الکامپ 2014

آغاز به کار الکامپ بیستم در غیاب وزیر ارتباطات

تصور می‌شد افتتاح بزرگ‌ترین رویداد فناوری‌های رایانه‌ای کشور باید با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همراه باشد.
کد خبر: ۷۴۷۰۲۷

اما از آنجا که محمود واعظی به علت اعلام شده «سفر کاری» در مراسم روز نخست حاضر نشد، آیین افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک) صبح روز گذشته با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

گوگل فرهنگی به زبان فارسی می‌آید

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه الکامپ بیستم از عملکرد بخش خصوصی در اجرای این نمایشگاه اعلام رضایت کرد و افزود: در دو سال اخیر بخش خصوصی در مقایسه با وزارت ارشاد از عملکرد بهتری در برگزاری الکامپ برخوردار بوده است. علی جنتی از راه‌اندازی شبکه ابر فرهنگ در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: اکنون شبکه ملی فرهنگ در بسیاری از شهرها ایجاد شده و مورد توجه قرار گرفته است. پیش‌بینی می‌شود با توجه به استقبال کاربران، گوگل فرهنگی به زبان فارسی نیز تا چند سال آینده راه اندازی شود تا دسترسی به محتوای مورد نظر کاربران به زبان فارسی فراهم شود. وی تحقق دولت الکترونیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از ضرورت‌های کاری این وزارتخانه برشمرد و اعلام کرد: بزودی ثبت موسسات فرهنگی و صدور مجوز در حوزه کتاب به شیوه آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری امکان‌پذیر می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نظارت این وزارتخانه در آینده نزدیک بر انتشار پیامک‌های انبوه، گفت: طبق نظر شورای عالی فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی که مخاطب انبوه دارند می‌توانند از آنها استفاده کنند.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی منعی ندارد

وی همچنین درخصوص استفاده از شبکه‌های اجتماعی، گفت: شبکه‌های اجتماعی هم‌اکنون آزادانه فعالیت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. جنتی با بیان آن‌که نظر شورای عالی فضای مجازی، تاکید بر استفاده سالم از شبکه‌های اجتماعی است، ادامه داد: اگر تخلفی از سوی این شبکه‌ها صورت بگیرد طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد. وزیر ارشاد درخصوص دلایل برگزاری ضعیف نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته نیز اظهار کرد: به نقایصی که در نمایشگاه وجود دارد، کاری نداریم ولی نمایشگاه فعلی در مجموع نقاط مثبت متعددی نیز دارد.

حضور جیتکس امارات در نمایشگاه الکامپ

در مراسم افتتاحیه الکامپ بیستم، محمد رضا طلایی، رئیس مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی با اشاره به چالش‌ها و محدودیت‌هایی که در برگزاری الکامپ امسال وجود داشت افزود: حضور شرکت‌های شناخته شده حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نمایشگاه امسال نشان دهنده تعلق خاطر این شرکت‌ها به نام نمایشگاه است. اگرچه قرار بود با توجه به مشکلات موجود این نمایشگاه به زمان دیگری موکول شود اما شرکت‌ها نشان دادند این توانایی را دارند نمایشگاه را در زمان مقرر برگزار کنند.

وی با اشاره حضور جیتکس امارات در الکامپ به‌عنوان یکی از مزیت‌های نمایشگاه امسال گفت: این نخستین‌بار است که جیتکس در نمایشگاه الکامپ حضور دارد.

همگرایی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال نیزدر این مراسم اظهارکرد: صاحبنظران بر این باورند انفجار بزرگی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به وقوع پیوسته است که در سال 2030 شاهد بلوغ این جامعه شبکه‌ای خواهیم بود. این شبکه شکل جدیدی از دگردیسی را پشت سر می‌گذارد و بازیگرانی در آن حضور پیدا می‌کنند که از هوشمندی برخوردارند.

به گفته وی، زیرساخت‌های مختلف با هدف ایجاد همگرایی در حوزه شبکه به دنبال نقشه راه هستند و برای شکل‌گیری این نقشه باید پهنای باند اینترنتی را افزایش داد. در حوزه ارتباطات همگرایی به شکل تغییر از ارتباطات یک‌سویه به ارتباطات دوسویه و چند سویه خود را نشان می‌دهد. برای این که بتوانیم در حوزه تجهیزات به همگرایی برسیم باید سراغ دستگاه‌هایی برویم که بتواند همزمان وظیفه چند دستگاه را انجام دهد.

تولید محتوا کلید کار است

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با اشاره به نقش مصرف کنندگان به عنوان بازیگران تولیدکننده محتوا خاطر نشان کرد: وظیفه ما فهم روشن و دقیق از محیط سایبر و جامعه مجازی است. براساس پیش‌بینی‌های انجام شده سال 2015، سال حضور متوسط بشر در جامعه مجازی بیشتر از حضور در جامعه واقعی است. بنابراین همگرایی محتوا در حال شکل‌گیری است. باید به بازیگران محتواساز در این بستر توجه ویژه‌ای شود تا بتواند در وب حکمرانی کند.

به گفته موسویان، تا 15 سال دیگر بلوغ جامعه شبکه‌ای اتفاق می‌افتد. موسسه مطالعات بازار آمریکا در گزارش اخیر خود اعلام کرده است 42 درصد از بزرگسالان در این کشور از کنسول‌های بازی استفاده می‌کنند و آمار کاربران گوشی‌های هوشمند در این کشور به 85 درصد افزایش یافته است. بنابراین دیگر نمی‌توان گفت ارائه محتوا از طریق ابزار خاصی انجام می‌شود. زمانی که وب، قدرت را در دست گرفته و حکمرانی کند هر شخصی می‌تواند با هر وسیله‌ای در هر مکان و در هر زمانی ایفاگر نقش زندگی دوم خود باشد. موسویان از داده‌کاوی به عنوان راهکاری برای مدیریت فضای سایبری نام برد و گفت: هوشمندی موتورهای جستجو تحلیل ذائقه کاربران را امکان‌پذیر ساخته است و تکلیف ما در این موقعیت ترسیم شده این است که دست در دست هم دهیم و تولیدکننده محتوا باشیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها