هجری شمسی
4 اسفند1281
پروفسور محمود حسابی فیزیکدان برجسته در چنین روزی زاده شد.
4 اسفند 1295
نظامیان روس کرمانشاه را به تصرف خود درآوردند.
4 اسفند 1299
رضاخان میرپنج با حکم احمد شاه لقب سردار سپه گرفت و سیدضیاءالدین طباطبائی مدیر روزنامه رعد فرمان رئیسالوزارئی خود را از سوی شاه دریافت کرد.
4 اسفند 1303
در جلسه مجلس شورای ملی طرح اقلیت مبنی بر دعوت از احمد شاه برای بازگشت به ایران مورد بررسی قرار گرفت و به اتفاق آراء رد شد.
4 اسفند 1305
لایحه تاسیس راهآهن سراسری ایران به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
4 اسفند 1348
در اعتراض به گران شدن بلیط اتوبوس، درگیری خونینی میان دانشجویان معترض و پلیس در مقابل دانشگاه تهران به وقوع پیوست. عدهای کشته و مجروح شدند و حداقل 4 اتوبوس را نیز به آتش کشیدند.
4 اسفند 1348
وزیر خارجه ایران در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد ایران حاضر است رای مردم بحرین را برای تعیین وضعیت سیاسی آنها بپذیرد.
4 اسفند 1358
با حکم امامخمینی آیتالله دکتر سید محمد حسینی بهشتی به ریاست دیوان عالی کشور منصوب شد.
هجری قمری
4 جمادی الاول 555
ابوالحسن علی بن ابی الکرم مشهور به ابن اثیر مورخ، ادیب و محدث در جزیره ابن عمر متولد شد. او آموز را در کودکی با فراگیری قران آغاز کرد. سپس قفه و حدیث آموخت. مهم ترین اثر ابن اثیر کتاب الکامل فی التاریخ است که از لحاظ جامعیت به تاریخ طبری نزدیک است و از منابع مهم دوره مغول به شمار می رود.
4 جمادی الاول 1161
نظام الملک قمرالدین مشهور به آصف جاه حاکم و شاعر پارسی گوی هند درگذشت. او در دوره حاکمان هند مناصبی مهمی داشت. ازجمله در دوره محمدشاه وزیر و حاکم دکن بود. او در جنگ کرنال که بین محمدشاه و نادرشاه درگرفت، حضور داشت و در امضا قرارداد صلح نقش مهمی ایفا کرد. آصف جاه سرانجام سلسله کوچک و مستقلی در دکن بنا نهاد که آصف جاهیه نامیده شدو دربار او محل پرورش و تجمع ادبیان، هنرمندان و دانشمندان بود.
میلادی
23 فوریه 1671
آدام آولئاریوس دانشمند و شرق شناس آلمانی درگذشت. او پس از فراغت از تحصیل در رشته های فلسفه، ریاضیات و فیزیک به عنوان کتابدار و حسابدار مشغول به کار شد. در سی و دو سالگی همراه با یک هیئت بازرگانی به ایران سفر کرد و طی دو سال اقامت در ایران بارها در دربار شاه صفی راه یافت و زبان فارسی را آموخت. او با مطالعه گلستان سعدی شیفته این کتاب شد و آن را به آلمانی ترجمه کرد. ترجمه گلستان به علت استقبال فراوان آلمانی ها بیست و چهار با تجدید چاپ شد. اولئاریوس بوستان سعدی و داستان های لقمان حکیم را نیز به آلمانی ترجمه کرد. او در سفرنامه اش به شرح آداب و رسوم ایرانیان پرداخت. او نقشه های جالبی نیز از شهرها و ساختمان های تاریخی در سفرناه اش گردآوری کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد