وزیر کشور فاش کرد:

حمایت قاچاقچیان مواد مخدر از برخی نامزدهای انتخاباتی

وزیر کشور با اشاره به گردش مالی بالای قاچاق گفت: متأسفانه بخشی از این پول‌های مربوط به قاچاق مواد مخدر در حوزه سیاست وارد می‌شود و در قالب کمک در انتخابات و تصمیم‌سازی‌ها مصرف می‌شود.
کد خبر: ۷۷۲۹۱۲
حمایت قاچاقچیان مواد مخدر از برخی نامزدهای انتخاباتی

عبدالرضا رحمانی فضلی امروز شنبه در سخنان خود در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر به نابرابری‌ها، شکاف‌ها، تضعیف‌ها، اعمال نظر و اعمال قدرت اشاره و اظهار داشت: اگر دقت نداشته باشیم قدرت آلوده می‌شود و قدرت همانی است که مردم اراده می‌کنند و تحت حاکمیتی به عنوان دولت و مجلس و ... مطرح می‌شود و این پول‌های کثیف در این حوزه قرار می‌گیرد.

وی مثالی در این زمینه زد و گفت: طرف کاندیدای شورا می‌شود و 2 میلیارد پول خرج می‌کند، وقتی می پرسیم از کجا آورده می‌گوید از دوست و رفقا حالا دوستان چه نذری داشته‌اند بماند.

وزیر کشور با بیان این مطلب که این پول‌های کثیف و قاچاق به هر جا نفوذ می‌کنند، گفت: اینها نهایتاً تأثیر خود را می‌گذارند.

وی در ادامه به مبحث انسانی قضیه و منظر امنیت اشاره و تصریح کرد: در بحث مبارزه با مواد مخدر باید از منظر امنیت به این قضیه نگریست چرا که با فراهم کردن امنیت اجتماعی می‌توان در راحتی خیال، ایجاد نظم عمومی و ایجاد نشاط مؤثر تأثیرگذار بود.

رحمانی فضلی ادامه داد: در بحث مبارزه با مواد مخدر نکته سوم سلامت اقتصادی است چرا که با مبارزه در این امر می‌توان تبعیض، نابرابری، فقر و ظلم اقتصادی را برطرف کرد چرا که بخشی از آن ریشه در پول کثیف دارد.

50 درصد طلاق‌ها ریشه در اعتیاد دارد

وی در ادامه با بیان این مطلب که 50 درصد طلاق‌ها ریشه در اعتیاد دارد، گفت: خوشبختانه در زمینه مبارزه با مواد مخدر گام‌های خوبی برداشته شده البته بیان این مطلب که گام‌های خوبی برداشته شده بدان دلیل است که ما ملتی شکرگزار است.

این مقام ارشد دولتی به این مسئله پرداخت که همواره 2 موضوع اعتیاد و سرقت به من تذکر داده می‌شود و البته همه می‌دانیم که این دو موضوع به هم مرتبط بوده و هم‌افزایی دارند و معتادان برای تأمین مالی رو به سرقت می‌آورند و این موضوع چون بین‌بخشی است طبیعتا باید همه بخش‌ها کمک کنند.

وی در ادامه گفت: اینکه بگوییم ناجا مسئول است حق نیست چرا که بخشی از این موضوع فرهنگی، بخشی بهداشتی و بخشی پیشگیری است و همه اینها در یک چرخه مرتبط به هم هستند و باید وزارت بهداشت، بهزیستی، صدا و سیما، نیروی انتظامی و قوه قضاییه همه با هم فعال باشند.

وزیر کشور به مسئولیت‌های ناجا در این حوزه پرداخت و تصریح کرد: در گام اول مهمترین مسئله بحث مقابله است که شاید مهمترین باشد؛ البته هم در عرضه و هم در تقاضا باید کار کرد اما به نظر من عرضه مهم است به دلیل در دسترس بودن، سهولت در تهیه و تأمین مسئله انگیزه برای استفاده بیشتر شده و آثارش زیادتر است.

واکنش سریع در مقابله با اعتیاد

رحمانی فضلی به اولویت‌بندی در بحث اعتیاد و مواد مخدر پرداخت و افزود: در محدوده‌های اصلی جغرافیایی جرم باید به صورت عملیاتی متمرکز شد و بیش از دو سوم نیروهای عملیات در شرق کشور به کار بست.

وی گفت: من در جلسات مقابله ستاد هم عرض کردم که باید واکنش سریع داشته باشیم تا در یک مقطع یک ماهه بتوانیم پاکسازی و نظارت کنیم.

وزیر کشور به اولویت سال بعد اشاره کرد و افزود: ما در ستاد کمک خواهیم کرد و در اولین جلسه‌مان 5 استاندار آن مناطق به اضافه فرماندهان ناجا و مسئولیت مبارزه و دادستان‌ها را دعوت کرده و جلسه مشترک خواهیم گذاشت حتی اولویت بودجه را به 5 استان می‌دهیم تا دیواره محکمی در 5 استان بگذاریم و جلوی ورود مواد مخدر را بگیریم.

این مقام ارشد دولتی به فرمانده ناجا پیشنهاد کرد که تحت عنوان بحران در تقویت نیروی مبارزه با مواد مخدر گام بردارند و ببینند برای این امر نیروی لجستیکی چقدر است تا ما از بودجه بحران بگذاریم و از اعتبارات در بودجه ماده 10 بگیریم.

وی در مورد ایجاد انگیزش‌های لازم در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: ما آمادگی آن را داریم تا در سیاست‌های انگیزشی مادی، معنوی و اجرایی کمک کنیم.

جمع‌آوری معتادان

رحمانی فضلی به جمع‌آوری معتادان اشاره کرد و گفت: ما در استان‌ها حتی از سوله‌ها تا تغییر کاربری برای این امر استفاده کردیم و وقتی ستاد را در اختیار گرفتیم 500 نفر را در 3 ماه می‌توانستیم نگه داریم اما دولت در 2 سال اخیر اعتبار سازی کرد و روی 10 هزار نفر می‌توانیم ظرفیت‌سازی کنیم.

وزیر کشور افزود: ما در تهران حدود 15 هزار نفر معتاد و متجاهر داریم بنابراین با اولویت معتادین متجاهر خرده‌فروش توانستیم با هماهنگی با دادستانی نگهداری آنها را از 3 ماه به 6 ماه ارتقاء دهیم تا هم بتوانیم در حوزه ترک و هم در حوزه مهارت‌آموزی عمل کنیم.

وی گفت: بخش صیانت را در ستاد فعال کرده‌ایم و با صنایع و واحدهای تولیدی این قرار را گذاشتیم که به نسبت پذیرش هر معتاد رقم وامی را دریافت کند.

این مقام ارشد دولتی تصریح کرد: 98.5 درصد مردم ایران پاک هستند و مسئولیت‌پذیر اما در مسئله مواد مخدر در اطلاع‌رسانی، آگاهی بخشی و مسئولیت‌پذیری از سوی مردم کوتاهی کرده‌ایم.

رحمانی فضلی با بیان این مطلب که خیلی از مردم از مواد مخدر صنعتی اطلاعی ندارند، گفت: خود من هم بعضی از آنها را نمی‌شناسم چرا که این مواد به صورت وسیع و با تنوع ایجاد می‌شود؛ حتی راجع به همین تمبرهای کاغذی که به زبان می‌چسبانند.

وی با تأکید بر این مطلب که باید همه در زمینه مبارزه با مواد مخدر وارد شوند، گفت: حوزه اجتماعی ناجا نیز باید به کمک حوزه مواد مخدر بیاید حتی مرزبانی هم به طور جدی وارد شود و اگر لازم است راهور نیز به کمک بیاید.

وزیر کشور خاطر نشان کرد: باید تلاش کرد در این زمینه از همه کمک گرفت حتی از علما، ائمه جماعات، حتی خانواده‌ها نیز باید وارد شوند تا بتوانیم در این زمینه با برنامه‌ریزی، هوشمندی و مسئولیت‌پذیری موفق شویم.(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها