700 هزار ایرانی صرع دارند

رییس انجمن علوم اعصاب ایران با تاکید بر لزوم توجه به بیماری صرع، گفت: آمار بیماری صرع در ایران 20 برابر ام‌ اس است.
کد خبر: ۷۶۱۶۱۱
700 هزار ایرانی صرع دارند

دکتر حسین پاکدامن در نشست خبری یازدهمین کنگره بین‌المللی صرع که قرار است از 8 تا 10 بهمن‌ ماه جاری در مرکز همایش‌های رازی برگزار شود، گفت: به صرع کمتر از سایر بیماری‌ها توجه می‌شود. وظیفه ما به عنوان پزشک و مسوول آموزش این است که خدمات لازم را به بیمارانی که از صرع رنج می‌برند، ارائه دهیم و بی‌تردید این امر مستلزم هماهنگی و کارهای تشخیصی درمانی است.

وی افزود: شیوع صرع موجب اهمیت ویژه آن شده است. 23 سال پیش تحقیقی انجام دادیم که مشخص شد 85 صدم جمعیت ایران مبتلا به صرع هستند و اگر این آمار را اکنون در نظر بگیریم، باید گفت که 700 هزار بیمار مبتلا به صرع در کشور داریم که نسبت به سایر بیماری‌ها مانند ام‌.اس که معضل بزرگ جامعه متخصصان مغز و اعصاب است، شایع‌تر و 20 برابر ام‌.اس، یعنی 360 هزار نفر بیمار ام‌.اس در مقابل 700 هزار نفر بیمار مبتلا به صرع است.

پاکدامن با بیان اینکه اگر فرد مبتلا به صرع دچار حمله شود، ممکن است مشکلات زیادی برای خانواده ایجاد کند، گفت: این موضوع می‌تواند مثلا برای مادری که فرزند خود را بغل کرده، رخ دهد. همچنین بعد اجتماعی این بیماری مخاطراتی برای بیمار مبتلا به صرع در بردارد مانند رانندگی این بیماران.

رییس انجمن علوم اعصاب ایران با بیان اینکه حدود 7 درصد بیماران مبتلا به صرع یعنی بیش از دوسوم آنها را می‌توان تحت کنترل قرار داد، گفت: 30 درصد باقیمانده را نیز با روش‌های جدید، درمان‌های دارویی و تحریک عصب واگ می‌توان کنترل کرد. در خاورمیانه ما تنها مرکزی بودیم که به روش درمانی صرع مزمن توسط جراحی و تحریک عصب واگ دست یافتیم، اما در حال حاضر امکانات آن را نداریم.

پاکدامن افزود: صرع علامت یک بیماری است که در درجه اول تشخیص متخصص مغز و اعصاب اولویت دارد و بعد از آن هر پزشکی باید در تشخیص و درمان این بیماری احساس مسوولیت کند، زیرا ممکن است فردی با تشنج دچار افت قند شده و تشنج او ادامه‌دار شود. 5 درصد مردم در طول زندگی ممکن است یک حمله تشنجی را تجربه کنند، اما در صرع منظور تکرار این حملات است. صرع یک تشخیص بالینی است و پزشک باید اطلاعات بالینی کافی برای تشخیص این بیماری داشته باشد.

وی در زمینه چگونگی تشخیص این بیماری افزود: «الکتروآنسه فالوگرافی» تنها دستگاه برای تشخیص این بیماری است. هرچند که این هم کافی نیست. در بهترین مراکز دنیا نیز در مورد صرع تشخیص اشتباه داده می‌شود و این موجب می‌شود که بیمار به مدت طولانی با عوارض زیاد تحت درمان دارویی قرار گیرد و عکس آن نیز صادق است که این موضوع در کشور ما زیاد دیده می‌شود. یکی از اهداف یازدهمین کنگره بین‌المللی صرع ارایه آموزش به همکاران برای جلوگیری از تشخیص نادرست است، زیرا که اطلاعات کافی در تشخیص و کنترل بیماری اهمیت دارد.

پاکدامن گفت: کم نیستند بیمارانی که به خاطر ابتلا به صرع از کار اخراج می‌شوند یا ازدواج نمی‌کنند و یا ازدواج می‌کنند اما بچه‌دار نمی‌شوند. واژه‌ای به نام کیفیت زندگی داریم و یکی از مسئولیت‌های پزشک ارتقای کیفیت زندگی بیمار است. متاسفانه در ایران به علت اطلاعات کم جامعه، صرع را یک بیماری وحشتناک می‌دانند و به دلیل همین کمبود آگاهی، بسیاری از افراد وجود دارند که مبتلا به صرع بوده اما بیان نمی‌کنند، زیرا اطلاعات جامعه در این زمینه بسیار کم است. بنابراین باید ضمن اطلاع‌رسانی صادقانه از بروز وحشت نیز جلوگیری کنیم.

رییس انجمن علوم اعصاب ایران افزود: بیمار مبتلا به صرع نباید گرسنگی و بی‌خوابی بکشد و نکته مهم این است که باید دارو را مرتب و درست مصرف کند. در خارج از کشور که مصرف الکل و مواد مخدر وجود دارد، مصرف این مواد باعث تسریع حملات صرع می‌شود. فرد مبتلا به صرع در صورت مصرف الکل و مخدر، تشنجش از کنترل خارج می‌شود. در جراحی صرع نیز باید گفت اگر به درستی تشخیص دهند، حتی می‌تواند منجر به درمان قطعی شود، اما در غیر اینصورت باعث مشکلات زیادی می‌شود.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها