30 آبان، تصویب لایحه واگذاری نفت شمال

امروز 30 آبان 1393 خورشیدی برابر با 27 محرم 1436 هجری و 21 نوامبر 2014 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۷۴۰۶۸۴
30  آبان،  تصویب لایحه واگذاری نفت شمال

هجری شمسی

30 آبان 1288

در جلسه امروز مجلس شورای ملی از فداکاریهای ستارخان و باقرخان تجلیل شد و به آنان لقب «سردار ملی» داده شد.

30 آبان 1294

ژاندارم‌های ایرانی به فرماندهی کلنل محمدتقی پسیان در یک زد و خورد سنگین توانستند همدان را از اشغال نظامیان روسیه آزاد کنند.

30 آبان 1300

لایحه واگذاری امتیاز نفت شمال به شرکت آمریکایی"استاندارد اویل" تصویب شد.

30 آبان 1358

محمد حسین جلیلی کرمانشاهی شاعر معاصر درگذشت. او که به «بیدار» تخلص می کرد، علاوه بر تحصیل علوم متداول، علوم دینی نیز آموخت و نخستین آموزگارش، پدر وی آیت الله هادی کرمانشاهی بود. جلیلی در سرودن شعر به سبک استادان کهن تبحر داشت و غزل سرایی ماهر بود. کرمانشاهان باستان، ابکار الفکار، و تاریخ سلسله سلجوقیان از آثار محمد حسین جلیلی است.

30 آبان 1306

محمود شاهرخی شاعر معاصر در شهر بم متولد شد. تحصیلات مقدماتی را در مدرسة «معصومیه» کرمان گذراند. علوم حوزوی را نیز در حوزه های علمیه کرمان و یزد فراگرفت، ادبیات عرب خواند. سپس برای ادامه تحصیلات خود به نجف رفت و در مدرسه «کبرای آخوند خراسانی» به تحصیل پرداخت. دوره سطح را نیز درحوزه علمیه نجف اشرف گذراند. شاهرخی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، با سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به همکاری پرداخت و نویسنده برنامه های ادبی و عرفانی شد که از آن جمله می توان به «سیری به پای دل»، «نوای نی»، «تا به خلوتگاه خورشید»، «تا به سرمنزل عنقا»، «نقد حال»، «در آیینه بهار»، «اشکی بر آستانه نیاز» و «در حریم راز» اشاره کرد. او در کارنامه فعالیت های فرهنگی خود ساخت تعداد زیادی سرود برای جنگ و همکاری با مطبوعات را دارد. شاهرخی از مشهورترین چهره های شعر آیینی، انقلابی و دفاع مقدس محسوب می شود، و ده ها مجموعه شعر در موضوعات انقلاب، امام خمینی(ره)، دفاع مقدس و ائمه معصومین (ع) از وی منتشر شده است. شاهرخی در 24 آبان ماه 1388 در تهران درگذشت. «غبار کاروان»، «داغ شقایق‏ ها»، «تجلی عشق»، «خلوتگاه عشق»، «آئینه آفتاب»، «آئینه عصمت»، «آئینه صبر»، «آئینه ایثار»، «آئینه رجا»، «آئینه عفت»، «سیمای پیامبر در ادب فارسی»، «نسیم وصل»، «امام علی (ع) روح بی نهایت»، «شمیمی از گلزار معرفت»، «امام حسین (ع) تجلی جلال و جمال»، «بر آستان جانان»، «کیمیای احسان»، «ترجیعات توحیدی»، «گلبانگ عاشقانه»، «درسی که از قرآن آموختیم» و «شعر جنگ» از جمله آثار وی است.

هجری قمری

در بیست و هفتم محرم سال 64 هجری قمری، لشکر شام به فرماندهی حصین بن نمیر وارد شهر مکه شد. آنها پیش از ورود به شهر گلوله های نفتی آتشین به سوی شهر پرتاب کردند که بر اثر آن بنای کعبه آتش گرفت و بخشی از آن در آتش سوخت. در همین زمان خبر مرگ یزید بن معاویه خلیفه اموی منتشر شد و حصین بن نمیر از ادامه جنگ منصرف شد.

میلادی

21 نوامبر 1996

پروفسور عبدالسلام فیزیکدان مسلمان و برنده جایزه نوبل در رشته فیزیک درگذشت. این دانشمند پاکستانی در دانشگاه های پنجاب پاکستان و کمبریج انگلستان در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کرد و در این دانشگاه ها و دانشگاه های ایتالیا به تدریس پرداخت. وی در 1979 به همراه دو دانشمند دیگر جایزه نوبل را در رشته فیزیک دریافت کرد. پیش از این نیز بیش از بیست جایزه بین المللی به پروفسور عبدالسلام اعطا شده بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها