به گزارش جامجم، هفته گذشته مردی با حضور در شعبه 14 بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران با طرح شکایتی گفت: دو هفته پیش برای بررسی پرونده مالیام به یکی از مجتمعهای قضایی رفتم که در جریان رسیدگی به پروندهام، ضامنی که معرفی کرده بودم در دادگاه حاضر نشد و من روانه زندان شدم.
وی اضافه کرد: چند روز بعد برادرم در زندان به ملاقاتم آمد که از او خواستم با کلید یدکیای که در خانه دارم، سراغ خودرویم که نزدیک مجتمع قضایی پارک بود برود و آن را به خانهاش منتقل کند، اما روز بعد که برادرم به محل مورد نظر رفت، متوجه شد خبری از خودرو نیست و آن را به سرقت بردهاند.
شاکی یادآور شد: دیروز با سپردن وثیقه از زندان آزاد شدم و تصمیم گرفتم پرونده سرقت را پیگیری کنم. کیفم که حاوی دو میلیون و 500 هزار تومان پول، چهار کارت بانکی، مدارک و اسناد هویتی، مدارک خودرویم و مقادیری طلا، اسناد کاری و کارت سوخت بود، در خودرو قرار داشت. سارقان با توجه به اینکه در کنار کارتها رمز آن نیز وجود داشت، موجودی هر چهار حسابم را خالی کرده بودند.
با تشکیل پرونده قضایی و به دستور بازپرس علی شاهنگیان، تحقیقات پلیس برای شناسایی و دستگیری سارق یا سارقان آغاز شد. جستجوها در این باره ادامه داشت تا این که چند روز بعد ماموران خودروی سرقتی را درحالی که بخشی از قطعات آن سرقت شده بود در یکی ازمحلههای تهران پیدا کردند.
با کشف خودروی سرقتی، تحقیقات پلیس برای رازگشایی از این پرونده ادامه داشت تا اینکه ماموران سرنخهایی را به دست آوردند که نشان میداد دونفر از کارت سوخت مالباخته در چند جایگاه سوخت استفاده کردهاند. با بررسی دوربینهای مداربسته جایگاههای سوخت تصاویر آنها که یکیشان زنی میانسال و دیگری دختر جوانی بود، به دست آمد.
در این مرحله شماره پلاک خودروهای این دو نفر از سوی پلیس راهور مورد استعلام قرار گرفت و هویت آنها به دست آمد. ماموران با شناسایی خانه این دو نفر متوجه شدند آنها مادر و فرزند هستند. چند روز پیش با هماهنگی قضایی این دو نفر دستگیر و برای تحقیقات به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران منتقل شدند.
مادر و دختر در بازجوییهای اولیه اظهار کردند از سرقتی بودن کارت سوخت خبر نداشتند، زیرا آن را از پدر خانواده تحویل گرفتهاند و او به اتهام سرقت در زندان است.
با ثبت اظهارات آنها ماموران خانه متهمان را بازرسی و بخشی از مدارک متعلق به مالباخته را کشف کردند اما اثری از پول و طلاهای سرقتی نبود.
در حالی که این دو نفر خود را بیگناه میدانستند، پدر خانواده که به اتهام سرقت در یکی از زندانها به سر میبرد به پلیس آگاهی منتقل شد. او در مواجهه حضوری با همسر و دخترش گفت آنها در ماجرای سرقت نقشی نداشتهاند و حتی نمیدانستند اموالی که به آنها داده بودم، سرقتی است.
متهم درباره نحوه سرقت گفت: زمان سرقت خودرو من در مرخصی از زندان بودم. یکی از دوستان سابقهدارم سراغم آمد و از من خواست با او همراه شوم و اموال موجود در خودروهای پارک شده در خیابان را به سرقت ببریم. بنابراین خواستهاش را پذیرفتم و فعالیتمان را شروع کردیم که در روز حادثه با مشاهده خودروی پژو که بیش از ده ساعت بود بدون سرنشین در حوالی مجتمع قضایی پارک شده بود، نقشه سرقت را عملی کردیم. او خودروی سرقتی را با خودش برد و بخشی از اموال را که داخل کیف بود به من داد و پول و طلاها را با خودش برد و دیگر با او ملاقات نداشتم تا این که زمان مرخصیام پایان گرفت و دوباره به زندان بازگشتم.
با صدور قرار قانونی برای متهم، با توجه به این که همسر و دخترش در ماجرای سرقتها نقشی نداشتند، آزاد شدند. جستجوها برای دستگیری دیگر همدست وی و کشف برخی اموال سرقت شده از مالباخته و برملا شدن دیگر جرایمشان ادامه دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد