تحقیقات قبلی اشاره کرده بود انسان نمیتواند کاملا به بخش قابل رویت طیف مادون قرمز محدود باشد. اما این تحقیقات به اینکه دیدن محدودهای از امواج مادون قرمز امکانپذیر است هیچ اشارهای نداشت.
دانشمندان به رهبری کرزیستوف پالزوفسکی در دانشگاه کیس وسترن رزرو کلیولند هنگامی که مشغول انجام آزمایشهای دیگری بودند، متوجه شدند قادر به دیدن پرتوهای لیزری مادون قرمز با نور سبز کمرنگ هستند. در نتیجه تشویق شدند تا در پی کسب اطلاعات بیشتری درباره توانایی دیدن طیف مادون قرمز توسط چشم انسان باشند.
آنها شروع به آزمایش همان پالسها روی 30 نفر داوطلب کردند. همه آنها قادر به دیدن پالسهای لیزری نزدیک به مادون قرمز بهعنوان نور مرئی بودند. آنها پالسهای کوتاه را به رنگ سبز و پالسهای بلند را به رنگ قرمز میدیدند.
پالزوفسکی میگوید: این کشف باعث شده تا بتوانیم بگوییم باید دامنه دید انسان را گستردهتر در نظر بگیریم.
بینایی انسان به فوتونهای نور بستگی دارد که سلولهای گیرنده نور را در شبکیه چشم تحریک میکنند. معمولا رنگدانههای حساس به نور در گیرندههای نوری شبکیه فقط با طول موجهای مرئی نور فعال میشوند.
با این حال دانشمندان دریافتهاند این رنگدانهها در صورت دریافت دو فوتون همزمان طیف مادون قرمز میتواند طول موج مادون قرمز بلندتر نور را ببیند. پالزوفسکی میگوید: دو فوتون طیف مادون قرمز با طول موج بلندتر همان کاری را میکنند که یک فوتون با طول موج مرئی و کوتاهتر انجام میدهد.
پالزوفسکی میگوید: این تحقیق نشان میدهد که متخصصان چشم میتواند از پرتوهای لیزر مادون قرمز برای اسکن شبکیه و تشخیص مشکلات چشمی در مراحل اولیه بیماری و قبل از تبدیل شدن به یک مشکل درمان نشدنی استفاده کنند. در حالی که در این شرایط ممکن است استفاده از لیزر با طول موج مرئی به شبکیه آسیب رساند.
popularmechanics / مترجم: آتنا حسنآبادی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد