11 اسفند، ابلاغ فرمان شاه برای شکل گیری سیستم تک حزبی

امروز دوشنبه 11 اسفند 1393 هجری شمسی؛ 11 جمادی الاول 1436 هجری قمری؛2 مارس 2015 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۷۷۶۰۶۳
11  اسفند، ابلاغ فرمان شاه برای شکل گیری سیستم تک حزبی

هجری شمسی

11 اسفند 1295

جمع دیگری از نظامیان انگلیسی با هدف تشکیل «پلیس جنوب»وارد نواحی جنوبی ایران شدند

11 اسفند 1320

محمدعلی فروغی پس از شکست در جلب رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای ملی، از مقام نخست وزیری استعفا داد. پس از او علی سهیلی جانشین وی شد.

11 اسفند 1324

نظامیان انگلیسی طبق پیمان سه جانبه «لندن ـ تهران ـ مسکو» از ایران خارج شدند ولی روسها از تخلیه ایران خودداری کردند.

11 اسفند 1341

امیراسدالله علم لوایح ششگانه شاه را به استانداران و فرمانداران ابلاغ کرد و گفت این لوایح قانون اساسی جدید ایران است.

11 اسفند 1353

شاه سیستم تک حزبی در کشور را اعلام کرد و حزب واحد سیاسی کشور «رستاخیز» نام گرفت.

11 اسفند 1357

ملامصطفی بارزانی در آمریکا به بیمای سرطان درگذشت. جسدش به ایران انتقال یافت و در اشنویه دفن شد.

11 اسفند 1375

استاد احمد ایزدپناه بنیان گذار ورزش دو و میدانی نوین درگذشت. او در 1308 نخستین مدرسه دو و میدانی را با نام ترغیب ایجاد کرد. از 1328 تا 1345 نیز ریاست فدراسیون دو و میدانی را بر عهده داشت.

هجری قمری

11 جمادی الاول 334

شهر بغداد به دست معزالدوله از امیران آل بویه فتح شد. در زمان آل بویه بغداد در دست غلامان ترک بود و آشفتگی اوضاع به امرای آل بویه فرصت داد تا به بغداد حمله کنند. بنابر این معزالدوله شهر بغداد را محاصره کرد و به زودی تصرف کرد. پس از فتح بغداد معزالدوله، المطیع را به خلافت نشاند و از طرف او لقب امیرالامراء گرفت.

11 جمادی الاول 595

محمد بن محمد بن حسن جهرودی طوسی مشهور به خواجه نصیرالدین طوسی معروف به محقق طوسی و استادالبشر در طوس متولد شد. او از بزرگ ترین دانشمندان مسلمان ایرانی و از بزرگ ترین منجمان تاریخ جهان به شمار می رود. محقق طوسی در 657 رصدخانه مرغه را تاسیس کرد و در این مرکز علمی بسیاری از دانشمندان طراز اول را گردآورد. خواجه نصیرالدین طوسی در زمان حمله مغول ها از کشتار بسیاری از علما و ویران شدن بسیاری از اماکن باستانی و فرهنگی جلوگیری کرد. اخلاق ناصری، اوصاف الاشراف و شرح اشارات ابن سینا از آثار ارزنده اوست.

میلادی

2 مارس 1836

پروفسور تئودور نولدکه شرق شناس آلمانی و متخصص در تاریخ و تمدن اسلامی متولد شد. او در پایان نامه دکترای خود با عنوان تاریخ قرآن در دو بخش، به تاریخ ادبی قرآن با استفاده از منابع اسلامی و تحقیقات شرق شناسان اروپایی پرداخت و پس از اخذ مدرک دکترا در رشته الهیات و فلسفه و کلیه زبان های سامی، از بیست و پنج سالگی به تدریس در دانشگاه پرداخت. نولدکه به زبان های فارسی، عربی و ترکی و چند زبان دیگر تسلط کامل داشت و آثاری با ارزش درباره ایران نگاشت که تاریخ ساسانیان و حماسه ملی ایران از آن جمله اند. آثار نولدکه به طرزی ساده و روشن نگارش یافته اند.

2 مارس 1896

هانری بکرل دانشمند فیزیکدان فرانسوی خاصیت تشعشع رادیو اکتیویته را در اورانیوم کشف کرد. این کشف جایزه نوبل را در رشته فیزیک در 1902 برای او به ارمغان آورد و پدر علم فیزیک جدید نامیده شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها