هم‌آوایی سینماگران عاشورایی رونمایی شد

رئیس سازمان سینمایی در مراسم رونمایی از ده مستند عاشورایی ضمن تاکید بر گردآوری همه فیلم‌های عاشورایی تاریخ سینمای ایران و ارائه آن در قالب بسته‌های نفیس برای استفاده مردم، از تولید فیلم‌های مرتبطی با این موضوع و عرضه داخلی و خارجی آن برای اعتلای فرهنگ دینی و اسلامی ایران در جهان خبر داد.
کد خبر: ۷۳۲۷۳۸
هم‌آوایی سینماگران عاشورایی رونمایی شد

به گزارش جام‌جم، مراسم رونمایی از مجموعه «آیین هم‌آوایی» که اختصاص به ده فیلم مستند درباره آیین‌های عاشورایی ده منطقه مختلف کشور داشت، صبح روز گذشته با حضور مدیران سینمایی و چهره‌های سینمایی چون حجت‌الله ایوبی، حسین مسافرآستانه، رسول صدرعاملی، جهانبخش سلطانی، مجید قاری‌زاده، سیدهادی منبتی، مونا زندی حقیقی و اصحاب رسانه در موسسه رسانه‌های تصویری برگزار شد.

رئیس سازمان سینمایی در این مراسم ضمن قدردانی از کارگردانان این مجموعه نفیس مستند و مدیریت موسسه رسانه‌های تصویری به دلیل تولید خوب و بهنگام این آثار، واقعه عاشورا را یکی از مهم‌ترین اتفاقات تاریخ بشر دانست و گفت: خوشحالم که شرایطی پیش آمده که مستندسازان هم در سینمای ما دیده شوند و مطمئنم که این مجموعه فیلم‌های مستند درباره آیین‌های عاشورایی که تولید آن در همه نقاط کشور ادامه خواهد داشت، در ایران و جهان با استقبال مردم مواجه می‌شود و نقش بسزایی در اعتلا و ترویج فرهنگ عاشورا دارد.

حجت‌الله ایوبی ادامه داد: سکه ما ایرانیان و شیعیان را به نام اباعبدالله زده اند و این سکه به نوعی هویت و شناسنامه ماست. حقیقت عاشورا طوری است که همه را به خود جذب می‌کند و من بسیاری از خارجی‌ها را می‌شناسم که با دیدن و مطالعه واقعه عاشورا گرفتار و دلبسته امام حسین (ع) شدند. اگر کسی می‌خواهد فرهنگ اصیل ایرانی، کهن ترین آیین‌های ایرانی و نت‌های موسیقی ایرانی را بشناسد باید سراغ عاشورا برود.

داستان یک عزاداری در فرانسه

او در همین ارتباط به ذکر دو خاطره از دورانی پرداخت که رایزن فرهنگی ایران در فرانسه بود و گفت: زمانی یکی از عکاسان مشهور فرانسوی به نام آرتور نزد من آمد و درخواست روادید و سفر به ایران برای عکاسی از مراسم عزاداری حسینی کرد. من هم این امکان را برای او فراهم کردم. پس از مدت‌ها که خبری از او نبود با من تماس گرفت که متوجه چیز عجیبی شدم. از پشت تلفن و در خانه او صدای نوحه عزاداری امام حسین به گوش می‌رسید. بعدتر که از نزدیک او را دیدم، چهره، پوشش و حرکاتش به کل عوض شده و او به‌طور ‌کلی متحول شده بود. آرتور گفت که به دلیل مطالعه و بررسی ابعاد مختلف عاشورا، مجذوب شخصیت امام حسین (ع) شده است.ایوبی همچنین به یکی از شب‌های نوروز در فرانسه اشاره کرد که با شب اربعین همزمان شده بود. او در همین مورد گفت: ما قصد برپایی یک مراسم عزاداری برای امام حسین(ع) را داشتیم، اما نمی‌دانستیم که در یک کشور بیگانه و درست همزمان با شب عید نوروز چقدر از این مساله استقبال خواهد شد. اتفاقا در آن شب یکی از خوانندگان معروف لس‌آنجلسی هم قصد برگزاری کنسرتی را در همان محدوده داشت. نکته جالب ماجرا این بود که مردم سالن عزاداری را پر کردند، اما کنسرت آن خواننده به دلیل استقبال نشدن مردم تعطیل شد.

رئیس سازمان سینمایی درباره عشق و ارادت مردم به عاشورا گفت: تجربه و تاریخ نشان داده مردم ما هرآنچه از هنر، عشق، ادب و احترام دارند را به پای اباعبدالله می‌ریزند.

ایوبی به تنوع و غنای بالای فرهنگ و آیین کشور اشاره کرد و افزود: اگر شما سه شهر یک کشور اروپایی را ببینید انگار تمام آن سرزمین را دیده اید، اما هرنقطه ایران پر از تنوع و چیزهای مختلف است. مستندسازان ایران می‌توانند به خوبی با هنر خود این همه تنوع و زیبایی و آیین‌های عاشورایی را ثبت و ضبط و به جهانیان منتقل کنند.

رئیس سازمان سینمایی در پایان گفت: امیدوارم با چنین کارهایی حال همه در سینما خوب شود. ما بدحالی خودمان را به امید خوشحالی و لبخند رضایت اهالی سینما قبول کردیم.

ضعف سینمای داستانی

هر چقدر که سینمای داستانی ما در زمینه تولید آثار عاشورایی ضعیف عمل کرده، سینمای مستند ما همواره بخوبی منعکس‌کننده مراسم‌ و آیین‌های مختلف دهه اول محرم بوده است. تولید مجموعه مستند و نفیس «آیین‌های عاشورایی» که به همت موسسه رسانه‌های تصویری رونمایی شد و در ادامه نیز شاهد تولید فیلم‌های دیگری از مناطق مختلف کشور در این ارتباط خواهیم بود.مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری هم در این مراسم ضمن اشاره به روند تولید این آثار و ساخت فیلم‌هایی دیگر، هنر و سینما را بهترین ابزار برای نمایش و انتقال فرهنگ عاشورا دانست و گفت: هدف ما در این مجموعه پرداختن صرف به واقعه عاشورا نیست، بلکه مقصود نمایش و بررسی تاثیر عاشورا در دنیای امروز و بر لحظه لحظه زندگی بشریت است.

حسین مسافرآستانه ضمن سپاس از مونا زندی حقیقی کارگردان سینمای ایران که پیشنهاد تولید این مجموعه را به صورت خودجوش به موسسه رسانه‌های تصویری ارائه کرد، گفت: تمام سعی خود را می‌کنیم تا شرایطی را فراهم کنیم که فیلم‌های دیگری هم درباره فرهنگ عزاداری در استان‌های سراسر کشور تولید شود.

در بخش دیگری از این مراسم مونا زندی حقیقی،کارگردان و مستندساز سینمای ایران که ساخت فیلمی چون «عصر جمعه» را در کارنامه دارد، به عنوان تهیه‌کننده مجموعه «آیین هم‌آوایی» به ذکر توضیحاتی درباره تولید این آثار پرداخت و گفت: ما در این مجموعه سراغ آیین‌های مهم سنتی و بومی در رابطه با محرم و مراسم تاسوعا و عاشورا و مداحی‌هایی که به‌تدریج منسوخ می‌شود، رفتیم. من از ده کارگردانی که با مهربانی این طرح را همراهی کردند، تشکر می‌کنم. قصد اولیه ما تولید 30 فیلم برای آیین عاشورایی 30 استان کشور بود که امیدوارم بزودی دیگر فیلم‌های این مجموعه هم ساخته شود.

جهانبخش سلطانی، بازیگر تلویزیون و سینما هم که چند فیلم و مجموعه عاشورایی را در کارنامه دارد، برای دقایقی با لهجه شیرین اصفهانی‌اش برای حاضران از عشق و دلبستگی‌اش به امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا گفت.محرم سسی ساخته یونس مقدم (آذربایجان شرقی)، بلاکشان ساخته شهروز توکل (اصفهان)، سوگ و سرود ساخته مجید برزگر (تهران)، نوای خورشید ساخته محسن استادعلی (خراسان)، مداحان جنوب ساخته فرهاد ورهرام (خوزستان و بوشهر)، مداحان نیمروز ساخته مازیار مشتاق گوهری (سیستان و بلوچستان)، پاطوق ساخته مهدی باقری (گلستان و گرگان)، پیرغلامان ساخته بابک بهداد (گیلان)، لحظه‌های دلتنگی ساخته مونا زندی‌حقیقی (لرستان) و سوگ‌خوانی در یزد ساخته حسن نقاشی (یزد) ده مستندی بود که روز گذشته از آنها رونمایی شد.

علی رستگار ‌/‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها