گفتاری از مسئول ستاد مرکزی هیات رزمندگان اسلام

توصیه‌های رهبر انقلاب به هیئات مذهبی

گفتاری از مسئول ستاد مرکزی هیات رزمندگان اسلام

توصیه‌های رهبر انقلاب به هیئات مذهبی

هیات‌های مذهبی دارای چند ویژگی است که آنها را از دیگر تشکل‌ها و جمع‌ها جدا می‌سازد: اولین ویژگی‌شان این است که از سوی مردمی که علاقه‌مند به اسلام و ائمه طاهرین علیهم‌‌السلام هستند اداره می‌‌شود و بر محور عشق به ائمه طاهرین علیهم‌‌السلام تشکیل شده‌‌ است.
کد خبر: ۷۳۳۸۲۵
توصیه‌های رهبر انقلاب به هیئات مذهبی

ویژگی دوم این است که هزینه‌‌های این هیات‌‌ها از سوی خود مردم تأمین می‌شود و نه دستگاه‌های دولتی و حکومتی.

ویژگی سوم هم این است که سه عنصر «مردم»، «روحانیت» و «مداح» در این هیات‌‌ها جمع شده‌‌اند.

«مردم» هیات را تشکیل می‌‌دهند و هزینه‌‌هایش را تأمین می‌‌کنند، «روحانی» به‌عنوان کسی که معرفت و محبت به ائمه علیهم‌‌السلام را گسترش می‌‌دهد، و «مداح» هم به‌‌عنوان هنرمندی که می‌‌تواند این محتوا را به دل و جان مردم منتقل کند در هیات حضور دارد.

هیات‌های مذهبی در طول تاریخ بخصوص در طول تاریخ تشیع در ایران، عامل اصلی گسترش فرهنگ اسلامی در بین مردم و نهادینه کردن آن بوده‌‌ است.

رهبر معظم انقلاب راجع به این موضوع فرموده‌اند: «ما مسلمان‌ها و بخصوص ما شیعیان، امتیازی داریم که دیگر ملیت‌ها و ادیان این امتیاز را به قدر ما ندارند و آن عبارت است از اجتماعات دینی که به شکل روبه‌رو، چهره به چهره، نفس به نفس تشکیل می‌شود که این را در جاهای دیگر دنیا و در ادیان دیگر کمتر می‌شود پیدا کرد. هست؛ نه به این قوّت، نه به این وسعت، نه به این تأثیرگذاری و محتواهای راقی.» (1387/4/4)

توصیه‌های رهبر انقلاب به هیئات

توصیه‌‌هایی که رهبری در مورد هیئات مذهبی مطرح می‌کنند، زیاد و متنوع است اما می‌توان آنها را به‌طور کلی در شش دسته طبقه‌بندی کرد:

درباره فضای جلسات، حضرت آقا معتقدند که باید تلفیقی از عنصر «منطق» و «عاطفه» باشد: «اولاً اساس حرکت عمومی تشیع علاوه بر منطق قوی بر عواطف بود.

از روز اول تا امروز در کنار عقل، عشق حضور جدی داشت؛ برای همین هم حرکت تشیع نابود نشد یعنی از بین نرفت. منطق قوی است. یعنی صرف عواطف نیست، اما منطق تنها هم نیست. عواطف هم با آن درآمیخته است.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها