هشدار درباره مزایده های غیرقانونی برخی دستگاه های اجرایی
روزنامه خراسان نوشت:بر اساس گزارش یک نهاد مسئول دولتی به تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده است که علی رغم مصوبه هیئت دولت مبنی بر لازم الاجرا بودن انجام کلیه معاملات دستگاه های دولتی از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، متاسفانه برخی نهادها و سازمانهای دولتی علیرغم ممنوعیت برگزاری مزایده خارج از این سامانه، اقدام به آگهی فروش تعدادی از اقلام دولتی از جمله خودرو کرده اند که باید در اسرع وقت از این موضوع جلوگیری شود.
انتقاد از تعلل درباره وضعیت استخدامی فرزندان جانبازان
خراسان نوشت:بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی، مشخص شده است علی رغم پیگیری و استعلام برخی دستگاه های اجرایی پیرامون تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان جانبازان که هم اکنون به صورت قراردادی در ادارات دولتی مشغول فعالیت هستند، به این دستگاه ها اعلام شده است که ضوابط و مقرراتی مبنی بر استخدام این افراد ابلاغ نشده است و چنین درخواستی فعلا امکان پذیر نیست.
حاشیهسازی میکنند تا پاسخگوی این سؤالها نباشند
روزنامه کیهان نوشت:فقدان موفقیت و پیشرفت، علت برخی حاشیهسازیها و مقصرتراشیها در دولت است.دکتر محمد سلیمانی نماینده مجلس با طرح این موضوع از فضاسازیهای بیربط و حاشیهسازی در دولت انتقاد کرد و نوشت: مرور فرمایشات برخی از دولتمردان در طول یکسال و نیم گذشته نشان میدهد که دولت در زمان حال صحبتی نمیکند و همواره از یک طرف نارسائیها را به دولت گذشته حواله میدهد و از طرف دیگر وعدههائی برای آینده دور میدهد. به نظر میرسد این دولت اگر 80 سال دیگر هم عمر کند میخواهد همه مشکلات را به 8 سال دولت قبل ارجاع دهد و حل مشکلات مردم را به آینده 80 سال بعد حواله دهد. این شیوه حکایت از واقعیتی تلخ دارد و آن این است که دست دولت از عملکرد قابل ارائه خالی است.
به گزارش رجانیوز سلیمانی آنگاه بالغ بر 40 سؤال را درباره عملکرد دولت مطرح کرده است از جمله؛ فعالیت دولت برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت چه بوده است؟ وزرای نفت و خارجه برای این منظور چه اقداماتی انجام دادند؟ مگر این طور نیست که درآمد نفتی کشور در اثر این کاهش کمتر از نصف شده؟ آیا پریدن این درآمد به دلیل سستی و تنبلی دولت نیست؟
فعالیت در زمینه تولید ملی (غیر از تولید خودرو) چه بوده است؟ چقدر از محل هدفمندی یارانه به تولید داده شده و به چه صنایعی پرداخت شده است؟
چرا معادن خامفروشی میکنند؟ چرا سهم سرمایهگذاری در معادن طبق قانون پرداخت نشده است؟ قرار بوده 65 درصد پرداخت شود. چند درصد پرداخت شده است؟ خدا وکیلی آیا معدن در دولت امری فراموش شده نیست؟
چرا دولت مسکن مهر را کنده کرده است؟ چرا دولت چند صد هزار مسکن آماده را افتتاح نمیکند؟ مردم چه مقدار از سهم مردم در این پروژه ملی پرداخت کردهاند؟ اگر جواب 100 درصد بود، پس وظیفه دولت چیست؟ چند مسکن روستایی در دولت یازدهم شروع و ساخته شده است؟
چرا واردات از صادرات پیشی گرفته است؟ چه میزان برنج و روغن پالم و شکر در یکسال گذشته وارد کشور شده است؟ خسارت کشاورزان و کسبه و صنایع مربوطه از قبل این واردات بیرویه چقدر است؟ چگونه جبران شده است؟
چند میلیارد دلار صرف واردات کالاهای لوکس و خودروهای لوکس و کالاهای غیرضرور شده است؟ واردکنندگان بنزین چه کسانی هستند و نسبتشان با افراد حاضر در دولت چیست؟
نقدینگی کشور در 18 ماه گذشته چقدر افزایش یافته است؟ آیا پاسخ 200 هزار میلیارد تومان صحیح است؟
وی در ادامه میپرسد؛ بازارهای سرمایه و بازار بورس در تولید ملی نقش حیاتی و تعیینکننده دارند. چرا این بازارها در دولت یازدهم به هم ریخت و موجب خسارت عموم گردید؟ دولت چگونه این خسارات را جبران کرده است؟ چه کسی پاسخ سهامداران را میدهد؟
دولت به بانکها اجازه پرداخت سود بالای 20 درصد داد. کدام بازار و صنعت تولیدی کشور میتواند سود بالای 20 درصد را تضمین کند؟
در رابطه با مردمی کردن اقتصاد کارنامه 18 ماهه دولت چیست؟
در دولت یازدهم چند شغل ایجاد شد و چند شغل از بین رفت؟ چرا تعداد شغلهای از بین رفته بیشتر از ایجاد شده است؟
دولت کدام کالاهای ساخت داخل راجایگزین کالاهای خارجی کرده است؟ آیا مصداقی وجود دارد؟
چند کیلومتر راهآهن در دولت یازدهم شروع و به اتمام رسیده است؟
کدام بندر یا فرودگاه در دولت یازدهم ساخته یا توسعه یافته است؟
رئیسمحترم جمهور قول دادند که هر صد روز یکبار گزارش عملکرد به ملت بدهند. چرا ندادند؟
شعبدهبازی آمریکا در مذاکرات برای مسکوت گذاشتن مطالبه ایران
کیهان آورده:وزیر خارجه گفت در دیدار با جانکری در داووس در مورد تعداد سانتریفیوژها و روش غنیسازی گفتوگو کرده است.
محمدجواد ظریف پس از دیدار با جان کری ضمن بیان این که «قرار شده است کارشناسان برای حصول نتیجه مذاکرات گفتوگوها را همچنان ادامه بدهند» افزود: در این دیدار درباره بحثهای مختلفی که دوستان ما در زوریخ پیگیری میکنند از جمله تعداد سانتریفیوژها، روشهای غنیسازی و همچنین پیشنهادهای مختلفی که از طرفین مطرح بوده بحث کردیم.
ظریف همچنین در مصاحبه با آسوشیتدپرس اظهار داشت: میتوانیم به زودی به یک توافق دست پیدا کنیم.
وی در ادامه واکنش ایران به اعمال هرگونه تحریم جدید را چنین تشریح کرد: «ایران مجبور به پاسخ دادن به این نیت ما یک توافق داشتیم و هدف از آن دستیابی به توافق جامع بود و اگر کسی آن را تخریب کند معتقدم که جامعه بینالمللی باید آن را منزوی سازد، چه کنگره آمریکا باشد و چه جای دیگر.»
آنچه در این اظهارات و قبیل آن طی ماههای اخیر کاملا مسکوت مانده، تکلیف لغو فوری و کامل تحریمهاست وگرنه بنا نیست طرف ایرانی در هر دور از مذاکرات تعهدات جدیدی بپذیرد و بخشی از توانمندی هستهای خود را تعطیل کند یا به تعلیق درآورد. در مقابل طرف آمریکایی اصرار دارد به همه علایق خود درباره محدودسازی برنامه هستهای بپردازد الا تعیین تکلیف لغو تحریمها. مقامات آمریکایی بارها در طول یک سال گذشته با افتخار گفتهاند که «با وجود توافق ژنو که موجب شد برای اولینبار طی 10 سال گذشته پیشرفت هستهای ایران متوقف و به عقب رانده شود، ساختار رژیم تحریمها را حفظ کردهاند».
کلاهبرداری تازهای که دولت و کنگره آمریکا در این زمینه در پیش گرفتهاند، برجستهسازی احتمال تصویب تحریمهای جدید در کنگره و مخالفت صوری دولت آمریکا با این موضوع است. در واقع آمریکاییها اصرار دارند در یک تقسیم کار مضحک (پلیس خوب و بد)، عدم وضع تحریمهای جدید را به عنوان یک امتیاز به ایران بفروشند و اصل تحریمها را به حاشیه بیاندازند!
وقتی ملکعبدالله هم اصلاحطلب میشود
کیهان نوشت:واکنش مقامات آمریکایی و صهیونیستی در قبال مرگ دیکتاتور جلاد عربستان جالب توجه است. منابع آمریکایی میگویند ایالات متحده نگران گسترش نفوذ ایران به دنبال مرگ ملکعبدالله هستند.
فاکسنیوز در تحلیلی نوشت: حادثه مرگ شاه عربستان این نگرانی را در مقامات آمریکایی پدید آورده که واشنگتن باید در کنار دیگر چالشهای موجود، نگران توسعه نفوذ ایران در خاورمیانه نیز باشد.
یک دیپلمات سابق آمریکایی که به خاندان آل سعود نزدیک است گفت: درگذشت پادشاه سعودی و همچنین سقوط دولت مورد حمایت آمریکا در یمن، از دید واشنگتن بدترین سناریو، بوده؛ زیرا مانع دیگری را از سر راه توسعه نفوذ منطقهای ایران برداشته است. میتوان نفوذ ایران را آشکارا در چهار پایتخت عربی مشاهده کرد؛ صنعا، بغداد، دمشق و بیروت.
فاکسنیوز میافزاید: پادشاه عربستان، یکی از مهمترین اولویتهای خود را مقابله با نفوذ ایران در منطقه قرار داده بود و در همین زمینه، گروههای سنی را در مقابل گروههای شیعه مورد حمایت ایران در کشورهای مختلف تقویت میکرد. البته این سیاست به عنوان مثال در لبنان نتوانسته بود موفق باشد و جلوی قدرتگیری حزبالله را بگیرد.
همچنین واشنگتن پست در گزارشی خاطرنشان کرد: با مرگ ملک عبدالله، عربستان به عنوان متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه با پیامدهای سقوط قیمت نفت و گسترش خشونتطلبی نیروهای اسلام خواه دستوپنجه نرم میکند و روند انتقال قدرت را دشوار میسازد. اکنون کنترل مهمترین متحد آمریکا در منطقه در دستان یک پادشاه هفتاد و نه ساله قرار میگیرد که گفته میشود علاوه بر مشکلات جسمانی به زوال عقل و اختلال مشاعر مبتلاست.
سیمون هندرسون عضو مؤسسه سیاست خاورمیانه و کارشناس روند جانشینی در عربستان میگوید: با وجود مباحثاتی که درباره انتقال آرام قدرت صورت میگیرد، دلایل زیادی برای این پیشبینی وجود دارد که عربستان سعودی دوران دشواری پیشرو دارد. وجود پادشاهی در مسند قدرت که به اختلال مشاعر دچار است، بدترین رویداد در این برهه زمانی دشوار است که یمن در حال فروپاشی است.
باراک اوباما در پیام تسلیت خود خاطرنشان کرد: پادشاه عربستان دوستی امین و رهبری درستکار بود که تصمیمهای شجاعانه در روند صلح خاورمیانه ]سازش با اسرائیل[ اتخاذ کرد. ما در کنار هم مبارزات زیادی را پشت سر گذاشتیم. من همواره برای او ارزش و احترام عمیق قائل بودهام.
آسوشیتدپرس، رویتر و شبکه دولتی بیبیسی انگلیس در گزارشهای خود ملک عبدالله را اصلاحطلب، اصلاحگرا و کسی که دنبال اجرای اصلاحات بود توصیف کردند! بیبیسی میگوید او با اندیشهای سنتی اسلامی تربیت شده بود اما یک اصلاحطلب به شمار میآمد! او یک پادشاه اصلاحگرا بود. این تحلیلها در حالی است که ملک عبدالله یکی از متهمان اصلی جنایات خاورمیانه و شریک خون میلیونها انسان مظلومانه کشته شده در افغانستان و عراق و سوریه و لبنان و مصر و یمن و بحرین است و سنگبنای تروریسم را در منطقه به عنوان خدمت بزرگ به آمریکا و اسرائیل گذاشت. به دلیل همین خیانتهاست که شیمون پرز رئیس سابق رژیم صهیونیستی، از ملک عبدالله به عنوان پادشاه دانا یاد کرد و گفت: مرگ او یک ضایعه است. او خردمند بود و شجاعت درگیر شدن در طرح صلح خاورمیانه را داشت.
روون ریولین رئیس فعلی رژیم صهیونیستی با ابراز تأسف در مرگ ملک عبدالله گفت: سیاست او در منطقه بسیار هوشمندانه بود و او نقش مهمی در ثبات منطقه داشت.
ملکعبدالله در سال 2008 از واشنگتن خواسته بود به ایران حمله کند چرا که سر مار در ایران است! با وجود همه این خباثتها که آخرین آن در توطئه کاهش قیمت نفت بروز پیدا کرد، هاشمی رفسنجانی ضمن ارسال نامهای به ملکسلمان، درگذشت ملکعبدالله را تسلیت گفت و نوشت: از خداوند متعال برای آن فقید رحمت واسعه و برای خانواده و خاندان، صبر و اجر مسئلت میکنم.
به گفته غلامعلی رجایی مشاور هاشمی، ملک عبدالله پیش از این در نامهای خطاب به هاشمی عنوان «اخوک عبدالله» را به کار برده بود.
گفتنی است محمد خاتمی یک ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری 88 سفری به عربستان داشت و با ملک عبدالله ملاقات کرد. مدتی بعد پای مهاجرانی وزیر ارشاد دولت اصلاحات و معاون پارلمانی دولت سازندگی به عربستان (بندر الجنادریه) باز شد. او از سوی رژیم سعودی به عنوان یکی از اعضای مرکز گفتوگوی ادیان (وابسته به آل سعود در وین) منصوب شد.
دولت عزمی برای حذف پردرآمدها و صرفهجویی 5400 میلیارد تومانی ندارد
روزنامه کیهان نوشت:دولت مایل به شناسایی طبقات پردرآمد و حذف یارانه آنها نیست.در حالی که گفته میشود حذف 10 میلیون نفر، موجب ذخیره رقمی بالغ بر 5400 میلیارد تومان در سال میشود، عزتالله یوسفیان نماینده مردم آمل میگوید دولت مایل به شناسایی افراد پردرآمد نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درباره سرنوشت یارانه نقدی به روزنامه آرمان گفته است: درآمد جدیدی در بخش هدفمندی ایجاد نشده است تا دولت بخواهد تصمیمی بر افزایش یارانه بگیرد. درآمدهای جدید هم فقط با امکان افزایش حاملهای انرژی وجود دارد و بعید میدانم دولت شرایط کشور را برای افزایش مجدد قیمت بنزین و غیره داشته باشد... در فوب خلیجفارس نفت بشکهای 100 دلار بود ولی در حال حاضر نزدیک 50 دلار است. لذا دولت که نمیتواند گرانتر از فوب خلیجفارس بنزین را به مردم بفروشد. در نتیجه نه درآمد جدیدی حاصل میشود و نه افزایشی صورت میگیرد. دولت باید عدهای از افراد را که یارانه دریافت میکردند و بی نیاز بودند، حذف میکرد و به نسبت حذف افراد غیرنیازمند، برای دولت درآمد ایجاد میشد که میتوانست پول را بین افراد نیازمند توزیع کند.
وی میافزاید: دولت بین خانوارهای نیازمند و غیرنیازمند فرقی قرار نداده است که افزایش جدیدی ایجاد شود تنها راه این است که دولت خانوارهای پردرآمد را شناسایی کند. افرادی که میلیونها تومان در ماه درآمد دارند مسلما به مبلغ 45500 تومان یارانه نیازی ندارند. اما با شناسایی این افراد و حذف یارانه آنان، به تناسب میتوان به یارانه خانوارهای نیازمند اضافه شود که عدد چشمگیری است. اما متاسفانه تا الان دولت این کار را انجام نداده است. حالا دلیل قوی دارد یا نمیتواند افراد غیرنیازمند را شناسایی کند یا نخواسته است؟ به هر حال این اتفاق نیفتاده است. الان تنها راهی که دولت بخواهد مبلغ یارانهها را افزایش دهد، حذف اقشار پردرآمد جامعه است. دولت اگر سرانگشتی و به صورت صنفی وارد شود، میتواند خیلی از افراد غیرنیازمند را حذف کند. هنوز عزم در این مورد جزم نیست.
جنبش «letter4u» برای انتشار نامه رهبر معظم انقلاب
روزنامه ایران نوشت:پس از انتشار نامه رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان اروپایی و امریکای شمالی و با وجود بازتاب گسترده این نامه در خبرگزاریها و رسانههای بینالمللی، جنبشی با عنوان «letter4u» آغاز به کار کرده است. این جنبش که هدف خود را استفاده از فرصت استثنایی موج ایجاد شده توسط رهبر معظم انقلاب و نامه ایشان برای صدور اسلام و انقلاب اسلامی به سراسر دنیا و بیداری اذهان جوانان سایر کشورها عنوان کرده است از اعضای خود خواسته با حضور فعال در شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام، فیس بوک و توییتر کار خود را در مرحله اول با انتشار این جمله که «شخصی برای تو، پیامی نوشته است» آغاز کنند.
وبلاگ این جنبش در ادامه راهکارهای لازم را برای انجام این حرکت در شبکههای اجتماعی آموزش داده است.
علی مطهری: «کف گرگی» نبود اما گاهی لازم است
ایران نوشت:علی مطهری در پاسخ به نامه ابراهیم آقامحمدی دیگر نماینده مجلس جوابیه نوشت. در بخشی از این جوابیه پس از پاسخ به بخشهای مختلف صحبتهای آقامحمدی آمده است: گفتهاید چرا از پشت تریبون پایین نیامدید؟ میگویم برای اینکه اگر باب شود که به صرف مخالفت رئیس جلسه یا تعدادی از نمایندگان مانع ادامه آن نطق شوند، علاوه بر وهن مجلس، فردا این بلا سر یک نماینده دیگر میآید.
لذا من اصرار داشتم که نطق من باید تمام شود، هرچند که دو دقیقه از آن از رادیو پخش نشد. همچنین گفتهاید کجای قرآن اجازه – به قول شما - «کفگرگی» داده است؟ میگویم اولاً «کفگرگی» در کار نبود، ثانیاً گاهی برای کسانی که میخواهند خفقان ایجاد کنند «کفگرگی» لازم است و ثالثاً میتوانید به آیه 15 سوره قصص (فوکزه موسی فقضی علیه) مراجعه نمایید.
مطهری افزود: با همه این احوال از کسانی مانند جناب عالی که از روی اعتقاد و به خیال دفاع از نظام دست به این کار زدید بابت ظلمی که بر من رفت گذشتم اما چند نفری را که برای خودنمایی یا پیام دادن به برخی نهادها دست به این کار زدند به خدا واگذار میکنم.
ملک سلمان ناگزیر به تغییر رویکرد در قبال ایران
روزنامه ایران نوشت:شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی نوشت: شکی نیست که ملک سلمان سیاستهای گذشتهاش را ادامه میدهد اما وقتی پای ایران وسط میآید باید تحولی جدید در رویکرد خود ایجاد کند.
به گزارش ایسنا، بلومبرگ با اشاره به روی کار آمدن ملک سلمان پادشاه جدید عربستان در گزارش خود با اشاره به مناقشات موجود خاورمیانه، عربستان را در دوراهی ادامه دادن مناقشات فرقهای غیرمستقیم بیپایان با ایران یا پیگیری بهبود روابط با ایران دانست و تصریح کرد: خصومت قدیمی پادشاهی عربستان با دولت ایران ادعاهای ملک سلمان برای حفظ ثبات را تضعیف خواهد کرد.
این گزارش افزود: ملک سلمان در نخستین سخنان خود پس از به پادشاهی رسیدن بر لزوم ادامه سیاستهای عربستان در حوزه نفت و روابط با واشنگتن تأکید کرد اما گاهی اوقات تغییر در سیاستها ضروری است و این در موضوع روابط با ایران صدق میکند.
گزینه جایگزین میتواند ادامه هرج و مرج در عراق، سوریه و کشور یمن باشد اما تغییر، چیزی است که بزودی به سراغ ملک سلمان میآید.
سیدمحمد خاتمی برای دیدار با مادر به زادگاه رفت
روزنامه اعتماد نوشت:سیدمحمد خاتمی پنجشنبهشب برای دیدار با مادر و فاتحهخوانی برای پدر به اردکان سفر کرد. به گزارش ایلنا، رییس دولت اصلاحات ساعت ٢٠ و ٣٠ دقیقه پنجشنبه با ورود به زادگاهش (اردکان) ابتدا برای قرائت فاتحه بر مزار پدرش آیتالله سید «روحالله خاتمی» حضور یافت و سپس برای ملاقات با مادرش عازم یزد شد. در این سفر محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار اردکان و برخی از مسوولان شهرستان وی را همراهی کردند. سیدمحمد خاتمی، رییس دولت هفتم و هشتم جمهوری اسلامی اصالتا اردکانی است و هماکنون مادرش در یزد زندگی میکند. به گفته همراهان حجتالاسلام خاتمی، وی برنامه خاص و سخنرانی ندارد و تنها برای ملاقات مادرش به یزد سفر کرده است.
بازداشت چند اماراتی در ایران
روزنامه قدس به نقل از عصرخبرنوشت: صفرزاده، مدیرکل محیط زیست کرمان ازبازداشت شکارچیان غیرمجاز اماراتی در شهرستان ارزویه این استان خبرداد.
درخواست رحیمی برای اعمال ماده ۱۸
قدس از قول خبر گزاری تسنیم نوشت: محمدرضا نادری، وکیل معاون اول رئیس جمهور سابق گفت، محمدرضا رحیمی حکم صادره برای خود را قابل پذیرش نمی داند و از رئیس دستگاه قضا درخواست اعمال ماده ۱۸ خواهد کرد.
پاسخ شریعتمداری به شریعتمداری
قدس به نقل از سایت فرارو نوشت: پس از انتشار گزارشی درباره «طرح فضایی جدید دولت»در روزنامه کیهان، محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور جوابیهای به کیهان ارسال کرد. در ابتدای این جوابیه آمده است: با توجه به درج مطلب غیرواقعی با عنوان «تعطیلی پژوهشگاه فضایی ایران توسط دولت» ضمن آرزوی شفای عاجل برای جنابعالی(شریعتمداری)! دستور فرمایید توضیحات ما با همان مشخصات در اولین شماره درج گردد.
گفتوگوی اوباما با ملک سلمان درباره ایران
قدس از قول فارس آورده: پایگاه صهیونیستی «دبکا فایل» درباره سفر هفته جاری رئیسجمهور آمریکا به ریاض گزارش داد که محور اصلی گفت وگوی وی با پادشاه جدید سعودی بهای نفت،مذاکرات هستهای ایران و تحولات یمن است.
واردات خرمای مسموم!
قدس به نقل از ایسنا نوشت: سازمان ملی استاندارد واردات خرمای مسموم را کذب و بیاساس اعلام و تأکید کرد مردم هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.
دیدگاه غرضی درباره قیمت نفت
قدس به نقل از نسیم نوشت: سید محمدغرضی، وزیر اسبق نفت ایران، تصور تأثیر جدی مرگ پادشاه عربستان سعودی بر افزایش قیمت نفت را فاقد جایگاه منطقی دانست وگفت: به طور معمول دولتها و حتی پادشاهان کشورهای نفتی درامر تولید و عرضه نفت دخالت نمیکنند مگر در مواردی بسیار خاص، بنابراین پادشاه جدید هم، همان سیاستهای پادشاه گذشته را ادامه خواهد داد.
آب زیرزمینی مازندران آلوده است
روزنامه قدس به نقل از تسنیم آورده:: پروفسور کردوانی، عضو هیأت امنای صلح سبز گفت: هم اکنون مازندران پربارانترین نقطه ایران است، ولی بدترین نقطه از لحاظ آب آشامیدنی است چون آب زیرزمینی آن آلوده است.
محیط زیست کشور رو به نابودی است
قدس به نقل از عصرایران نوشت: معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش ملی بهره وری ایران گفت: تأثیر ایران از تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین، کشور را با بحران محیط زیستی مواجه کرده است و اثراتی همچون کم آبی، خشک شدن تالابها و افزایش دما را به همراه داشته است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد