در طول این مدت هم تا دلتان بخواهد شهروندان زیادی با انواع و اقسام سلاح سرد، کشته و مجروح شدند. پیشتر مجلس هم از وقوع 1100 فقره قتل در سال با سلاح سرد سخن گفته بود و این حرف بصراحت به این معناست که روزانه حداقل سه نفر در کشور بر اثر اصابت ضربه چاقو کشته میشوند.
آمارهای فعلی هم نشان میدهد قتل و جراحت با سلاح سرد، افزایش چشمگیری داشته است. به طور مثال، پزشکی قانونی استان تهران به فارس اعلام کرد تا پایان آبان امسال 84 نفر در پایتخت با سلاح سرد کشته شدهاند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد تلفات ناشی از سلاح سرد 80 مورد اعلام شده بود، رشد 5 درصدی را نشان میدهد.
نمیخواهیم بگوییم که اگر لایحه منع حمل سلاح سرد در مجلس رای میآورد، دیگر هیچ کدام از این شهروندان با چاقو کشته نمیشدند، ولی اگر واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم، در صورتی که ممنوعیت حمل چاقو تصویب میشد، قطعا آمار قتل و جراحت، کمتر از وضع ناامیدکننده فعلی بود.
همین که شهروندان احساس کنند حمل چاقو، منع قانونی دارد و جرم به حساب میآید، در آن صورت، تعداد حمل کنندگان سلاح سرد بهصورت خودکار کمتر میشود. وقتی هم که چاقو در جیبها کمیاب شد، آن وقت دیگر خشمهای لحظهای نمیتواند چاقوکشی به بار بیاورد و جان انسانی را تهدید کند.
حالا آنطور که محمدعلی اسفنانی، عضو کمیسیون قضایی مجلس به فارس خبر داده، ممنوعیت حمل سلاح سرد در قالب الحاق یک تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی در دستور کار قرار گرفته است و این نماینده مجلس هم ابراز امیدواری کرده که این تبصره در صحن علنی مجلس به تصویب برسد. مطرح شدن دوباره ممنوعیت حمل سلاح سرد ـ حتی اگر به صورت تبصره هم باشد ـ قطعا اتفاق خوبی است که باید به فال نیک گرفت، اما با توجه به تجربه ناخوش هفت سال گذشته، این بار انتظار میرود نمایندههای مجلس، این تبصره را در اولویت قرار دهند تا تعلل در تصویب قوانین ضروری، جانهای دیگری را قربانی تیغهای عریان نکند.
امین جلالوند - گروه جامعه
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد