به گزارش جام جم آنلاین، خبر آلودگی آب تهران به نیترات، ادعایی بود که هفته گذشته از سوی رحمت الله حافظی ، رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران اعلام شد اما ما تمایلی نداشتیم این خبر را خام و بدون بررسی اسناد و مدارک منتشر کنیم.
بنابر این برای بررسی صحت این خبر مدارکش را از حافظی، مطالبه کردیم و او سه شنبه هفته گذشته در گفتگوی اختصاصی با ما وعده داد که اگر تا 24 ساعت بعد از همان روز ، وزارت کشور کمیتهای برای رسیدگی به آلودگی آب تشکیل ندهد اسناد محرمانه اش را در اختیار رسانه ها میگذارد و آنوقت اگر این اسناد درست باشد مسئولان باید از مردم عذرخواهی کنند.
این پزشک به مردم توصیه کرده بود برای حفظ سلامت شان تا اطلاع ثانوی از آب معدنی استفاده کنند. تا همین ساعت که این خبر را می بینید ، سه روز از هشدار حافظی درباره رو کردن اسناد محرمانه آلودگی آب تهران گذشته است و به همین علت ما بار دیگر با این مسئول گفتگو کردیم تا او اسنادش را در اختیارمان بگذارد.
آنچه در پی می آید گفتگوی کوتاه تلفنی ما با رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران است که به علت اهمیت آن را به شیوه پرسش و پاسخ منتشر می کنیم.
امروز می توانیم آن اسناد محرمانه را درباره آلودگی آب تهران از شما بگیریم ؟
با توجه به واکنش هایی که شاهد بودیم و این که برخی مسولان تلویحاً اشاراتی داشتند که مشکلاتی وجود داشته است و با بسته شدن سه حلقه چاهی که نیترات بالا داشت، به نظر من دیگر این مساله مرتفع شده است .
موضوع آن سه حلقه چاه آلوده در منطقه 18، قدیمی است و پیش از این که شما درباره آلودگی آب تهران هشدار بدهید وزارت بهداشت گزارش آنها را به وزارت نیرو داده بود و هر سه حلقه چاه بسته شد.
نه . موضوعی که من گفتم بجز آن چاه های منطقه 18 است.
اما ما مایلیم آن اسناد را که مربوط به سازمان دولتی بود ، در اختیار داشته باشیم تا با دست پر از مسئولان سوال کنیم.
نکته بسیار مهم که به استناد آن، فکر می کنم مساله باید همینجا تمام شود صحبت های معاون فناوری و تحقیقات ریاست جمهوری است. ایشان گفته اند که اجرای سامانه نیترات زدایی از آب شهر تهران به روش الکتروبیوشیمی در دستور کار قرارگرفته است چون با توجه به کمبود آب ، ما مشکل بالا بودن نیترات را در سال های آینده نیز خواهیم داشت که با توجه به قول این مسئول برای نیترات زدایی، مشکل حل می شود و به همین علت فکر می کنم بهتر است این ماجرا ، همینجا مختومه شود.
بالاخره ما کنجکاویم بدانیم کدام سازمان دولتی گزارش آلودگی آب تهران را در اختیار شما قرار داده بود.
چنین چیزی وجود داشته است اما مهم برای ما این است که جلوی چنین حوادثی از این پس گرفته شود و سلامت مردم تضمین شود. من فکر می کنم اقداماتی که رخ داده تلنگر خوبی بود که مسئولان بدانند وظیفه شورا طبق اصل 100 قانون اساسی، نظارت بر امور جاری شهرهاست، بر خلاف آنچه یکی از همکارانم در شورا گفته بود که اظهار نظر درباره سلامت آب از وظایف ما نیست!
این اقدام اگر دو نتیجه را به همراه داشته باشد کفایت می کند. اول این که مسئولان بدانند عملکردشان رصد می شود خصوصا در موضوعات مرتبط با سلامت مردم و دوم این که متنبه شوند و برای مهار عوامل مضر برای سلامت مردم جدی تر اقدام کنند.
اما من نشانه ای از تنبه در مسئولان ندیدم. آنها گفتند که گفته های شما درست نیست.
ما برای حرمت و حفظ شان مسئولان ، قول شان را می پذیریم و من می خواهم به شورا پیشنهاد کنم که طی مصوبه ای ، شرکت آب و فاضلاب را ملزم کند پایش روزانه ای از میزان نیترات موجود در آب داشته باشد. برای من مهم این بود که موضوع طرح شود و آقایان بدانند که عملکردشان، بررسی میشود.
چرا اینقدر اصرار دارید که آن اسنادی را که قول داده بودید، افشا نکنید؟
این اسناد، مهر طبقه بندی دارد، محرمانه است و افشای آنها جرم محسوب می شود. اگر شرکت آب و فاضلاب یا وزارت بهداشت پیگیر باشند، می توانم اسناد را به آنها ارائه کنم اما به افراد عادی نمی توانم نشان بدهم چون جرم است و امکان دارد به عنوان مجرم تحت تعقیب قرار بگیرم.
من منتشرشان نمی کنم فقط می خواهم ببینم تا از وجودشان مطمئن شوم.
شما گزارشی به استناد آنها می نویسید که ایجاد مشکل می کند. تصمیم مسئولان برای نظارت بیشتر ، یک موفقیت برای مردم تهران است اما به هر حال ما بررسی کردن آب تهران را متوقف نمیکنیم و اگر مشکلی تشخیص بدهیم مثل گذشته دوباره به مردم منتقلش می کنیم.
مریم یوشی زاده - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد