جام جم: دم خورشید گرم!
خوبیهای خورشید، اظهر من الشمس است. هرچه بگویم، حرف اضافه است. خورشید آن قدر خوب است که اگر یک ذره نیز علیه آن صحبت کنم، در حقیقت زیرآب خودم را زده ام. جناب مولانا از من زرنگتر بود که قبل ازحقیرگفت: «مادح خورشید، مداح خود است.»
خبرنگاران از یک آدم عاقلی پرسیدند: به نظر شما که کارشناس خیلی از مسائل هستید، اهمیت خورشید بیشتر است یا ماه؟». خندید و گفت: «عجب سوال مسخره ای!.... خب معلوم است که ماه..... چون خورشید، روز درمی آید که همه جا روشن است، اما ماه شب می آید که تاریک است و همه جا را روشن می کند.» بنا به گزارش خبرگزاری ها، دیگر کسی چیزی نپرسید.
نوردهی و گرمابخشی، فقط یک جلوه و یک چشمه از خوبی های خورشید خانم است. به غیر از تأمین انرژی، در سلامتی انسان و گیاه و جانوران نیز نقشی اساسی بازی می کند. مثلا همین ویتامین D که اگر نباشد یا کم باشد، اسکلت استخوانی ما کج و معوج می شود و باید دور و برمان داربست بزنند که به حالت کجدار و مریز نیفتیم؛ منبع اصلی اش خورشید بی ادعاست.
فقط داشتن همسر آفتاب رو کفایت نمی کند؛ خود آفتاب هم لازم است. اگر نبود که شاعر خوش اشتها نمی فرمود:
شاعر دو چیز خواهد درموسم زمستان:
یک آفتاب رویی، یک رو به آفتابی
خوشبختانه این شاعر معلوم الحال، معلوم می شود که آدمی واقع بین است؛ اما متأسفانه هستند مردمی که توجه کافی و لازم به این مهم ندارند و چنان که باید و شاید، قدر آفتاب عالمتاب را نمی دانند.
نه آدم این شکلی باشد، نه هم خیلی افراطی مثل آفتاب پرست. اعتدال، بهترین شیوه است البته تدبیر و امید خوب هم بی تأثیر نیست. حتی اگر بشود تمدید امید!
خبر داغ: «آمارها نشان می دهد که بیش از 80درصد ما ایرانی ها و بویژه خانم ها با درجاتی از کمبود ویتامین D مواجهیم که ریشه آن، به بهره گیری نامناسب از نور آفتاب برمی گردد.»ــ به نقل از جام جم (همینی که الان دست شماست!)
بسته پیشنهادی: با عنایت به تمامی مزایا و فواید خورشید و نور آن، آدم باید خیلی خل باشد که به خورشید پشت کند. خودش می سوزد. فلذا ما نیز که در صف جلوی اهل عقل قرار داریم؛ حتما تائید می فرمایید که برای بهره گیری بیشتر از نور خورشید، باید رهنمود بدهیم؟... که به شرح زیر می دهیم:
1ـ آفتاب گرفتن: خیلی کشورها هستند که در حسرت یک لحظه آفتاب اند. تا هوا آفتابی می شود، به هر شکلی هست، از آن استفاده می کنند. طوری که یک ذره اش حرام نشود. حالا ما که این قدر خورشید داریم؛ قدرش را نمی دانیم. فقط از بچگی یادمان دادند که تا خورشید آمد، دست بزنیم و بخوانیم که: «آفتاب شد و مهتاب شد/ بی بی سوار گاب شد» که بعدها فهمیدیم «گاب»ش هم غلط است!... در هرحالت خواب و بیداری باید از نور خورشید استفاده کنیم. بعضی ها حتی جوری می خوابیدند سابق، که پایشان در آفتاب باشد. اسنادش هم موجود است: «اگر خواهی بدانی لذت خواب/سرت در سایه و پایت در آفتاب». منتها الان این روش های طبیعی کم خرج را فراموش کردیم. فقط بلدیم انواع قرص و کپسول حاوی ویتامین D را بخریم و مصرف کنیم.
2ـ تنطیم حرکت: بعضی ها می نالند که خانه های ما خیلی رو به آفتاب نیست و فقط یک پنجره در آپارتمان ما هست که نوبتی از آن استفاده می کنیم. الان مثل قدیم نیست که سهراب خیال کند: «پنجره، فکر، هوا، عشق، زمین مال من است». برای هر کدامش باید سر کیسه را شل کنی. با این حال، فضای بیرون خانه را که فعلا از ما نگرفتند. هرجا قدم می زنیم، در کوچه و خیابان؛ در آفتاب حرکت کنیم. تنبلی نکنیم اگر در سایه هستیم، نرویم سمت آفتاب. باز هم اسنادش موجود است: «به تنبل گفتند بیا به سایه؛ گفت: سایه خودش میایه!» ما مستند حرف می زنیم. حرف مفت نمی زنیم. (البته مفت هم حرف نمی زنیم.)
3ـ فروش آفتاب: با پدیده فروش آفتابه که همه آشنایند، اما در بعضی جاها، آفتاب هم می فروشند. مثل همین کشور هلند که اخوی بزرگ ما سال های دور گذارش به آنجا افتاده بود و در توصیف آنجا در نامه اش نوشته بود: «در برون آفتاب پیدا نیست/ در درون، آفتابه برجا نیست»!... در همین کشورها و حتی در همین تهران و کشور خودمان، بعضی ها فضایی در لب استخر درست می کنند که ملت نیازمند به ویتامینD پول بدهند بروند آنجا دراز بکشند آفتاب بگیرند. البته عده ای هم برای برنزه شدن می روند، که بعضا چون فراموش می کنند بچرخند و خودشان را پشت و رو کنند؛ شبیه ذغال اخته می شوند و ته می گیرند!
سیاست روز: برخوردهای آبکی
برادر مصطفی کواکبیان: ما کرسیهای زیادی را نمیخواهیم تنها ٢٩٠ کرسی مجلس را میخواهیم.
اظهارنظر فوق یادآور کدام ضربالمثل شیرین فارسی است؟
الف) سنگ بزرگ، علامت نزدن است.
ب) خیلی خوش پر و پاست، لب خزینه هم مینشیند.
ج) شب دراز است و قلندر بیدار!
د) یکی را توی ده راه نمیدادند سراغ خانه کدخدا را میگرفت.
وزیر اسبق کشاورزی: در دولت قبل صحبت از کمبود آب جرم بود.
منظور از دولت قبل دقیقا کدام یک از گزینههای زیر است و در آن دوران با مجرمان چکار میکردند؟
الف) اشکانیان - در چشمهایشان سیخ داغ فرو میکردند.
ب) ساسانیان - در آستین مجرمان «چوب» کار میگذاشتند.
ج) سلجوقیان - از ناحیه لوزالمعده آویزانشان میکردند.
د) هیچکدام - این «هیچکدام» را مجبور میکردند همه آبهایی که به آسیاب استکبار جهانی ریخته، برگرداند سر جایش!
نقطهچین زیر را پر کنید.
محمدرضا عارف: برخورد ... در شان مجلس ما نیست.
الف) شیمیایی
ب) رادیو اکتیویته
ج) هستهای
د) فیزیکی
کیهان: اسم (گفت و شنود)
گفت: حضور نتانیاهو در تظاهرات ضد تروریستی فرانسه به سوژه داغ رسانههای غربی تبدیل شده.
گفتم: چرا؟!
گفت: مینویسند، نتانیاهو که خودش در همه دنیا به ترور و کودککشی و قتلعام مردم بیدفاع معروف است، چگونه در تظاهرات ضد تروریستی شرکت کرده است؟!
گفتم: اولا؛ مگر بقیه سران اروپایی شرکتکننده در آن تظاهرات آدم حسابی بودند! ثانیا؛ معلوم شده که عملیات تروریستی پاریس با چراغسبز دولت فرانسه بوده است.
گفت: ولی نتانیاهو گفته است، حضور من به اهمیت تظاهرات ضدتروریستی میافزاید!
گفتم: به یارو گفتند؛ اسم تو را روی گلدان گذاشتم گل داد، روی درخت گذاشتم میوه داد، روی باغچه گذاشتم چمن روئید... مرتیکه فلان فلان شده آخه پشکل هم شد اسم؟!
آرمان: من ندونم کی بدونه
قدیمها میگفتند مارادونا را ول کنید، قلی را بچسبید، الان هم باید گفت مهران مدیری، پیمان قاسمخانی و جواد رضویان را ول کنید، یکی از مسئولین سازمان محیط زیست فریدونکنار را بچسبید، نامبرده در مصاحبه ای عنوان کرده«شکار پرندگان بخشی از سنت مردم فریدونکنار شده است» اولا به عنوان شغلی دوست عزیزمان بنگرید و حالشو ببرید(استثنا شما نه، مسئول مورد نظر!) دوما در همین راستا مصاحبهای کاملا جدی با نامبرده ترتیب دادهایم، نوش جان!
کمیاب شدن بز و گوسفند!
من : چه خبرا؟!
آقای محیط زیست: میخوام برم کوه، شکار آهو.
من: از شما بعیده! درسته که گفتید شکار پرندگان بخشی از سنت و فرهنگ مردم فریدونکناره؟!
آقای محیط زیست: بله و خیر.
من: یعنی چی؟!
آقای محیط زیست: یعنی هم تکذیب نمیکنم و هم تکذیب میکنم! به هر حال ممکنه بعدا به هر دو احتیاج پیدا کنم.
من: دستتون دردنکنه، شما میدونید بعضی از این پرندهها از گونههای نادر و کمیاب هستند؟
آقای محیط زیست: من ندونم، کی بدونه؟
من: چطور؟!
آقای محیط زیست: این گونهها که قبلا نادر و کمیاب نبودند، اتفاقا به وفور هم پیدا میشدند، تلاش و برنامه ریزی ما بود که در واقع به نادر شدن و کمیاب شدن آنها منجر شد، کار هر مرد نیست خرمن کوفتن و نابود کردن گونههای پرندگان، تفنگ سر پر میخواهد و فشنگ فراوان. حالا جای تشکر اینجا ایستادی و زبون درازی هم میکنی مرد حسابی؟!
من: من شرمندهام، حالا باید چه کار کرد؟!
آقای محیط زیست: من موافق این کار نیستم، اما نمیشه با شکارچیان برخورد سخت کرد، باید فرهنگسازی کرد.
من: برخورد غیر سخت چطوریه؟
آقای محیط زیست: یعنی به شکارچیان محترم بگیم«این سیب رو میبینی؟ حالا دیگه شکار نکن»
من: چقدر عالی، جسارتا جنابعالی و همکارانتان در زمینه فرهنگ سازی چه اقداماتی انجام دادهاید؟!
آقای محیط زیست: تو چقدر عادت داری از افعال ماضی و حال استفاده کنی؟ زمان آینده رو دریاب عزیزم، آینده رو عشق است، بگو چه کار خواهید کرد.
من: خب چه راهکاری در آینده برای فرهنگسازی دارید؟
آقای محیط زیست: هیچی، حالا کو تا آینده!
من: کلا راهکاری برای این کار ندارید؟
آقای محیط زیست: آنقدر حرف تو من نذار بشر، طرح دارم خوبش رو هم دارم، به سلامتی در همین روزها طرح سه فوریتی«تفنگش خرابه، فشنگم نداره» رو اجرا میکنیم. تا الان هم به صورت نامحسوس همه چیز را زیر نظر داشتیم و توانستیم چند گونه نایاب جدید به محیط زیست کشور معرفی کنیم، به یاری و همت همکاران ما در آینده نزدیک گوسفند، سگ ولگرد، گربههای خیابانی و الاغ و بز را هم نایاب کرده و برگ زرین دیگری را ورق خواهیم زد.
من: یادتونه اول گفت وگو داشتید یه ترانه میخوندید؟!
آقای محیط زیست: خب؟
من: به آواز خوندن تون ادامه بدید.
شرق: ٥هزارتومان میگیرم، ٨میلیاردتومان را خالی میکنم
فرماندار بهبهان واژگونی خودرو نیسان حامل کیسههای پول به ارزش هشتمیلیاردتومان وجه نقد را در جاده بهبهان تکذیب کرد و گفت این خبر شایعه است. البته ما نفهمیدیم فرماندار مذکور دقیقا چی را تکذیب کرد. واژگونی نیسان؟ خود نیسان؟ کیسههای پول؟ یا مبلغ هشتمیلیاردتومان؟ یا اساسا خود جاده؟ یا کلهم منطقهای به نام بهبهان تکذیب شده است؟ ما نمیدانیم.
نظر کارشناس: ببخشید نظر شما درباره حمل هشتمیلیاردتومان پول نقد در یک نیسان چیست؟
- اینکه چیزی نیست. ما سهسال پیش مقادیری طلا و دلار را دیدیم که توی تریلی در مرز ترکیه جا داده بودند.
نظر آمبولانسچی: تجربه به ما ثابت کرده که گاهی چیزهایی را که تکذیب میکنند بعد تایید میشود. مثل گرانشدن برخی چیزها. اول میگویند مثلا نان ٢٠٠تومانی شده هزارتومان. مردم میگویند وای وایوایایوای از دست شماها... این چه وضعیست؟ ما از کجا بیاوریم؟ بعد یکهفته نان میشود ٦٠٠تومان. مردم میگویند خدا پدرشان را بیامرزد. ٦٠٠تومان که چیزی نیست. هزارتومان زیاد بود. حالا هم همینطوری است. اول شایعه میشود هشتمیلیاردتومان پول نقد در یک نیسان. مردم هم مینشینند و حساب میکنند هشتمیلیاردتومان پول نقد در نیسان جا نمیشود و باید از یک وانت هم استفاده کرد. بعد که خبر رسمی میگوید اینقدر پول جابهجا نشده و مثلا پنجمیلیاردتومان پول نقد بوده، مردم چی میگویند؟ میگویند آهان... ما که گفتیم جا نمیشود. از اولش معلوم بود.
استراتژی: یک راه اینکه مردم به چیزی که هست نگاه نکنند و یکچیز دیگر را ببینند تا چشمشان به چیزی که دارند نگاه میکنند عادت کند و دیگر قضیه به نظرشان بزرگ نیاید.
نظر کارگری: اگر به شما یک نیسان بدهند که توش هشتمیلیاردتومان پول نقد باشد چیکار میکنید؟
- هیچی. پنجهزارتومان میگیرم خالیش میکنم.
بیانیه اتحادیه نیسانداران: به همین مناسبت نیسانهای توی جاده و خیابان گفتند کلاس کاری ما بالا رفته است پس ما بهصورت نمادین یکروز به دیگران راه میدهیم و میگذاریم سبقت بگیرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: