محمد رضا قدسی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پارسال 246 تن زعفران در این استان برداشت شد که این مقدار امسال با توجه به خشکسالی و سرمای بی سابقه اواخر سال گذشته به حدود 170 تا 180 تن کاهش یافت.
وی اظهار کرد: این در حالی است که سطح زیر کشت زعفران خراسان رضوی امسال پنج هزار هکتار افزایش یافت و از 64 هزار هکتار سال قبل به حدود 70 هزار هکتار رسید.
وی گفت: این شرایط موجب شد راندمان تولید در واحد سطح از 3،7 کیلو گرم زعفران در هکتار به 2،6 تا 2،7 کیلو گرم کاهش یابد.
قدسی ادامه داد: مزارعی که دستورالعمل های فنی سازمان جهاد کشاورزی را رعایت کرده اند کمترین خسارت را داشته و بسیاری از این مزارع برابر با سال قبل تولید و برداشت محصول داشته اند.
وی افزود: بیشترین خسارت مربوط به شهرستان های تربت حیدریه و زاوه بوده که حدود 50 درصد مزارع خسارت و کاهش تولید داشته اند.
وی اظهار کرد: در برخی مناطق از قبیل شهرستان نیشابور نیز خسارت کمتری به مزارع زعفران وارد شد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: نوسانات بازار در این زمینه تاکنون خیلی محسوس نبوده و جز مقطعی چند روزه که قیمت به یکباره افزایش یافت، دوباره به حالت عادی برگشت و شرایط بازار به طور نسبی ثابت بود.
به گفته وی، قیمت هر کیلو زعفران پوشال از ابتدای فصل حدود 46 میلیون ریال و زعفران نگین حدود 52 میلیون ریال می باشد.
وی با اشاره به پایان فصل برداشت زعفران افزود: هم اکنون اقدامات مربوط به داشت محصول آغاز شده است.
وی با تاکید بر اینکه رعایت نکات فنی و علمی بسیار مهم است، اظهار کرد: استفاده از کودهای آلی و حیوانی و تغذیه مناسب خاک، مبارزه مکانیکی با علف های هرز، محلول پاشی طی ماههای بهمن و اسفند از اقدامات ضروری در داشت این محصول است.
قدسی افزود: این امور می تواند موجب عملکرد مناسب محصول در واحد سطح شده و در زمان بروز پدیده های طبیعی، میزان آسیب و خسارت را کاهش دهد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد