه که از مسیر بندرعباس عازم تهران بود مشکوک شدند. وی ادامه داد: ماموران خودرو را برای بازرسی و بررسی بیشتر به پارکینگ منتقل کردند و در بازرسی از آن، مقدار 90 کیلو تریاک، که به طرز ماهرانه ای داخل بار هندوانه جاسازی شده بود را کشف و ضبط کردند. قدسآنلاین نوشت؛ رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان یزد تصریح کرد: در این زمینه یک تن از سوداگران مرگ دستگیر و تحویل مقامات قضائی شد.
شرط ایران برای واردات خودرو از آمریکا
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با بیان این که در گذشته چهار خودروساز آمریکایی در ایران فعالیت میکردند، اظهار کرد: در گذشته این شرکتها در ایران تعطیل شدند اما مجددا آمریکاییها در حال تلاش برای حضور دوباره در ایران هستند. اقتصادنیوزنوشت؛اسدالله عسگر اولادی ادامه داد: البته شرط ما این است و به آنها هم اعلام کردهایم تا تحریمها برداشته نشود ورود خودروهای آمریکایی به ایران را قبول نمیکنیم. عسگر اولادی با اشاره به این که نوعی از واردات خودرو مجاز است و در حال حاضر ما از چین، ژاپن و کره خودرو وارد میکنیم، گفت: اما تا آمریکا تحریمها علیه ایران را برندارد اجازه ورود خودروهای آمریکایی به ایران را نمیدهیم. وی با بیان این که آمریکاییها مدام به دنبال مذاکره برای واردات خودروهای خود به ایران و قطعات آن هستند، تصریح کرد: اما الان زمان این مراودات نیست و ما تنها چیزی که باید از این کشور وارد کنیم دارو و کالاهای اساسی است.
برانکو برای حفظ خادم آمد!
آرمان نوشت:شنیده شد که مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس درباره اتفاقات اخیر این باشگاه و حضور برانکو ایوانکوویچ به جای حمید درخشان، گفت: امیررضا خادم (معاون وزیر ورزش) نمیخواهد پرسپولیس را نجات بدهد، او میخواهد خودش را نجات بدهد. آمدن برانکو به پرسپولیس برای نجات این تیم نیست، برای حفظ خادم است. امیر عابدینی به نقش یک واسطه خاص در مذاکره پرسپولیس با برانکو ایوانکوویچ اشاره کرد و افزود: چرا باید مذاکره با برانکو از طریق یک واسطه خاص صورت بگیرد؟ مگر مذاکره با این سرمربی واسطه میخواهد؟ مسئولان باشگاه کافی بود با رضا چلنگر، مترجم برانکو تماس بگیرند تا این مربی قراردادش را با پرسپولیس امضا کند.
تکذیب خبر بیماری آیتا... سیستانی
آرمان آورده:شنیده شد که دفتر آیت ا... سید علی سیستانی در قم مطالب منتشره در روزهای اخیر مبنی بر کسالت ایشان را رد کرد. یکی از مسئولان این دفتر گفت که خللی در ملاقات های وی نیز صورت نگرفته است. برخی از پایگاه های خبری به تازگی مطالبی را در خصوص شرایط نامطلوب جسمانی آیت ا... علی سیستانی از مراجع تقلید منتشر کرده اند. آیت ا... سیستانی در حال حاضر 85 سال سن دارد و در 13 مرداد ۱۳۰۹ در شهر مقدس مشهد متولد شد. به دنبال ورود عناصر تکفیری و تروریست داعش به عراق و اشغال برخی از شهرها، آیت ا... سیستانی با صدور فتوای برای بسیج عمومی از گسترش فعالیت های آنان جلوگیری کرد. نیروهای مردمی عراق اخیرا با حمایت ارتش این کشور شهر تکریت را آزاد و از وجود عناصر تروریست داعش پاکسازی کردند.
عملیات انتحاری نهضت آزادی برای آمریکا و اسرائیل
روزنامه کیهان در ستون ویژه خود نوشت:رئیس گروهک نهضت آزادی مدعی شد جهان به ایران به عنوان رژیم پرخاشگر نگاه میکرد و اکنون پس از بیانیه لوزان حکومتی قابل تعامل میداند!
ابراهیم یزدی که از عوامل اصلی به ورشکستگی کشاندن نهضت آزادی بود، دکتر ظریف را مخاطب قرار داده و نوشته است: این روند )مذاکرات و بیانیه لوزان( که پس از حدود 35 سال نبود رابطه مستقیم ایران با ایالات متحده آمریکا و روابط نه چندان خوب با دیگر کشورها رخ داده است، بازگشتی به اهداف اصلی جمهوری اسلامی ایران و دولت موقت انقلاب اسلامی، که میخواست روابطی گسترده، عزتمندانه و توأم با احترام متقابل با دیگر کشورهای دنیا داشته باشد، به شمار میرود.
وی میافزاید: امروزه همانند آخرین مذاکرات انجام یافته به وسیله مسئولان دولت موقت با دیپلماتهای دیگر کشورها، از جمله ایالات متحده آمریکا، اکنون نیز برخی منتقدان ابراز دلواپسی کرده، بدون توجه به ابزارهای ضروری در مذاکرات دیپلماتیک برای حل مسالمتآمیز اختلافات، بعضاً بهانهگیری یا کارشکنی میکنند.
یزدی نوشت: اکنون ایران در دید و زبان جهانیان از «رژیمی ایدئولوژیک، پرخاشگر و ستیزهجو» به «حکومتی قابل تعامل» تبدیل شده است و میتوان امیدوار بود که دیگر مسائل مرتبط در منطقه بر سر میز مذاکره حل و فصل شود.
یادآور میشود براساس اسناد لانه جاسوسی و دیگر اسناد موجود ابراهیم یزدی و کسانی چون امیر انتظام از نگاه سازمان سیا و سفارت آمریکا به عنوان رابطین خوب و دوستان خوب آمریکا که میتوانند ترمز انقلاب را بکشند و سلطه آمریکا را اعاده کنند، ارزیابی شده است و از این جهت ادعای اینکه امثال وی در دولت موقت هم جهت با اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی هم سو و هم مسیر بودهاند، به غایت بیپایه و مایه است. به تصریح حضرت امام اگر اعضای نهضت آزادی در دولت موقت بر سر کارمانده بودند سیلی به اسلام و نظام میزدند که این کشور تا قرنها سربلند نمیکرد.
مشت یزدی در دروغگویی هنگامی باز میشود که از یک سو مدعی همسویی با سیاست خارجی جمهوری اسلامی - که اصالتاً در تقابل با استکبار شیطان بزرگ است- میشود و از طرف دیگر ادعا میکند جمهوری اسلامی در دنیا رژیمی پرخاشگر و ستیزهجو میباشد. آیا این ادبیات همان ادبیات آمریکایی و صهیونیستی نیست که از سوی رئیس گروهک ورشکسته طوطیوار را بازگو میشود و آیا داشتن فناوری هستهای صلحآمیز میتواند نشانه ستیزهجویی و پرخاشگری باشد؟! آیا شهدای هستهای ما سند این ستیزهجویی و پرخاش هستند یا شهدای تسلیحات شیمیایی و کشتار جمعی اهدایی غرب به رژیم صدام و یا 17 هزار قربانی ترورهای سازمان منافقین به تصریح حضرت امام، نهضت آزادی پدرخوانده این سازمان تروریستی بود؟!
از طرف دیگر باید پرسید آیا مسیر جمهوری اسلامی ایران در چالش هستهای 12 سال اخیر غیر از تعامل و مذاکره و اعتمادسازی مسیر دیگری بوده و آیا میتوان به جای نظام، آمریکا و غرب را تبرئه کرد؟!
هزینه اقتصادی بیبرنامگی دولت هنگفت و نگرانکننده است
روزنامه کیهان نوشت:یک کارشناس اقتصادی حامی دولت خواستار اصلاح نگرش اقتصادی دولت شد و نسبت به عواقب برخی کجاندیشیها هشدار داد.
فرشاد مومنی استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: وقتی آقای روحانی به ریاست دولت یازدهم انتخاب شد، واکنش مردم نسبت به این تغییر تصحیح انتظارات عقلایی بود، اما متاسفانه رئیس بانک مرکزی و بخشهایی از دولت با هر انگیزه و دلیلی در برابر این روند اصلاحی مقاومت و ادعا کردند برای آنها ثبات نرخ ارز مهمتر از قیمت آن است. در حالی که این دولت باید در ابتدا بنا بر اصول علمی صبر میکرد تا اثرات آینده هراسانه از نرخ ارز بیرون رود و بعد ثباتبخشی را در دستور کار قرار دهد. البته دولت یازدهم در زمینه ثبات نرخ ارز نیز بعدها بر وعده خود پابرجا نماند و این خود به کانون نگرانی از منظر اقتصاد سیاسی تبدیل شد. زیرا عدم وفای به عهد نشاندهنده این است که صرفنظر از نیت افرادی که در مدیریت اقتصادی کشور حضور دارند، اقتصاد علیه رفاه عمومی و مصالح تولیدی و به نفع بخشهای غیرمولد شکل میگیرد. به عقیده من این موضعگیری نادرست هزینه بزرگی بود که این دولت به خاطر کماطلاعی یا بازی خوردن از همراهان آنها اتخاذ کرد و با یکی از بیسابقهترین رکودها مواجه بودیم.
وی ضمن تحلیلی که از سوی روزنامه شرق منتشر شده تأکید میکند: نکتهای که باید پس از انتخاب راهبرد مدنظر دولت قرار گیرد، پایبندی عملی به برنامه محوری است. به این معنا که دولت با نشان دادن بلوغ فکری بپذیرد آن چیزی که قدرت چانهزنی کشور را در مذاکرات افزایش میدهد و بقای کشور را تضمین و امنیت ملی کشور را حفظ میکند، از جنبه اقتصادی بنیه تولید ملی است و در این چارچوب دولت باید به تجربه بالغ بر 18ماهه گذشته خود مراجعه کند. بارها شخصا از همان آغازین روزهایی که بخشهایی از دلارهای بلوکه شده ایران آزاد شد، به دولت پیشنهاد کردم تا برای این منابع به نسبت اندک آزاد شده برنامه تعریف کند، اما بدون برنامهریزی برای این امر، اشتهای سیریناپذیر رانتجویان و خصلت روزمرگی غیرمتعارفی که دولت قبلی برای این دولت به جای گذاشته بود باعث شد تا این منابع آزاد شده خرج شود بدون آنکه کوچکترین دستاوردی برای جامعه به همراه داشته باشد. دولت باید توجه کند اگر این توافق هستهای نهایی شود اما برای عامه مردم دستاورد عملی نداشته باشد، مردم به لحاظ روانی درباره مسیر صحیح سیاست خارجی دچار تشویش خواهند شد.
مومنی میافزاید: دولت باید دو اقدام تصحیح نگرشی نیز در سطح خود دولت صورت دهد. نخست تصحیح دیدگاه رئیسجمهور است که پس از توافق ژنو مطرح شد. روحانی بسیار سهلگیرانه در سخنی که با مردم داشت گفت دولت کار خود را انجام داد و اکنون زمان ایفای وظیفه فعالان اقتصادی است. در همان زمان از موضع کارشناسی این مساله را با رئیسجمهور در میان گذاشتم که اگر این حرف یک نکته ناشی از خوشحالی ناگهانی باشد اشکالی ندارد، اما اگر این گفته محصول مشورت با مشاوران اقتصادی وی باشد سخن بسیار خطرناک و نگرانکنندهای است.
این اقتصاددان تصریح میکند: تصحیح نگرشی که دولت به شدت به آن نیاز دارد این است که دولت جسته و گریخته اشاره کرده که اگر ماجرای هستهای سامان یابد، خارجیها برای سرمایهگذاری به ایران میآیند و اقتصاد ایران را به سامان میرسانند. این نگرش بسیار نادرست است و واقعیتهای تاریخی اقتصادی خلاف آن را نشان میدهد.
مومنی در پایان تأکید کرد: گمان نکنند که برخورد احساسی و هیجانی بدون برنامه با دلارهای آزاد شده و سرمایه خارجی جذب شده نجاتدهنده است، بلکه نجات در گرو اصلاح ساختار نهادی بر محور مصالح عامه مردم و بخشهای مولد خواهد بود.
عبدی: اصلاحطلبان در بنبستی هستند که خود درست کردند
عضو مستعفی حزب منحله مشارکت، رفتارهای نسنجیده و تند همطیفان خود در فتنه 88 را موجب ایجاد بنبست سیاسی و سپس غیرسیاسی شدن حامیان این طیف عنوان کرد.
عباس عبدی ضمن یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: برخیها معتقدند که فشارهای رسمی و بالا بردن هزینه سیاستورزی عامل اصلی غیرسیاسی شدن است و حتی معتقدند که ساخت سیاسی و دولت چنین وضعی را مطلوب هم میداند و به آن دامن میزند. به نظرم این برداشت یا درست نیست و اگر هم درست باشد، نتیجهای برای کنشگر سیاسی ندارد. زیرا رفع مانع برای سیاستورزی را از دست خود خارج میکند و تحقق آن را تعلیق به اراده حکومت میکند و این بدترین نوع سیاستزدایی است.
وی ادامه میدهد: مشکل فقدان حساسیت سیاسی را باید در کنشگران و سیاستورزان دانست. آنان با رفتارهای نسنجیده وارد عرصهای شدند که تحقق هدف سیاسی را دور از دسترس کردند (فارغ از اینکه این هدف درست بود یا نه) و در نتیجه ناامیدی سیاسی را به اردوگاه خود آوردند. از یک سو کارهای پرهزینهای مرتکب شدند. کارهایی که درگذشته هم همین حد از هزینه، بلکه بیشتر از آن را داشت و از سوی دیگر پس از چندی و به صورت شهودی متوجه شدند که عبور از این مسیر مثمرثمر نیست. ضمن اینکه حاضر به تغییر مسیر نیز نشدند. و نه از راه طی شده بازگشتند و نه امکان پیشرفت داشتند در نتیجه توقف کردند به امید گشایش روزنهای. روزنهای که معلوم نیست چگونه و چرا و به دست چه کسی باید باز شود؟ از اینجا بود که سیاستورزی به حالت تعلیق درآمد و تبدیل به بیان دلنوشتهها! و تحلیلهای بیفایدهای شد که فقط دلها را خنک میکرد! ولی در این میان یک اتفاق دیگر رخ داد که به نحوی موجب شد این مساله چندان برجسته نشود. وجود شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و اخیرا وایبر و واتسآپ و... زمینه را برای تخلیه انرژی سیاسی فراهم کرده است. افراد با نوشتن چند کامنت و کپیپیست کردن چند مطلب و اظهارنظراتی که معمولا در فضای غیرآزاد این شبکهها طرح میشود تخلیه روانی و سیاسی میشوند. جالب اینکه دیده میشود حتی افراد 60-70 ساله، مثل جوانان 15-20 ساله اظهارنظر کرده و واکنش نشان میدهند.
عبدی تصریح میکند: با توجه به این معتقدم که گشودن راه برای سیاستورزی اصلاحطلبانه که تنها راه سیاستورزی است، مهمترین برنامه اصلاحطلبانه در شرایط کنونی است. برنامهای که مسئولیت آن بیش از آنکه متوجه قدرت باشد، متوجه کسانی است که خواهان و مدعی اصلاحات هستند. متاسفانه رفتارهای 18 ماه گذشته نشان داده است، که این در همچنان برهمان پاشنه گذشته میچرخد.
یادآور میشود عبدی با وجود برخی رفتارهای رادیکال درگذشته، معترض جدی رادیکالیسم کور طیف تندرو اصلاحطلبان در انتخابات سال 88 و پس از آن بود.
تذکر کارشناسان اقتصادی درباره هیجانات هستهای بیپایه
کیهان آورده:«کارشناسان اقتصادی کاهش چندانی را برای قیمت ارز به خاطر هیجانات هستهای پیشبینی نمیکنند»
وبسایت نامه نیوز در گزارشی تأکید کرد: کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند پس از کاهش هیجانات حاصل از مذاکرات هستهای لوزان در بازار ارز کاهش قیمت دلار در بازار نمیتواند رقمی بیش از 100 تا 200 تومان باشد. در شرایطی که پس از تفاهم هستهای میان ایران و گروه 5+1 در لوزان پیشبینی میشد بازار ارز نوسانهای شدید قیمتی را تجربه کند بازار ارز در محدوده قیمتی 3200 تا 3260 تومان در نوسان بود و در نهایت به قیمت 3260 تومان رسید. این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به این انتظار در بازار با اعلام اینکه همزمان با مذاکرات به هیچ وجه جلوی پائین آمدن قیمت ارز در بازار را نمیگیریم و فقط هیجانات و شوکها را مراقبت میکنیم، حذف صفرها از پول ملی را جزو اولویتها اعلام کرد.
این سایت حامی دولت میافزاید: در این شرایط پیشبینیهای متفاوتی از سوی کارشناسان اقتصادی درباره آینده بازار ارز مطرح میشود. مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفته است «لغو تحریمها هر چند امکاناتی را برای ما فراهم میکند اما معجزه نمیکند. شاید شکاف بزرگی میان آنچه انتظارات عمومی از اثر لغو تحریمها تلقی میکند با آنچه واقعیت دارد، وجود داشته باشد اگر این شکاف را درست مدیریت نکنیم، ممکن است آن شرایط بدتر از شرایط فعلی که تحریم است، بشود. یعنی شکلگیری انتظارات فراتر از واقعیت برای شرایط پس توافق این خطر را دارد که در صورت مواجهه با واقعیت اعتماد عمومی خدشهدار شود». نیلی تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها در میان عامه مردم که برخی مدیران نیز تصور میکنند با توافق هستهای، همه مسائل کشور حل میشود در حالی که این موضوع صحت ندارد. بسیاری از مسائل ارتباطی به تحریم ندارد. سامان یافتن برخی از عواملی هم که به تحریم ربط دارد، زمانبر خواهد بود. بنابراین دچار خوشبینی کاذب شدن ممکن است ظرفیت تحمل جامعه را سرریز کند».
اعتماد: جوگیر شدیم پیشبینیها غلط بود
کیهان آورده:یک روزنامه زنجیرهای پس از چند روز ابراز ذوقزدگی نسبت به بیانیه لوزان و اغراق درباره دستاوردهای آن نوشت: باید از هیجانزدگی اجتماعی درباره این تفاهم پرهیز کرد.
روزنامه اعتماد تصریح کرد: با امضای تفاهم سیاسی ایران و 5+1، شایعاتی در خصوص کاهش 20 تا 30 درصدی قیمت اجناس و کالاهای مختلف در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی منتشر شد. این در حالی است که در نخستین شنبه کاری سال، پیشبینیها غلط از آب درآمد و طلا و سکه خلاف جریان شایعات، افزایش قیمت را تجربه کردند. با این حال انتشار این شایعات سبب شد بخشی از کارشناسان نسبت به هیجانی شدن وضعیت بازار هشدار دهند. سوال اینجاست که چه باید کرد؟ کارشناسان در پاسخ به «اعتماد» اذعان میکردند که بیش از رفتار مردم، سیاستگذاریهای دولت حائز اهمیت است و به هیچ وجه در شرایط فعلی نمیتوان پیشنهاد خاصی به مردم داد.
این روزنامه از قول اقتصاددانان نسبت به بالا بودن سود بانکی، وجود ایرادات سازمانی، هدررفت منابع انسانی و مالی هشدار داد و نوشت: بنیه اقتصاد ما صرف فعالیتهای غیرمولد شده است. مثلا در شرایطی که نظام پولی شرایطی فراهم آورده که سپردهگذاری بانکی عایدی بیشتر و دردسر کمتری از فعالیت در بخشهای مولد اقتصاد دارد، اینکه افراد در بخشهای غیرمولد و دلالی فعالیت میکنند، ایرادی ساختاری است و نه مشکل مردم که با توصیه به آنها مسئله فیصله یابد. در شرایطی که توافق نهایی بین ایران و کشورهای 5+1 امضا شود، کار دولت به مراتب از گذشته سختتر خواهد شد چرا که برای عدم اصلاح نهادها و ساختار هیچ توجیهی پذیرفته نیست. به همین خاطر مادامی که دولت وضعیت فعلی را بهبود نبخشد نمیتوان و نباید از مردم توقع داشت که چشم بر سود بیشتر ببندند.
دستور کابینه برای تغییر مصوبه نمایندگان ویژه احمدی نژاد
روزنامه خراسان در ستون ویژه خود نوشت:در حالی که بر اساس تصمیم شهریورماه سال 90 نمایندگان ویژه احمدی نژاد رییس جمهور سابق، مقرر شده بود بالغ بر 6 هزار هکتار از زمین های موجود در شمال غرب کشور جهت توسعه یکی از مناطق آزاد تجاری – صنعتی اختصاص یابد، بر اساس دستور چندی پیش هیئت وزیران به تعدادی از اعضای کابینه، مقرر شده ضمن عزل مجری تعیین شده توسط دولت قبل برای اداره این منطقه ویژه اقتصادی، 4 هزار هکتار از اراضی واگذار شده به این منطقه، کسر شود.
حمایت 96 درصد تهرانی ها از بیانیه سوئیس
روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر خود نوشت:96 درصد تهرانیها از مذاکرات هستهای حمایت کردند. «ایرنا» پس از صدور بیانیه سوئیس در زمینه مذاکرات هستهای با گروه 1+5 در سطح تهران اقدام به نظرسنجی کرد و نظرات شهروندان تهرانی را در مورد این بیانیه جویا شد. براساس این نظرسنجی، 6/82 درصد پاسخگویان از شنیدن خبر تفاهم سوئیس احساس خوشحالی، آرامش و امید کردهاند. پس از خاتمه مذاکرات لوزان و صدور بیانیه سوئیس، رئیس جمهوری گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم داشت. برقراری روابط مناسب و شایسته با کشورهای دنیا که رئیس جمهوری بر آن تأکید داشت، از نظر 1/32 درصد پاسخگویان خوشایندترین بخش اظهارات روحانی بود. اما 20 درصد پاسخگویان از قدردانی آقای روحانی از مردم استقبال کردند و 8/12 درصد دیگر توضیحات ایشان در مورد بیانیه سوئیس را مورد توجه دانستند. در این نظرسنجی نگاههای متفاوتی نیز دیده میشود به طوری که 7/3 درصد نسبت به بیانیه سوئیس احساس خوشایندی نداشتند و همچنین 7/3 درصد پاسخگویان از وزیر امور خارجه خواستهاند به طرف مقابل در مذاکرات امتیاز ندهد.
موضع رئیس جمهوری عراق درباره حمایت ایران
ایران نوشت:حیدرالعبادی در پاسخ به این سؤال که آیا شما برای همبستگی با ایران باید هزینه سیاسی بپردازید، گفت: «من هیچ چیز به آنها (ایرانیها) مدیون نیستم. آنها به خاطر امنیت ملی خودشان وارد عمل شدند. چون داعش برای ایران نیز تهدیدی بزرگ محسوب میشود. حتی اگر من از این کار ناراضی هم بودم، باز ایرانیها به حمایت از ما ادامه میدادند.» به گزارش انتخاب، نخست وزیر عراق در گفت وگو با اشپیگل ادامه داد: «کشورهای زیادی هستند که خواستار کمک به عراقاند. ایران، امارات متحده عربی، اردن و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که استفاده از نیروهای هواییشان را پیشنهاد دادند اما با احترام زیادی که برای همه آنها قائلم، باید بگویم که آنها همه به دنبال منافع خویشند. من ترجیح میدهم بیشتر روی ائتلاف بینالمللی متمرکز شوم.»
حملات کارشناس هستهای دولت پیشین و خاطره آلماتی
روزنامه ایران آورده:حمله بیوقفه مشاور رئیس پیشین پرونده هستهای به بیانیه سوئیس برخی از خبرنگاران حوزه سیاست خارجی را برآن داشت تا دست به قلم شده و خاطراتی از دوران مذاکره تیم منصوب احمدینژاد با طرفهای خارجی بازگو کنند. یکی از گزارشگران هستهای مشاهدات خود را چنین توصیف میکند: «مارس 2013» در مذاکرات آلماتی، امریکا پیشنهاد جدیدی به تیم سعید جلیلی ارائه داد که بر اساس آن ایران باید تعهداتی به مراتب شدیدتر از تعهدات کنونی لوزان متقبل شود و در قبال آن تحریمهای پتروشیمی و فلزات گرانبها «تعلیق» میشد و غرب تعهد میکرد که هیچ تحریم جدیدی تصویب نکند اما تمام تحریمهای فلج کننده قبلی مانند تحریمهای بانکی و نفتی و... باقی میماند!!
غفوریفرد: ناطق به هیچ وجه تمایل به بازگشت ندارد
ایران آورده:عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در پاسخ به سؤال «خبرآنلاین» مبنی بر اینکه «ما اخیراً گفتوگویی داشتیم با آقای باهنر، ایشان گفتند که ما در جبهه پیروان میخواهیم به جبهه پایداری نزدیک شویم. نظر شما در این باره چیست؟» گفت: «اینکه بگویند میخواهیم نزدیک شویم، با اینکه این امر اتفاق بیفتد، تفاوت اساسی دارد. بله ما هم میخواهیم. مثل این است که بگوییم ما هم میخواستیم دختر شاه را بگیریم ولی ندادند!» حسن غفوریفرد درباره احتمال بازگشت ناطق نوری به عرصه سیاست تأکید کرد: «آقای ناطق به هیچ وجه تمایل به بازگشت ندارد.»
حضور سربازان آلمانی در صف داعش
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود نوشت:20 سرباز ارتش آلمان در صفوف تروریستهای داعش حضور دارند. به گزارش پارسینه به نقل از سایت هافینگتن پست، همین وضعیت موجب شده وزارت دفاع آلمان به منظور جلوگیری از پیوستن نظامیان ارتش آلمان به گروههای تروریستی مانند داعش، موارد بیشتری را در هنگام استخدام نیروی نظامی مدنظر قرار دهد. بنابر این طرح، کسانی که قصد استخدام در نیروهای نظامی این کشور را داشته باشند، باید ارتباطاتشان با اسلامگرایان افراطی مورد بررسی قرار گیرد. تاکنون تنها ارتباطات افراد با گروههای چپ و راست افراطی مورد بررسی قرار میگرفت.
مجوز تجمع ندادیم
جمهوری اسلامی آورده:مدیرکل امور سیاسی و انتخابات استانداری تهران گفت: هیچگونه مجوزی برای تجمع روز سه شنبه برخی تشکلهای دانشجویی تهران مقابل مجلس شورای اسلامی از سوی این استانداری صادر نشده بود. محمدرضا یوسفی در گفت و گو با ایرنا افزود: درخواستی برای تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی از سوی هیچ یک از تشکلهای دانشجویی به استانداری تهران ارائه نشده بود. یوسفی برگزاری هرگونه تجمع، راهپیمایی و میتینگ را منوط به دریافت مجوز لازم از مراجع قانونی دانست و تاکید کرد: باید از فعالیتهایی که خلاف قانون است پرهیز کرد. روز گذشته برخی از اعضای تشکلهای دانشجویی تهران مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی درحالی که گروه مذاکرهکننده هستهای نیز در مجلس حضور داشت، تجمع کردند و شعارهائی علیه بیانیه هستهای لوزان دادند.
اظهارات جدید ضد ایرانی مرد شماره دو عراق
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: مرد شماره دو عراق در زمان دیکتاتوری صدام، از تشکیل ائتلافی عربی موسوم به « طوفان قاطعیت» از سوی کشورهای عربی به سرکردگی عربستان حمایت کرد و آن را بازگشت قوی قومیت عربی برای مقابله با نفوذ ایران در عراق و منطقه دانست.به گزارش تیک به نقل از شبکه الجزیره، عزت ابراهیم الدوری در یک نوار صوتی منتسب به وی، گفته است ایران دچار فروپاشی خواهد شد و اندیشه آزادی خواهی عربی احیا میگردد. الدوری گفته است ما با اشغالگر جدید در جنگ هستیم و از همه همپیمانان میخواهیم فارسها را از عراق بیرون برانند.الدوری گفت: آنچه در یمن میگذرد یک جنگ طائفهای است که ایران آن را شعله ور ساخته است تا مزدوران خود را تحریک و آنان را به مال و سلاح و نیرو تجهیز کند. ایران میخواهد با این بسیج طائفهای یمن را اشغال و مستعمره خود کند و این کار را زیر چتر آمریکا و دیگر کشورهای جهان انجام دهد.وی افزود: «اقدام ما در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی(برای تشکیل ائتلاف و عملیات طوفان قاطعیت) اقدامی بزرگ بود.» به راه انداختن جنگ در سوریه و حمایت از تروریسم توسط ارتجاع عرب و قدرتهای غربی نیز با همین طرز تفکر بود که با شکست مواجه شد.
تلاش جدید اسرائیل در کنگره
جمهوری اسلامی آورده:روزنامه هاآرتص نوشت اسرائیل تلاش خواهد کرد اعضای کنگره و سناتورهای آمریکایی را متقاعد کند بندی را به طرح خود اضافه کنند که براساس آن توافق با ایران باید به منزله یک پیمان بینالمللی و نه یک توافق تلقی شود و مستلزم تایید سنا باشد. این روزنامه اسرائیلی در پایگاه اینترنتی خود در مقالهای به قلم باراک راوید نوشت یک مقام بلند پایه اسرائیلی گفت اسرائیل در تلاش برای ممانعت از توافق هستهای بینالمللی با ایران یا اصلاح آن در هفتههای آتی، خود را برای حمله در دو جبهه آماده میکند.در درجه اول با کنگره آمریکا لابی خواهد کرد تا طرحی را تصویب کند که بر اساس آن موافقت با توافق جامع با ایران را که قرار است تا ضرب الاجل دهم تیرماه به امضا برسد دشوار یا حتی غیرممکن کند. دیگر اینکه فشار خود بر کاخ سفید را برای ایجاد اصلاحاتی در مفاد توافقنامه ادامه خواهد داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد