معصومه ابتکار پیش از ظهر امروز سه شنبه در نخستین کنفرانس ملی مهندسی و محیط زیست در اهواز اظهار کرد: استان خوزستان و برخی استانهای کشور تحت تاثیر مشکل ریزگردها هستند که حضور و همراهی جمعی از مسئولان دستگاههای دولتی که به نوعی در محیط زیست مسئولیت دارند در این استان، رویکرد جدی و توجه کشور به این موضوع را نشان میدهد.
وی افزود: استاندار خوزستان در کنار مردم خوزستان نیز تمام تلاش خود را انجام داد که بحران پیشآمده در استان را مدیریت کند.
ابتکار تصریح کرد: شاید تمایز این دولت با برخی رویکردها تاکید بر نظرات کارشناسی و علمی و عدم اقدام به کارهای خلقالساعه است که شاید خیلی مورد توجه رسانهها نیست و نگاه علمی توام با دوراندیشی و نگاه بلندمدت موردپسند واقع نشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اگر در عرصههای مختلف متوجه صدماتی میشویم شاید به دلیل نگاه غیرکارشناسی و عدم توجه به قانون است.
چیزی برای طبیعت نمانده که بتواند خود را بازسازی کند
وی یادآور شد: معضلات زیست محیطی زمانی به یک نقطه میرسد که طبیعت نمیتواند خود را بازسازی کند و اگر بهرهبرداری و تخریب و برداشت را به حدی برسانیم که قدرت تجدیدپذیری را از دست بدهد نمیتوان انتظار بازسازی طبیعت را داشت.
ابتکار با بیان اینکه طبیعت تا زمانی امکان تجدید را دارد که چرخه هیدرولوژیک از بین نرود ادامه داد: زمانی که چرخه هیدرولوژیک بر هم زده شود چیزی برای طبیعت نمیماند که الان نیز نمانده است.
به گفته وی، بخش مهمی از این موضوع به دلیل فقدان نگرش علمی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در 10 روز گذشته دوست داشتم در آن شرایط به اهواز بیایم ولی فکر کردم در فضایی باید صحبت کنیم که مباحث جدی علمی را مطرح کنیم و رویکردهایی که قرار است کشور دنبال کند در فضایی توام با نگرش علمی مطرح شود.
پدیده گردو غبار خوزستان یک معضل ملی و بینالمللی است
ابتکار دلایل وقوع این پدیده در استان خوزستان را یک معضل ملی و بینالمللی دانست و اظهار کرد: امروز آثار گلخانهای آثار مخربی بر مسائل زیستمحیطی وارد کرده و بسیاری کشورهای دیگر تحت تاثیر طوفانهای شدید در نقاط مختلف دنیا هستند که تکرار و شدت این طوفانها افزایش یافته است.
وی افزود: محیط زیست از مهمترین چالشهای جهانی پس از صلح و امنیت است و نیازمند همگرایی کشورها است.
افزایش 27 درصدی مساحت کانونهای بادی در خوزستان
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه افزایش مساحت کانونهای بادی در استان خوزستان در 10 سال گذشته را شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: در این مدت به این میزان 27 درصد افزایش یافته که این موضوع به دلیل فقدان تحقیقات علمی است؛ این مسئله ابتدا باید دغدغه مسئولان باشد.
راه مواجهه با ریزگردها ایجاد فضای اجتماعی نگرانکننده نیست
وی در پایان عنوان کرد: بسیاری از کشورها دنیا این مشکلات را دارند که راه مواجهه با آن ایجاد فضای اجتماعی نگرانکننده نیست؛ باید مواجهه علمی با این موضوعات داشته باشیم و این موضوع مشکلی نیست که مسئولی بتواند آن را در کوتاهمدت رفع کند.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت