رییس ستاد محیط زیست شهرداری تهران خبر داد

تولید روزانه 3 مگاوات برق از زباله

گزیده عناوین روزنامه های صبح دوشنبه

چه کسانی زباله های ارزشمند تهران را می گردند؟!

روزنامه های صبح امروز مهمترین عناوین خود را به مسایلی همچون افزایش نرخ سود بانکی برخی انواع سپرده ها، ادامه طرح تحول نظام سلامت، درگذشت مرتضی احمدی، ممنوعیت شنود غیرقانونی و قتل پلیس اه در آمریکا به انتقام کشته شدن سیاهپوستان اختصاص دادند
کد خبر: ۷۵۱۵۶۵
چه کسانی زباله های ارزشمند تهران را می گردند؟!

همشهری :15 درصد از زباله‌های ارزشمند تهران گم می‌شود

شهروندان پایتخت روزانه بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ تن زباله خشک تولید می‌کنند اما حدود ۱۵درصد از این زباله‌ها که ارزشمند هستند، مفقود می‌شود.
عدم‌تفکیک زباله‌های خشک و‌ تر باعث رشد شغل‌های کاذب و تجارت غیرقانونی طلای کثیف شده است؛ فرایندی که علاوه بر ایجاد چهره نامناسب برای شهرهای بزرگ کشور، موجب بروز مشکلات زیستی و بهداشتی برای عده‌ای از شهروندان و در نهایت بخشی از جامعه می‌شود. مطالعات صورت گرفته در مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری تهران که چنین نتیجه‌ای را به‌دنبال داشته، مبین این نکته است که زباله‌هایی شامل ظروف پلاستیکی، شیشه، کارتن و کاغذ، زائده‌های فلزی ازجمله آهن، آلومینیوم و غیره و حتی زباله‌های الکترونیک از جذابیت اقتصادی مناسبی برخوردارند و عدم‌تفکیک زباله از مبدأ توسط شهروندان موجب بروز آسیب‌های اجتماعی و رواج مشاغلی چون زباله‌گردی در تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ می‌شود.

تماس‌های شهروندان با سامانه137 به‌منظور ساماندهی زباله‌گردهای پایتخت در طول سال‌های گذشته اگرچه روند کاهشی داشته‌است، همچنان بسیاری از شهروندان از مدیریت شهری برای مقابله با این آسیب اجتماعی استمداد می‌جویند. شهردار منطقه 18نیز از وجود مرکز تقی‌آباد در جنوب غرب تهران خبر می‌دهد که مرکز استقرار و بورس مبادلات زباله‌های خشک ارزشمند پایتخت است. وحید نوروزی تخمین می‌زند که بیش از هزار و 500نفر در تهران مشغول جمع‌آوری زباله‌های خشک ارزشمند باشند و از این راه درآمد خوبی هم به‌دست می‌‌آورند.

به گفته وی، تلاش عمده در ساماندهی این گروه که به‌صورت غیرقانونی به جمع‌آوری پسماند خشک در تهران مشغول هستند، صورت گرفته است.وی همچنین از فرهنگ‌سازی در میان زباله‌گردهای پایتخت خبر داد و گفت: در هر صورت این عده نیز به‌دلیل معاش زندگی و تأمین هزینه‌هایشان در شرایطی غیربهداشتی به جمع‌آوری زباله مشغول هستند و از سود حاصل از این کار بهره می‌برند، بنابراین رویکرد قهری با این افراد تاکنون نتیجه‌ای نداشته و تلاش می‌شود با فرهنگ‌سازی، میزان هزینه‌های اجتماعی را کم کرده و به‌گونه‌ای این افراد را وادار به همکاری بیشتر کنیم. به گفته شهردار منطقه18 با توجه به اینکه برخورد قضایی و انتظامی با این افراد موفقیت آمیز نبوده و منجر به کاهش تجارت غیرقانونی پسماند خشک نشده است، از این‌رو گام مهم برای برچیدن این آسیب جدی اجتماعی، توجه بیشتر شهروندان به تفکیک زباله در مبدأ است. آنگونه که نوروزی معتقد است، با نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ، دستکم بخشی از افرادی که هم‌اکنون برای جمع‌آوری زباله در سطح شهر به شکل غیربهداشتی به زباله‌گردی می‌پردازند، از چرخه فعالیت خطر‌آفرین حذف می‌شوند.

رونق تجارت طلای کثیف
زباله‌گردی سال‌هاست به‌عنوان معضلی اجتماعی و بهداشتی در سطح شهر تهران شکل گرفته‌است. تجارت طلای کثیف و بی‌توجهی به تفکیک زباله از مبد‌أ باعث رونق مشاغل کاذبی مانند زباله‌گردی در شهر تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ کشور شده است. با وجود تلاش گسترده شهرداری تهران و نیروی انتظامی همچنان این معضل و آسیب اجتماعی نتوانسته در شهر تهران کنترل شود. نگاه آسیب‌شناسانه به این پدیده بیانگر این نکته است که هر شهر با تصاویر عمومی شهروندانش می‌تواند برای خود اعتبار کسب کند. تردیدی نیست که زباله‌گردها باعث زشت شدن چهره عمومی شهر می‌شوند؛ هر چند آنها از اینکه در میان زباله‌ها به‌دنبال اشیای بازیافتی باشند احساس بدی نداشته باشند. اما بسیاری از شهروندان شهر با دیدن این تصاویر تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند. تردید نیست که فعالیت این افراد مانند کودکان کار و خیابان موجب آلوده‌شدن و زشت‌شدن سیمای شهری می‌شود. بنابراین باید برای ساماندهی آنان و ایجاد ظاهری مناسب ‌برایشان چاره‌ای اندیشید.

زباله‌های ارزشمند در شهرهای اروپایی
بسیاری از کشورهای اروپایی برای سود حاصل از زباله‌های ارزشمند خشک برنامه‌های مشخصی دارند. پارلمان اتحادیه اروپا به‌منظور ساماندهی تولید و بازیافت زباله‌های خشک، قصد دارد تا سال 2020سالانه 115میلیارد یورو درآمد کسب کند.

به گزارش یورونیوز 503میلیون نفر در اروپا زندگی می‌کنند که 70درصد آنها یعنی 350میلیون نفر در شهرهای بالای 5هزار نفر حضور دارند. 23شهر اروپا بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارند و 345هزار نفر در شهرهای بالای 100هزار نفر زندگی می‌کنند. این در حالی است که تنها 7درصد جمعیت اروپا در شهرهای بیش از 5میلیون نفر زندگی می‌کنند. از این‌رو تولید زباله خشک در این شهرها، باعث بروز نگرانی میان سیاستگذاران اروپایی شده است. به درخواست مدیران شهری شهرهای بزرگ، پارلمان اروپا مصوبه‌ای را به تصویب رساند که تا سال 2020تولید زباله‌های پلاستیکی در سطح این اتحادیه ممنوع شود. البته اروپا پس از چین دومین تولید‌کننده زباله‌های پلاستیکی در جهان است.

جمهوری اسلامی

روند تکاملی طرح تحول سلامت در سال آینده ادامه می یابد
افزایش خوشبینی ها برای حل موضوع هسته ای ایران
بشار اسد: ملت سوریه در ریشه کن کردن تروریسم مصمم است

ایران

صدای تهران قدیم خاموش شد
سود بانکی از تورم پیشی گرفت
واکس میوه آری، خمیر مرغ نه !
امدادرسانی به گرفتار شدگان در برف و کولاک

آفرینش

تمدید مهلت ثبت نام آزمون ارشد و دکتری آزاد
ثبت نام آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال آغاز شد
بیماری های رایج دندان و دهان از کودکان و نوجوانان

آفتاب

تنبیه عجیب دانش آموزان
کاهش ارتباط بودجه با نفت افتخار آمیز است
شیپور جنگ نفتی عربستان علیه ایران
گام جدید برای بازگشایی سفارت انگلیس

آرمان

فرمان ایست به شنود غیرقانونی
تشکیل 4760 پرونده تخلف در 31 استان
صادق زیبا کلام : واقعا از دلواپسان ممنونم

شرق

قتل 3 پلیس آمریکایی به انتقام کشته شدن 2 سیاه پوست
مجازات برای شنود غیرقانونی
افزایش 2 درصدی نرخ سود 2 نوع سپرده

کیهان

داعش 170 عضو خود را اعدام کرد
ایران چهارمین قدرت موشکی جهان است
گلوله باران شیعیان در عربستان 5 شهید و 20 مجروح بر جای گذاشت

هفت صبح

وداع با آخرین طهرونی اصیل
... و ناگهان 2 درصد سود بیشتر
قاتل 40 میلیاردی ولنجک اعدام شد

جام جم

چه کسی به برانکو زنگ زده است؟
بیم دولت از حذف یارانه پر در آمدها
اجرای نرخ های جدید سود سپرده از امروز

همشهری

ماموریت اقتصادی 10 سفیر جدید ایران
15 درصد زباله های ارزشمند تهران گم می شود
درگیری مسلحانه سیاهپوستان با پلیس نیویورک
وزارت بهداشت : واکس سیب مشکل ندارد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها