تلفن همراهشان را پاسخ میدهند و بدون آنکه حتی جوابی به سلامم حواله دهند، تلگرافی میگویند که پنج دقیقه دیگه زنگ بزن و قطع میکنند، خشک و خشن. جماعت خبرنگار به این برخوردها عادت دارند و یاد گرفتهاند که دستکم برای آرامش خودشان هم که شده نادیده بگیرند و زیرسبیلی رد کنند و بگذرند. پنج دقیقه بعد دوباره تماس میگیرم.
لحن پاسخگویی همان است که بود و جوابشان در برابر نظرخواهی از سریال مورد اقبال این روزهای مردم، شنیدنی و البته سخت مایه حیرت؛ «من اصلا تلویزیون نگاه نمیکنم» افتخارگونه و مباهاتپندارانه.
چند سالی است که تلویزیون ندیدن یکی از نشانههای روشنفکری و متفاوت بودن است و آدمهایی که خود را خاص و تافتهای جدا بافته از مردم میپندارند، فخر میفروشند به ننشستن مقابل تلویزیون و شگفتا که اگر هم بنشینند، از بیم خوردن انگ عامی بودن از سوی دیگر دوستان روشنفکرشان صدایش را درنمیآورند و پنهانش میکنند. اما آنچه به ادعای تماشا نکردن تلویزیون از سوی آقای منتقد رنگ و لعاب تعجب و تحیر میزند حضور پررنگ و متعددشان در برنامههای شبکههای مختلف رسانه ملی است. اصولا عاملی که موجب شناسایی ایشان بخصوص در میان عامه مردم شده همین حضور ثابت و همیشگیشان در برنامههای سینمامحور تلویزیون و بخصوص برنامه هفتگی پرمخاطب «هفت» است. ایشان گویا فراموش کردهاند که با نظرات تند و تیز و گاه عجیب و غریبشان در این برنامه بود که روز بعدش تیتر رسانهها میشدند و توجهها را به خود معطوف میکردند.
انصافا میزان شناخت جامعه از ایشان قبل از حضورشان در هفت به عنوان منتقد ثابت و اصلی این برنامه قابل قیاس است با بعد از آن؟! اصولا سوال اصلی این است که اگر آقای منتقد، تلویزیون را قبول ندارند چرا در برنامههایش حضور پیدا میکنند و این نوعی بیصداقتی و روراست نبودن، هم با بیننده و هم با خود نیست؟ این فقط یک حدس است، اما شاید هم از زمانی که صندلی و تریبون خود را در برنامه هفت از دست دادهاند به این نتیجه رسیدهاند که تلویزیون دیگر به مذاقشان سازگار نیست و همه تولیداتش را باید به یک چوب راند و اصلا ندید، حتی اگر سریالی باشد متفاوت با موضوعی نو و کمتر پرداخته شده و ساخته یک کارگردان جوان، اما آزمون پسداده.
درست است که تلویزیون ندیدن همچنان یک پز روشنفکری ـ هر چند با غلظت کمتر نسبت به گذشته ـ است، اما طرحش از سوی کسانی که بسیاری از داشتههای خود را مدیون حضور در آن هستند، جای تعجب و تاسف دارد. (جامجم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت