به گزارش بی بی سی، مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا در همین زمینه، پیشنویس راهنمایی را در باره ختنه مردان منتشر کرده و از مردم خواسته است در مدت ۴۵ روز درباره آن اظهار نظر کنند تا در نهایت این مرکز دستورالعمل نهایی را در باره ختنه منتشر کند.
این پیش نویس بر اساس بررسی سیستماتیک شواهد علمی در زمینه فواید و مضرات ختنه تنظیم شده و در آن، تاثیر ختنه بویژه در مورد انتقال اچآیوی مد نظر قرار گرفته است.
به گفته کارشناسان، ختنه خطر انتقال اچآیوی هنگام رابطه جنسی را به میزان قابل توجهی (حدود 60 درصد) کاهش میدهد.
علاوه بر این، ختنه خطر آلودگی به تبخال تناسلی (Herpes) را ۳۰ تا ۴۰ درصد و خطر آلوده شدن به گونه های خطرناک ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را که با سرطان ربط دارد 30 درصد کاهش میدهد.
بر اساس این گزارش، بررسی ها نشان می دهد که ختنه احتمال انتقال اچآیوی از مرد به زن را کم نمیکند اما موجب کاهش خطر ابتلای مرد به بیماری ایدز یک زن آلوده به آن می شود و علاوه بر آن، خطر ابتلای زنان به دیگر عفونت های آمیزشی مثل واژینوز باکتریایی، تریکومونا و HPV (زگیل تناسلی) را کاهش میدهد.
علاوه بر این دیگر بیماری های آمیزشی و سرطان آلت تناسلی در افراد ختنه شده کمتر است و همین طور خطر سرطان گردن رحم در زنانی که شریک جنسی شان ختنه شده پایین میآید.
در پسر بچه ها نیز ختنه احتمال عفونت ادراری را کم میکند.
بر اساس این گزارش، مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا خطر ختنهای را که با رعایت ضوابط پزشکی انجام شود اندک میداند. علاوه بر آن معتقد است ختنه بر فعالیت و لذت جنسی تاثیری ندارد یا تاثیر آن ناچیز است.
عوارض ختنه معمولا خونریزی و التهاب است و عوارض جانبی شدیدتر ، بینهایت نادر هستند. در این پیشنویس احتمال ایجاد عوارض جانبی خفیف در نوزادان نیم درصد، در کودکان 9 درصد و در بزرگسالان 5 درصد ذکر شده است.
در مورد زمان ختنه کردن مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا می گوید که ختنه در نوزادان و کودکان آسانتر و ارزانتر و کم خطرتر است، اما اگر ختنه تا دوران نوجوانی یا بزرگسالی به تعویق بیفتد، خود فرد هم می تواند در تصمیم گیری مشارکت کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت