این در حالی است که تمایل نداشتن به فرزندآوری با نگاه دینی و اقتدار ملی و اجتماعی جامعه نیز سنخیت ندارد، برای نمونه میتوان به بخشی از تحولاتی که در حوزه خانواده در غرب اتفاق افتاده اشاره کرد و از آن درس گرفت، زیرا اگر ما در خلال فرآیند توسعهیافتگی فقط مصرفگرا بوده و از بار مسئولیتهای اجتماعی مانند فرزندآوری شانه خالی کنیم، دچار آسیب خواهیم شد.
برای حل این مشکل در سطح خرد باید با اطلاعرسانی و ارتقای سطح دانش خانوادهها آنها را نسبت به سرنوشت جمعی و فردی آگاه کرد، زیرا در صورتی که خانوادهها به این مساله توجه نکنند در آینده حمایت بیننسلی از بین خواهد رفت و افراد در دوران سالمندی به نهادهای جامعه وابستگی شدید پیدا میکنند.
نکته اینجاست که زوجهای جوان اکنون موانعی را بر سر راه خود میبینند که بخشی از آن به دست خود آنها و بخش دیگر به دست دولت حل میشود. این در حالی است که باید تاکید کرد اجرای سیاستهای جمعیتی دقیقا نیازمند همدلی و همزبانی دولت و مردم است، زیرا بخشی از سیاستهای تشویقی حمایتهای دولت و مجلس را میطلبد و بخشی نیز مانند آسان گرفتن ازدواج به خانوادهها مربوط میشود. بنابراین در سالی که رهبر معظم انقلاب آن را سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» نامیدهاند باید امیدوار بود که با همکاری هر چه بیشتر دولت و ملت مشکلات این حوزه برطرف شود.
علیاکبر محزون / مدیرکل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبتاحوال
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد