دانشمندان ایرانی با همکاری یک تیم علمی دانشگاه میشیگان موفق به ساخت یک عملگر کنترل شده رایانهای شدهاند که میتواند مچ پای رباتیک را قادر به مشاهده مسیر روبرو کند.
نمونه پیشساخت قبلی دکتر رستگار، طیفی از حرکات را ارائه میکند که با راه رفتن طبیعی تفاوتی ندارد؛ او و همکارانش در گام بعدی، قوه بینایی را به فناوری خود افزودند.
رستگار گفت: ما در حال تولید یک سیستم بینایی مصنوعی هستیم؛ اجزای اصلی این فناوری شامل یک دوربین ارزان و یک عملگر کنترلشده رایانهای است که موقعیت مچ پا را توسط سیستمی از کابلها تنظیم میکند.
وی افزود: این دوربین میتواند نمایه زمین را شناسایی کند و یارانه نیز بر اساس چگونگی حرکت پا توسط کاربر درباره موقعیت گام بعدی آگاهی دارد سپس رایانه به بررسی اطلاعات دوربین پرداخته و زاویه و میزان سختی صحیح را به مچ پا ارائه میکند بنابراین، مچ پا میتواند دقیقا مطابقت بدهد که آیا کاربر در حال بالا رفتن از پله بوده یا از روی گودال میپرد.
تیم دکتر «رستگار آگاه» همچنین طراحی عملگر را تصحیح و آنرا سبکتر و سادهتر کردند. از آنجایی که پا با خطوطی مشابه کابل ترمز دوچرخه حرکت میکند، نیازی به نصب عملگر بر روی پروتز و حرکت دادن آن توسط کاربر برای گام نیست؛ در عوض میتوان آن را درون کیف یا هر نوع بستهبندی حمل کرد.
دکتر رستگار گفت: همچنین حذف این سیستم عملگر جدید بسیار آسان بوده از این رو میتوان آن را طبق نیاز بکار برده یا حذف کرد؛ برای مثال، زمانی که کاربر در خانه میماند، میتواند با یک پروتز منفعل در اطراف حرکت کند.
وی امیدوار است که این مچ رباتیک در نهایت بتواند راه خود را به آزمایشگاه و سپس خیابانها باز کند.
رستگار در سال 2014 موفق به کسب جایزه «CAREER» بنیاد ملی علوم آمریکا شده بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم