به گزارش جامجم، روزهای پایانی هفته گذشته مردی با حضور در پلیس فتای استان خراسانرضوی با طرح شکایتی گفت: معلم مدرسهای در مشهد هستم. یک هفته است که پست الکترونیک و وبلاگم هک شده و فردی با نفوذ به آن، اطلاعاتم را از بین برده و مطالب و تصاویر غیراخلاقی را در آن منتشر کرده است حتی اطلاعات آزمونهایی که قرار بود در اختیار شاگردانم قرار دهم، همراه اطلاعات شخصی و کاریام نیز از پست الکترونیکیام سرقت شده است. نمیدانم چه کسی و با چه انگیزهای دست به این کار زده است. این حادثه باعث شده که وجهه اجتماعیام از بین برود و موقعیت شغلیام به خطر بیفتد.
با تشکیل پرونده و به دستور قضایی، تحقیقات پلیس فتا برای یافتن متهم اینترنتی آغاز شد. سرانجام ماموران دو روز پیش اطلاعاتی بهدست آوردند که نشان میداد متهم از یک رایانه خانگی دست به این کار زده است.
ماموران پس از هماهنگی قضایی به خانه مورد نظر رفتند و مرد صاحبخانه را برای تحقیقات به پلیس فتا منتقل کردند.
شاکی پس از روبهرو شدن با فرد دستگیر شده، او را شناسایی کرد و گفت: من و این فرد در دوران دانشجویی با هم دوست بودیم و نمیدانم چرا دست به این کار زده است.
مرد جوان هم از موضوع اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: من و شاکی هیچ مشکلی با هم نداریم. او حتی در مدرسه معلم پسرم است.
در مرحله بعدی تحقیقات مشخص شد، پسر این مرد هم از رایانه وی استفاده میکرده و تبحر بالایی در این حوزه دارد.
ماموران فتا احتمال دادند ممکن است این کودک چنین کاری را انجام داده باشد بنابراین پسر دوازده ساله را به پلیس فتا فراخوانده و او اظهارات متناقضی را بیان کرد، اما زمانی که در مواجــــهه حضـوری با معلم خود ـ شاکی ـ قرار گرفت بناچار اعتراف کرد.
پسر دانشآموز به ماموران گفت: معلمم همیشه طوری رفتار میکرد که گویی به رایانه تسلط کامل دارد. او نمیخواست قبول کند من با سن کمی که دارم در رایانه و اینترنت، تبحر دارم. همین موضوع باعث شد درباره معلم مدرسه با پدرم حرف بزنم. پس از آنکه نام معلم را از من شنید، متوجه شد او همان همکلاسی دوره دانشجوییاش بوده که همیشه برای پدرم فخر میفروخته است. با شنیدن این حرفها تصمیم گرفتم با مرد معلم شوخی کنم. بنابراین پست الکترونیک و وبلاگ او را هک کردم. گمان نمیبردم کاری که انجام دادهام جرم باشد. اشتباه کردم و از آقا معلم تقاضای بخشش دارم.
سرهنگ سید محسن عرفانی، رئیس پلیس فتای استان خراسانرضوی در اینباره به جامجم گفت: متاسفانه در این پرونده شاهد این هستیم که خانواده همانطور که استفاده از رایانه و اینترنت را به فرزندانشان آموزش داده بود، درباره خطرات و جرایمی که ممکن است به واسطه آن ناخواسته در فضای مجازی و اینترنت مرتکب آن شود، آموزشهای لازم را نداده بود بنابراین از خانوادهها میخواهیم هنگام آموزش رایانه به فرزندانشان نکات قضایی و انتظامی را به آنها آموزش دهند تا مرتکب چنین جرایمی نشوند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد