به گزارش فارس از همدان، اسحاق جهانگیری در شورای اداری با بیان اینکه با دو انگیزه در استانها حضور مییابد، یک مورد آن را تبیین سیاستهای دولت دانست و اظهار کرد: بررسی مسائل و مشکلات استانها و ارائه راهحل برای رفع آن از دیگر اهداف پیش رو به شمار میرود.
وی، امیدآفرینی در بین مردم را یکی از برنامههای دولت «تدبیر و امید» عنوان کرد و با بیان اینکه در این زمینه راه پاسداری «امید» در بین مردم تنها در تکرار شعارها در سخنرانیها نیست، ادامه داد: حل مشکلات و گرهگشایی از اقتصاد مردم بهترین راهکار برای ایجاد فضای امید به آینده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامههای دولت در بعد سیاست داخلی و خارجی، به تشریح استراتژی دولت در سیاست خارجی پرداخت و خاطرنشان کرد: دفاع از حقوق هستهای ایران اسلامی در چارچوب فرامین مقام معظم رهبری یکی از برنامههای دولت به شمار میرود.
از حق هستهای خود کوتاه نخواهیم آمد
وی، رفع تحریمهای ظالمانه غرب علیه کشور و برقراری تعامل با دیگر کشورها را از دیگر رویکردها عنوان کرد و متذکر شد: در موضوع هستهای باید حق هستهای ایران را به طور مطلوب در دنیا نهادینه کرده و به همه ثابت کنیم که از حق خود کوتاه نخواهیم آمد.
جهانگیری با بیان اینکه دولت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است، و دنیا متوجه شده که با ملت باعظمت ایران نباید با زبان زور حرف بزند، ایران را جزیره باثبات و امن در خاورمیانه دانست و در ادامه با اشاره به تلاش دشمن در ایجاد گروهکهای تروریستی به منظور ترویج اسلامهراسی، متذکر شد: این جریان در پی اهداف صهیونیستها حرکت میکنند.
غرب میداند تنها ایران میتواند گروهک داعش را از صحنه کنار بزند
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ائتلاف دروغین غرب برای مقابله با گروهک تروریستی داعش، تأکید کرد: خود غربیها طی یک اعتراف نانوشته، میدانند که تنها جمهوری اسلامی توانایی کنار زدن داعش از صحنه را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید برای ساختن ایرانی آباد، وارد عرصه شد، بر لزوم به کارگیری تمام نیروهای کارآمد و مستعد فارغ از جناح و حزب آنها تأکید کرد و متذکر شد: بداخلاقیها باید از صحنه سیاست کشور کنار برود، همان گونه که کنار رفته است.
جهانگیری، انسجام درونی را بزرگترین صحنه نمایش اقتدار ایران اسلامی دانست و خواستار توجه به این مهم از سوی همگان شد.
وی در ادامه از مشکلات اقتصادی کشور سخن گفت و بیان داشت: دو مشکل جدی تورم و رکود، با سیاستهای دولت و ایجاد امید در بین مردم، بسیار کاهش یافته است.
معاون اول رئیس جمهور عنوان داشت: وقتی امید در جامعه باشد دیگر کسی به سوی خرید ارز، کالا، ملک و... هجوم نمیبرد و همین امر در ایجاد فضای آرام اقتصادی مثمرثمر خواهد بود.
کاهش تورم 40 درصد به 17.5 درصد
وی یادآور شد: کسی قبول نمیکرد تورم 40 درصد ظرف کمتر از یک سال و نیم به 17.5 درصد برسد، اما دولت تدبیر و امید این ناشدنی به زعم برخی را، به ممکن تبدیل کرد.
جهانگیری با بیان اینکه دولت سیاست انقباضی سختی را در پیش نگرفت، اما انضباط مالی سخت را پیشه کار خود کرد، اضافه کرد: دولت با این سیاست مانع از آن شد که مسئولان جرأت کنند به پایه پولی بانک مرکزی که متعلق به ملت ایران است، دست بزنند.
وی با بیان اینکه فکر میکنیم در آخر سال به عدد بهتری در خصوص کاهش تورم دست یابیم و در این زمینه با جدیت تلاش خواهد شد، با بیان اینکه در سال 95 تورم باید تکرقمی شود، این امر را یکی از سیاستهای دولت دانست که برای تحقق آن کار جهادی انجام میشود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به شکلگیری یک توطئه سیاسی در دنیا، این توطئه را مربوط به کاهش بهای نفت عنوان کرد و گفت: به طور حتم این موضوع یک اتفاق عادی نبوده و ناشی از عرضه و تقاضا نیست.
جهانگیری در ادامه چنین توضیح داد: در دو سال گذشته و قبل از تحریمها 2 میلیون بشکه نفت صادر میکردیم که در دولت فعلی به دلیل تحریمها، میزان صادرات نفت به یک میلیون بشکه کاهش یافته است.
امسال کشور را با فروش 600 بشکه نفت خام اداره میکنیم
وی ادامه داد: این در حالی است که از این میزان، 50 درصد آن به حساب صندوق توسعه ملی و 14.5 درصد آن به نیز به بخش نفت اختصاص مییابد.
معاون اول رئیس جمهور بیان داشت: امسال کشور را با فروش 500 تا 600 بشکه نفت خام اداره میکنیم که قیمت آن به خاطر یک توطئه، از 100 دلار به 70 دلار کاهش یافته است.
وی، خطاب به برخی کشورهای منطقه که در این توطئه دست دارند، عنوان داشت: دولتمردان این کشورها نباید روابط خود را با ایران قدرتمند و تأثیرگذار در منطقه تیره کنند، چراکه این موضوع به ضرر خود آنها خواهد بود.
جهانگیری تأکید کرد: حتی اگر توطئهگران قیمت نفت را به 40 دلار هم برسانند ما کشور ایران را به خوبی اداره خواهیم کرد.
مدیران فقط مشکلات را منتقل نکنند، حلال آن باشند
وی با بیان اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهحل برونرفت از معضلات است، تشریح کرد: مدیران ما در همه استانها باید مشکلات را شناسایی و در راستای رفع آن تلاش کنند، نه اینکه فقط منتقلکننده آن باشند، چراکه ما که پستچی نیستیم، بلکه برای رفع مشکل مردم منصوب شدهایم.
معاون اول رئیس جمهور که معتقد است دولت هیچ مدیری را تنها نمیگذارد، مگر اینکه از بیتالمال سوء استفاده کند، گفت: مدیران باید در راستای رفع مشکلات مردم وارد کار شده و با تصمیمگیری به موقع و جسورانه در خدمترسانی به مردم اقدام کنند.
بخش خصوصی میداندار اقتصاد ایران باشد
این مسئول، بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در کشور دعوت کرد و با تأکید بر اینکه این بخش باید میداندار اقتصاد ایران باشد، تصریح کرد: شرکتهای سرمایهگذاری نیز باید وارد عرصه شوند.
جهانگیری با بیان اینکه امروز یکی از سرمایههای ملت ایران از دست دولت گرفته شده و به دست یک سری شرکتهای سرمایهگذاری داده شده است، خاطرنشان کرد: نمیخواهم به دید منفی به این شرکتها نگاه کنم؛ این شرکتها بیش از آنکه به منافع خود فکر کنند باید سرمایه خود را وارد عرصه کرده و به فکر توسعه کشور باشند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: فقط کافی است چند مورد از این شرکتها وارد صحنه شوند تا با استفاده از منابع آنها، کسری بودجه نفت جبران شود.
جهانگیری در ادامه توجه به اقتصاد مقاومتی به معنی واقعی را مهم دانست و ادامه داد: از زمان ابلاغ سیاستهای آن، چندین جلسه در سطوح مختلف در راستای عملیاتی شدن آن برگزار شده است.
نمیخواهیم اقتصاد مقاومتی به سرنوشت اصل 44 دچار شود
وی با بیان اینکه این جلسات با هدف آن برگزار شده که سرنوشت اقتصاد مقاومتی نیز به اصل 44 قانون اساسی و سیاستهای نظام اداری دچار نشود، بیان کرد: قرار بود در اصل 44 قانون اساسی واگذاری به بخش خصوصی انجام شود و اینکه نیروگاه از وزارت نیرو گرفته و به بنیاد شهید داده شود که واگذاری نیست!.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش دیدگاه برخی مبنی بر بازی دولت با نرخ ارز را اتهام محض دانست و افزود: کنترل نرخ ارز و ثبات در آن را دستاورد بزرگ ملی و به هم خوردن آن را خیانتی عظیم میدانیم.
جهانگیری، افزایش دو تا سه درصد نرخ ارز را عادی عنوان کرد و گفت: در سال 92 دو نرخ رسمی شامل ارز « مبادلهای» با قیمت یکهزار و 226 تومان و «مرجع» با قیمت 2 هزار و 477 تومان وجود داشت، البته نرخ ارز آزاد نیز 3 هزار و 600 تومان بود. بلافاصله بعد از شروع کار دولت، دو نرخ رسمی را در همان ماه اول تغییر دادیم.
22 میلیارد دلار ارز کشور به بهانه کنترل قیمت ارز بر باد رفت
معاون اول رئیس جمهور طی بیانی منتقدانه گفت: چه قدر ارز از این کشور بیرون رفته، به طوری که برخی کالای با ارز یک هزار و 226 تومان گرفتند و کالای با قیمت ارز 3 هزار و 600 تومان فروختند و در این زمینه پاسخگو هم نیستند.
وی با بیان اینکه بعضی نیز ارز هزار و 226 تومان گرفتند اما هیچ کالایی وارد کشور نکردند، یادآور شد: 22 میلیارد دلار ارز این مملکت در 18 ماه به بهانه اینکه میخواهیم قیمت ارز را کنترل کنیم را بردند و در دبی فروختند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به طرحهای نیمهتمام در کشور در بخش عمرانی، بیان داشت: با وضعیت بودجهای کنونی، تکمیل این طرحها 20 تا 30 سال به طول میانجامد، پس باید بخش خصوصی در این زمینه وارد عرصه شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: طی اخذ مجوزی، قرار بر این شد بخش خصوصی طرحهای نیمهتمام دولت را بگیرد و ما به عنوان دولت موظف شویم حتی طرحهای خدماتی را خرید خدمت کنیم.
وی از استانداران خواست نسبت به موضوع خرید خدمت توجه داشته باشند و افزود: در حال حاضر در یکی از شهرهای کشور پساب فاضلاب آن قدر اقتصادی شده که مجبور به برگزاری مزایده شدهایم.
توجه به بخش گردشگری همدان
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش همدان را نگین ایران و یکی از مهمترین استانهای کشور دانست و تأکید کرد: کافی بود تنها یکی از آثار تاریخی این خطه در یکی از کشورهای خارجی باشد تا از طریق آن گردشگران بسیاری را روانه خود کنند.
وی با بیان اینکه باید بخش گردشگری این منطقه جدی گرفته شود و توجه به صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، رفع مشکل کمآبی در استان، توجه به سدسازی، توجه به آبیاری نوین را مهم دانست و در ادامه اضافه کرد: 1000 میلیارد تومان برای استفاده از آبیاری نوین در نظر گرفته شده است.
6600 روستا با تانکر آبرسانی میشوند
معاون اول رئیس جمهور، آبرسانی به شهرها را جزو اولویتها خواند و گفت: در حال حاضر به 6 هزار و 600 روستا با تانکر آبرسانی میشود که تلاش برای تأمین آب در این مناطق، دل هر انسانی را به درد میآورد.
جهانگیری، توجه به راهآهن همدان را جزو اولویتها قلمداد کرد و ادامه داد: ماه گذشته 250 میلیون دلار در اختیار وزیر راه و فاینانس هند قرار دادیم تا از طریق آن برای مناطقی که زیرساخت راه آهن انجام شده، اعتبار خرید ریل تأمین شود.
وی اظهار کرد: به نظرم با این فاینانس مشکل راهآهن همدان حل میشود، اما با این وجود به صورت ویژه موضوع رفع مشکل آن را در دستور کار قرار میدهیم.
معاون اول رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه در بودجه سال آینده با وجود محدودیتها، بخش آموزش و پرورش با رشد 21 درصدی مواجه است، توضیح داد: بخش دانشگاهها نیز با رشد اعتباری مواجه بوده است، چراکه آزمایشگاهها و تجهیزات آن چندین سال است که مورد توجه قرار نگرفته است. (فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد