اصغر غلامی - دانشجوی مهندسی برق رشته مدیریت انرژی دانشگاه امیرکبیر، مجری طرح «سیستم بهینه سازی مصرف آب» گفت: این سیستم در ساختمان های مسکونی پیاده سازی می شود، به طوریکه آبهای مرده غیر آلوده را تا 60 درصد مورد تصفیه قرار می دهد.
وی افزود: در این سیستم از یک فیلتر ترکیبی الکتریکی شیمیایی استفاده شده که آب مرده مانند آب خروجی از ظرفشویی را مورد تصفیه قرار می دهد و این آب می تواند برای آبیاری، شستشوی جداول خیابان ها و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرارگیرد.
غلامی با بیان اینکه در واقع هدف از اجرای این طرح کاهش تولید آب خالص است تا در آینده با بی آبی در کشور مواجه نشویم، اظهار داشت: در این طرح، آب خروجی از سینک آشپزخانه و ظرفشویی، روشویی و حمام همچنین آب های خروجی جهت شستشوی کف و نظافت، آب های گلخانه، تعویض آکواریوم به طبقه پایین هدایت شده و سپس از فیلترهای طراحی شده مخصوص این طرح عبور کرده و پس از حذف چربی، بو و مواد آلاینده و شوینده محلول در آن، تبدیل به آب قابل استفاده می شود.
وی با بیان اینکه البته این آب غیر شرب است، افزود: از آب این مخزن می توان برای شستشوی حیاط، پارکینگ، آبیاری گیاهان و گل های باغچه، شستشوی ماشین های داخل پارکینگ استفاده کرد البته آب های اضافی چندین مجتمع در یک منطقه باهم در یک مخزن بزرگتر جمع شده و از آن می توان برای آبیاری چمن و گل های داخل پارک، خیابان برای آبیاری درختان حاشیه خیابان و شیرهای آتش نشانی در کنار خیابان ها یا بلوار ها و فروش آب به تانکر های خدماتی استفاده کرد.
این محقق کشورمان با بیان اینکه در نوع دوم بهینه سازی مصرف آب می توان فیلتراسیون کلی را انجام داد، اذعان داشت:در این طرح آب حمام دستشویی و ظرفشویی موجود در کل ساختمان از طریق یک لوله مشترک جمع شده و طراحی فیلتری در سطح بزرگتر، می تواند از طریق پمپ، سیفون ها را با آب تصفیه شده پر کند.
غلامی با اشاره به اینکه نتایج حاصل از فاز مطالعاتی در مجتمعی 150 واحدی در محدوده ی ونک –تهران بزرگ عملیاتی شده، افزود: به کارگیری این موضوع نشان داده که متوسط صرفه جویی 835 مترمکعب و میزان متوسط ذخیره آب 2391 مترمکعب است و سود آوری بعد از دو سال در صورت فقط اجرای یک پروژه 70 میلیون تومان می شود. همچنین زمان بازگشت سرمایه به ما از ابتدا تا انتهای پروژه ناچیز است و پس از اجرای طرح سرمایه گذاری ما برمی گردد.
به گفته کارشناسان بحران آب، ایران در حال تبدیل شدن به موقعیتی خطرناک برای ساکنان بسیاری از شهرها، به ویژه کلان شهرهاست بنابراین برای رفع این مشکل فقط هشدار و اصلاح الگوی مصرف یا افزایش قیمت مناسب عملی نیست و نیاز به راه حل های فنی کاربردی کاملا محسوس است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت