سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران هم در گفتوگو با ما همین تاریخ را برای مدارس پایتخت قطعی اعلام کرد، اما قبل از این اعلامها برخی مدارس کار خودشان را کردند و تقویم کاری خویش را دستکم دو روز به عقب بردند.
پیگیریهای جامجم نشان میدهد در بسیاری از مدارس تهران بویژه در دوره ابتدایی، روز دوشنبه و برخی امروز را روز آخر تحصیلی در سال 93 اعلام کردهاند و دو تا سه روز زودتر دانشآموزان را بدرقه کردهاند.
خانوادهها اما از این وضع راضیاند و چند نفر از والدین دانشآموزان تهرانی خوشحال هستند که با تعطیل شدن فرزند، دیگر دغدغه محصل بودن او و معطل گذاشتن برنامه سفر را ندارند.
دانشآموزان هم که به قاعده، خوشحالتر از خانواده هستند. در این میان میماند یک تقویم رسمی که ملاک عمل بسیاری از مدارس نیست و یک موضع رسمی از سوی وزارتخانه که تعداد کمی از مدارس جدیاش میگیرند.
خدشهای که به تعطیلی زودهنگام مدارس وارد است از همین ناحیه رواست، چون نه تقویم و نه موضع رسمی وزیر و وزارتخانه آن قدرکم وزن نیست که به آن بیتوجهی شود اما بسیاری از مدارس این چنین میکنند و استقبال خانوادهها از تعطیلات بیشتر نیز به آن دامن میزند.
نتیجه این که سال تحصیلی دانشآموزان از یک سو به واسطه تعطیلات رسمی، از سوی دیگر به علت تعطیلی پنجشنبهها و از دیگر سو به واسطه تعطیلاتی که خودسرانه برای خود تعیین میکنند، کوچک و کوچکتر میشود و شکی نیست که دایره روزهای آموزشی دانشآموزان به این واسطه تنگ و تنگتر میشود.
تعطیلی زودهنگام تخلف است
مدارسی که امروز و فردا را آغاز تعطیلات اعلام کردهاند، دست به تخلف زدهاند. این را مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران قاطعانه اعلام میکند.
او به ما توضیح میدهد که همه مدارس موظفند تا پایان روز چهارشنبه به فعالیتهای آموزشی و پرورشی خود ادامه دهند، اما اگر دانشآموزی با دلیل موجه تقاضای مرخصی داشت، با این تقاضا موافقت کنند و آن را غیبت موجه بدانند.
این موضع هر سال آموزش و پرورش است که به گفته ثقفی تخلف محسوب نمیشود؛ زیرا امسال مصداق تخلف این است که مدارس کلا تعطیل باشند و درهای آن بسته شود.
پس به این ترتیب اگر همه دانشآموزان نیز با دلیل موجه به مدرسه نیایند تخلفی در مدارس رخ نداده، چون تخلف این است که کادر مدرسه که به گفته ثقفی کارمند دولت هستند و حقوق میگیرند، در مدرسه حاضر نشوند البته طبق توضیح سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران، مدارسی که قبل از پنجشنبه را تعطیل اعلام کردهاند متخلف هستند و هیات رسیدگی به تخلفات به اقدام آنها رسیدگی خواهد کرد.
با این حال تجربه نشان داده با وجود هشدارهای هر ساله نسبت به برخوردهای قانونی با متخلفان، کمتر مدرسهای از برخورد قانونی واهمه دارد که این جای بحث دارد.
این موضوع را وقتی با ثقفی در میان گذاشتیم او به چند دلیل اشاره کرد که اول این که آموزش و پرورش به اندازه همه مدارس بازرس ندارد تا به همه آنها سرکشی کند و بداند همه چه میکنند. و دوم این که چون والدین از تعطیلی زودهنگام استقبال میکنند کمتر پیش میآید بابت این تعطیلی شکایت کنند و سرنخ را به بازرسان بدهند.
پس میماند همان مدارسی که بر حسب تصادف شناسایی میشوند و به گفته ثقفی، هیات رسیدگی به تخلفات درباره آنها تصمیمگیری میکند.
تعطیلی زودتر از موعد مدارس، رسمی است که در چند سال اخیر باب شده وگرنه در دهههای قبل اگر سنگ هم از آسمان میبارید مدارس دایر بود، تا روز آخر و تا آخرین لحظات.
اگر امروز مدارس این چنین در روزهای آخر سال تق و لق میشود نشاندهنده نوعی فرهنگ است که میل به بیاعتنایی به تقویم، روزهای رسمی و کار و تلاش دارد که با زبان بیزبانی، بحرانی در کمین را روایت میکند.
مریم خباز - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
1) دانش آموز خوشحال از تعطیلی
2) والدین خوشحال از فراغت دانش آموزشان و برنامه ریزی سفر!
3) معلملن هم خوشحال برای شروع تعطیلات پایان (یا به قولی) آغاز سال و برنامه ریزی سفر،خانه تكانی و ...
البته باید كاملا به آموزش و پرورشی ها حق داد.سه ماه تعطیلی خیلی كم است و باید حتما این تعطیلات عید رو بیشترش كنند كه این قشر نیز بیشتر در تعطیلات سپری كنند.