گروه تروریستی داعش پیشتر اعلام کرده بود دولت های اردن و ژاپن تا غروب پنجشنبه - 9 بهمن - فرصت دارند زمینه رهایی «کنجی گوتو» گروگان ژاپنی را فراهم کند.
کنجی گوتو یکی از دو گروگان ژاپنی است که در اختیار گروه تروریستی داعش است. داعش ابتدا برای آزادی این دو گروگان تقاضای 200 میلیون دلار از ژاپن کرد. زمانی که این درخواست توسط ژاپن اجابت نشد، گروه تروریستی داعش فیلمی را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد که نشان می داد «هارونا یوکاوا» یکی از دو گروگان ژاپنی کشته شد.
گروه تروریستی داعش بار دیگر شرط آزادی «کنجی گوتو» دیگر گروگان ژاپنی خود را آزادی «ساجده الریشاوی» تبعه عراقی زندانی در اردن تعیین کرد.
گروه تروریستی داعش همچنان منتظر پاسخ دولت اردن به این درخواست خود است.
داعش اعلام کرد در ازای آزادی «ساجده الریشاوی» تبعه عراقی که در اردن زندانی است، گروگان ژاپنی را آزاد خواهد کرد.
گروه تروریستی داعش همچنین شرط کرد که «معاذ الکساسبه» خلبان اردنی که به اسارت داعش درامده است، به شرطی زنده می ماند که «ساجده الریشاوی» زن تبعه عراقی زندانی در اردن آزاد شود.
دولت اردن نیز متعاقب این درخواست اعلام کرد برای ادامه گفت وگو درباره تبادل زندانیان با این گروه تکفیری، باید از زنده بودن خلبان اسیر خود اطمینان حاصل کند.
وزیر امور خارجه اردن روز پنجشنبه - دیروز - در پایان نشست هیات دولت تاکید کرد که دولت می خواهد مطمئن شود که خلبانش زنده است.
او همچنین بر تامین امنیت و آزادی «کنجی گوتو» خبرنگار ژاپنی نیز تاکید کرد.
هواپیمای «الکساسبه» روز چهارشنبه گذشته - سوم دی ماه - در نزدیکی شهر «الرقه» در شرق سوریه سقوط کرد. خلبان این هواپیما البته خود را به چتر نجات داد، اما به اسارت داعش درآمد.
فومیو کیشیدا، وزیر امور خارجه ژاپن امروز جمعه با اشاره به تغییر و تحولات پیچیده ماجرای گروگانگیری گفت: دولت ژاپن برای آزادی روزنامه نگار ژاپنی با دولت اردن در تماس است.
وی افزود: توکیو از دولت اردن می خواهد به منظور حفظ جان شهروندان ژاپنی و نیز تامین امنیت سفارت ژاپن در امان تدابیر لازم اتخاذ کند.
وزیر امور خارجه ژاپن گفت: چنانچه موضوع گروگانگیری به خوبی حل و فصل نشود، جان اتباع ژاپنی حاضر در اردن در معرض خطر خواهد بود.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن نیز در سخنانی اعلام کرد که برای روشن شدن سرنوشت خبرنگار ژاپنی گروگان شبه نظامیان داعش با اردن همکاری نزدیکی دارد و او و کابینه اش برای پایان دادن به این ماجرا از هیچ کوشش دریغ نخواهد کرد.
وی در نشست پارلمان ژاپن گفت: اکنون تیمی از کارشناسان ژاپنی در اردن بسر می برند و با مقامات اردنی در این خصوص همکاری نزدیکی دارند.
«آبه» افزود: ما اطلاعات را جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کنیم و در عین حال خواهان همکاری نزدیک با اردن و سایر کشورها برای آزادی «کنجی گوتو» هستیم.
در ویدئویی که داعش روز چهارشنبه گذشته منتشر کرد، صدای کسی که تصور می شود «گوتو» است، شنیده می شد که هشدار می داد: اگر ساجده الریشاوی تا غروب روز پنجشنبه - دیروز - به وقت موصل، در مرز ترکیه با من مبادله نشود، «معاذ الکساسبه» خلبان اردنی فورا کشته خواهد شد.
جزییاتی در باره محل نگهداری گروگان ها یا محل احتمالی مبادله زندانیان در طول مرز ترکیه منتشر نشده است.
«الریشاوی» در جریان حمله سال 2005 میلادی در امان، کمربند انتحاری اش کار نکرد، او زنده ماند و دستگیر شد و به عملیات انتحاری که قرار بود به انجام برساند، اعتراف کرد.
وی همچنین در سال 2006 میلادی محکوم به مرگ شد، اما از دادگاه تقاضای تجدید نظر کرد و پرونده او هنوز در جریان است.
«کنجی گوتو» 47 ساله نیز که به عنوان مستندساز و خبرنگار آزاد فعالیت می کرد، در اواخر اکتبر سال گذشته در تلاش برای تضمین آزادی «هارونا یوکاوا» وارد سوریه شده بود که دستگیر شد.
«یوکاوا» نیز همان شهروند ژاپنی است که در ماه اوت سال گذشته میلادی توسط شبه نظامیان داعش در سوریه و در جریان آنچه که وی تلاش برای راه اندازی یک شرکت امنیتی خواند، به گروگان گرفته شد و داعش می گوید که به دلیل اجابت نشدن خواسته اش از سوی دولت ژاپن او را کشته است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد