جهانگیر اسدی امروز دوشنبه گفت: تب استفاده از جلبک ها برای تولید سوخت و یا دارو و سایر تولیدات دیگر از جمله غذا مدت ها است که بالا گرفته اما بکارگیری آن ها برای تولید اصلی ترین ماده حیات شاید از نظرها دور مانده بود.
وی با اشاره به اینکه این کار برای اولین بار است که انجام می شود، افزود: بنده هیچگونه ادعایی در مورد اولین یا چندمین بار در زمینه تولید آب از جلبک ندارم، این پروژه با هزینه شخصی و طی مدت 11 ماه کار طاقت فرسا در شهر «سایبر جایا» (حدود 30 کیلومتری کوآلالامپور) در مقیاس کوچک به نتیجه رسیده است.
اسدی گفت: در این پروژه طاقت فرسا در شرایط هوای استوایی در شهر سایبر جایا گونه های مختلف جلبک مورد شناسایی قرار داده شد و سرانجام از امتزاج و همسفرگی دو گونه متفاوت و با اندکی بکارگیری علم شیمی و فیزیک موفق به تولید آب شدم.
این محقق ایرانی افزود: این ابتکار در هفتم نوامبر 2014 در اجلاس سالانه شبکه بین المللی 10 سازمان برتر کانادا که در شهر بخارست رومانی برگزار شد مطرح و در مجله این سازمان چاپ و منتشر شد. این ابتکار می تواند کمک مهمی به بهبود شرایط زیستی در سفره های آبی، دریاچه ها و مناطقی که مناسب رشد و مهیا کردن این گونه های جلبک باشد، نماید.
وی گفت: شاید اجرای این طرح در مقیاس وسیعی نظیر دریاچه ارومیه حدود دو تا دو نیم سال طول بکشد، هزینه اجرای این طرح در سطح وسیع هنوز برآورد نشده است ولی مطمئنا بهره اجرای این طرح زیست محیطی درسطح وسیع در دراز مدت دهها برابر هزینه های آن را پوشش خواهد داد.
اسدی افزود: امیدوارم نتیجه این تحقیق در سطح وسیع منجر به بهبود اوضاع زیست محیطی در سراسر کره زمین شود.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد