سوز و سرمای هوا و کمبود مواد غذایی این روزها زوزه گرگهای بیایانهای غرب اصفهان را بلند تر کرده و این امر باعث شده تا این گونه در محل زیست خود برای تکمیل زنجیره غذایی خود گونهای را نیابند و برای رفع گرسنگی به دریدن دام روستاییان پناه بیاورند.
گرگها همه ساله به روستاهای منطقه حمله میکنند
در این راستا اصغر بابایی یکی از چوپانان روستای حسن رباط که گوسفندانش خوراک این روزهای گرگهای گرسنه بوده است، گفت: هر ساله در این بازه زمانی این گرگها به روستاهای «حسن رباط»، «لوشاب» و «موته» حمله میکنند و علاوه بر شکار آهوهای منطقه حفاظت شده موته گوسفندان دامداران را نیز طعمه قرار میدهند.
وی با اشاره به حمله این گرگ ها به خانههای روستاهای مذکور، افزود: این گرگها نه تنها به گله های اهالی این روستاها حمله میکنند بلکه به خانههای این اهالی نیز حمله کرده و علاوه بر گوسفندان موجود در خانهها مرغها را نیز طعمه خود میکنند.
این چوپان با بیان اینکه تنها اقدام روستاییان در خصوص حمله گرگها اعلام شکایت به کلانتری روستای حسن رباط بوده است، افزود: این شکایت نیز تاکنون راه به جایی نبرده است.
وی گفت: گرگهایی که به روستاهای اطراف حمله میکنند دارای پلاک هستند و این پلاکها بر روی گوش این حیوانات حک شده است و این پلاکها روستاییان را دچار ابهام کرده که این گرگها چرا دارای پلاک هستند ولی ساماندهی نمیشوند.
خسارت سالانه یک میلیارد ریالی گرگها به روستاییان غرب اصفهان
بابایی از وارد شدن سالانه بیش از یک میلیارد ریال خسارت به روستاییان غرب اصفهان بر اثر حمله گرگها اشاره کرد و افزود: تاکنون هیچ گونه جبران خسارتی برای متضرران این اتفاق صورت نگرفته است.
اما در این میان سعید یوسفپور، معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه گرگ، گونه تحت حفاظت محیط زیست نمیباشد، اظهار داشت: گرگ گونه در حال انقراضی نیست که بخواهیم آن را تحت حفاظت قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در صورت وارد شدن خسارت به افراد و احشام از سوی گونههای زیست محیطی، محیط زیست در شرایط خاص در خصوص پرداخت خسارت به آسیب دیدگان اقدام میکند، افزود: چنانچه تمام اقدامات حفاظتی انجام شده باشد و با توجه به نظر کارشناسان دامدار با حفظ و رعایت شرایط لازم متضرر شده باشد محیط زیست خسارت وارد شده را بر اساس نظر کارشناسان پرداخت خواهد کرد.
تخریب زیستگاهها گرگها را به روستاها میکشاند
معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه خسارت وارد شدن از سوی طبیعت امری اجتناب ناپذیر است، افزود: طبیعت حصاری ندارد و با توجه به تخریب زیستگاههای مختلف محیط زیست محدودیتهایی در تامین خوراک گونههای مختلف ایجاد شده است و از این رو اتفاقاتی شبیه حمله گرگها اتفاق میافتد.
وی خشکسالی و توسعه راهها و برخی از صنایع را دلیل دیگر عدم تامین خوراک گونههای مختلف و اختلال در چرخه غذایی گونه های مختلف اعلام کرد و اظهار داشت: هرم غذایی متناسب با تغییرات اقلیمی تغییر میکند و از این رو نحوه تامین خوراک در گونههای مختلف نیز تغییر کرده و برای بقای خود به هر اقدام غیر قابل پیشبینی دست میزنند.
یوسف پور با اشاره به وجود خلاء بیمهای در خصوص بیمه کردن دامها در برابر حمله گرگها اظهار داشت: احشام و محصولات کشاورزی در برابر سیل و زلزله و برق گرفتگی بیمه هستند ولی در برابر حیات وحش بیمه نیستند و در صورتیکه این امر نیاز اصلی به شمار میرود.
معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان اصفهان افزود: امیدوارم به زودی قوانین به سمت حرکت به سوی بیمه شدن دام و مزارع کشاورزی در برابر حیات پیشروی کند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد