2. با مردم بومی آشنا شوید: آن تصویر مدرن را برای مدتی کنار بگذارید. آیا دوست دارید مردمی را ببینید که به شیوه بدوی زندگی میکنند و مثلا لباسهایشان از گیاهان درست شده است. پاسختان اگر مثبت است اتیوپی جای خوبی برای شماست. آمارها نشان میدهد بیش از 80 درصد مردم اتیوپی هنوز در روستاها زندگی میکنند و این روستاییان آداب و رسوم خاصی مثل موسیقی و نیایش دارند که برای دیگران میتواند جالب باشد.
3. جامعهای متکثر را ببینید: وقتی شما به اتیوپی بروید شاید فکر کنید به چند کشور متفاوت سفر کردهاید. دین مردم اتیوپی آمیختهای از ادیان بومی در کنار دو دین بزرگ مسیحیت و اسلام است. از نظر زبانی هم مردم این کشور با بیش از 20 زبان صحبت میکنند. همین وضع در مورد قومیتهای گوناگون این کشور نیز وجود دارد. در این کشور بیش از 20 قوم زندگی میکنند. در این شرایط، هم تنوع دیدنی است و هم زندگی مسالمتآمیز، آن هم در قارهای که خاطرات کمی از دعواهای مذهبی و قومی نداشته و ندارد.
4. تنوع طبیعی را درک کنید: دوست دارید با شتر در بیابان راه بروید؟ عاشق قدم زدن در جادهای جنگلی و تماشای یک آبشار بزرگ و زیبا هستید؟ دریاچه را ترجیح میدهید یا میخواهید به یکی از مرتفعترین مناطق آفریقا سفر کنید؟ همه اینها را اتیوپی به شما هدیه خواهد کرد. بیابان دناکل که دهانههای آتشفشانی زیادی هم در دل خود دارد، جنگل بیل و آبشار نیل آبی و دریاچه آن و البته قله راس داشن با 4550 متر ارتفاع. به این مجموعه باید حضور در نیمکره جنوبی زمین و نیز تنوع زیستی خاص این کشور و حیوانات بومی آنجا را هم اضافه کنید. جالب است بدانید که در یکی دو شهر از اتیوپی مثل حرار، یک سنت توریستی، غذا دادن به کفتارهاست.
5. به مهد انسان بروید: مهد در لغت به معنای گهواره است. شعار گردشگری اتیوپی این است که شما به مهد انسان میآیید. چرا؟ چون قدیمیترین فسیلهای انسانی که در این کشور کشف شده مربوط به 5/8 میلیون سال قبل بوده است. حال تصور اینکه قرار است به چنین سرزمینی بروید؛ مخصوصا با نظر به اینکه نقشینههای سنگی از آن زمان و نیز برخی ساختمانهای تاریخی مثل کاخهای فسیل قبل از قرن هفدهم، باعث میشود این کشور به یک جاذبه مهم برای دوستداران تاریخ هم تبدیل شود. ضمنا باید بدانید که نام سابق اتیوپی، حبشه بوده است که در تاریخ اسلام دارای جایگاه ویژهای است.
چطور برویم؟
سفارت اتیوپی در تهران دفتر دارد و باید برای اخذ روادید به آن مراجعه کنید. متاسفانه آژانسهای مسافرتی در ایران توجه چندانی به این کشور نشان نمیدهند و تور گردشگری به مقصد اتیوپی وجود ندارد. از این رو باید حدود پنج میلیون تومان برای بلیت و شبی 200 تا 300 هزار تومان برای هتل خود کنار بگذارید. با این وصف، یک هفته اقامت در اتیوپی حداقل هفت میلیون تومان پول میخواهد.
مصطفی مسجدیآرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد