به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری «الیوم الثامن» ، الظواهری گفت: « اسلام از البغدادی و رفتار و کردار وی مبرا و سخن گفتن درباره خلافت وی کفر است.»
وی شعار بغدادی را که می گوید « باقی می ماند و حکومتش ادامه می یابد »کفر توصیف کرد و گفت: « فقط خداوند ماندگار و جاویدان است.»
الظواهری در پیام صوتی که چندین پایگاه الکترونیکی وابسته به القاعده آن را منتشر کرد افزود: « ابوبکر البغدادی رهبر داعش بعد از آن که بدون مراجعه به رهبران حقیقی اسلامی خلافت اسلامی تشکیل داد مرتد شد.»
الظواهری در این پیام صوتی از این که البغدادی از بیعت و اطاعت از خلیفه مسلمین ( اشاره به خود که مدعی است اسامه بن لادن وی را به عنوان خلیفه مسلمین بعد از خود معرفی کرده است.) خارج شده است به شدت انتقاد و تاکید کرد اسلام از البغدادی و رفتار و کردار وی مبراست.
الظواهری خاطرنشان کرد اهل جهاد به خصوص دولت اسلامی به رهبری البغدادی با انگیزه های شخصی به جایگاه و نام « جهاد » توهین کرده اند.
سهمخواهی اصلاح طلبان از دولت
در حالی که دستیار ارشد رئیسجمهور معتقد است سران اصلاحطلب و حتی شخصیتهای متوسط آنها هیچ سهمی از دولت نمیخواهند، محمد موسوی بجنوردی عضو مجمع روحانیون مبارز به بیان مهمترین مطالبات اصلاحطلبان از دولت پرداخت.
به گزارش فارس، موسوی بجنوردی درباره اینکه بزرگترین نقد شما به دولت یازدهم چیست، گفته است: «تغییرات در استانها کم شده است. آقای شیخ قدرت علیخانی نقل کرد که آقای هاشمی به خراسان رضوی رفت و معلوم شد فرمانداران این استان عوض نشدهاند؛ یعنی همان افرادی که در زمان آقای احمدینژاد بودند، هنوز هستند. مردم توقع دارند، آنهاییکه حامیاش بودند مثل آیات هاشمی و سید حسن خمینی و حجتالاسلام سید محمد خاتمی و مجمع روحانیون مبارز توقع دارند تغییراتی انجام شود و افرادی بر سر کار بیایند که واقعا در خط امام و انقلاب باشند نه اینکه همان افراد سابق باشند که سبب ناراضی شدن مردم شوند و بگویند این دولت هم کاری برای ما نکرد!»
این عضو مجمع روحانیون همچنین در واکنش به اینکه «دلیل عدم تغییرات بههنگام در دولت را چه میدانید؟ نشده یا نتوانستند؟» تصریح کرده است: «نتوانستند یعنی چه؟ مثل آب خوردن است تغییر دادن.»
پیش از همه این انتقادات، سعید حجاریان تئوریسین برجسته جریان اصلاحات به طرح دیدگاه اصلی اصلاحطلبان در قبال دولت یازدهم پرداخت و با اشاره به پایگاه اجتماعی روحانی در داخل کشور، اصلاحطلبان را بخش عظیمی از این پایگاه اجتماعی معرفی و گفته بود: «اگر اصلاحطلبان نباشند روحانی هم وجود نخواهد داشت.اصلاحطلبان حامی و ستون فقرات برنامههای روحانی هستند و اگر اصلاحطلبان بشکنند روحانی هم شکسته است چرا که وی با حمایت هاشمی و خاتمی و همچنین کنارهگیری عارف و بسیج اصلاحطلبان رای آورد.»
اما یکی از مهمترین سهمخواهیهای اصلاحطلبان، تقاضای آنها از دولت برای نقشآفرینی در انتخابات مجلس دهم است، در همین زمینه احمد پورنجاتی فعال اصلاحطلب در گفتوگو با مردمسالاری بر حمایت مطالبه محور اصلاحطلبان از دولت روحانی تاکید دارد و معتقد است «بنده گمان نمیکنم حمایت مطالبه محور اصلاحطلبان از دولت روحانی به مثابه پاشنه آشیل آنان در انتخابات مجلس دهم باشد.»
به نظر میرسد، با اینکه دولتیها سعی دارند بر عدم سهمخواهی سران اصلاحطلب از دولت تاکید کنند، اما گره زدن میزان پایگاه اجتماعی روحانی به اصلاحات و بیان مطالبات گسترده از روحانی را میتوان مقدمهای برای به حاشیه بردن دولت یازدهم و فشار برای اخذ امتیاز از روحانی دانست که در مصاحبهها و گفتوگوهای رسانهای اصلاحطلبان به وضوح قابل مشاهده است.
دلایل شکست ائتلاف ضد داعش
استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا با اشاره به تردید آمریکا برای اعزام نیروی نظامی به عراق و سوریه به دلایل شکست ائتلاف ضد داعش پرداخت.
پروفسور شیرین طهماسب هانتر استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا در گفت و گو با مهر اظهار کرد: دو دلیل برای شکست ائتلاف ضد داعش وجود دارد. اولین دلیل عدم تمایل کشورهای غربی و متحدان محلی برای اعزام نیروی زمینی قابل توجه به منظور مبارزه با این گروه تروریستی است.
دلیل دوم واگرایی منافع اعضای ائتلاف است. به عنوان مثال کاملا مشخص نیست که آیا کشورهایی همچون عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ترکیه واقعا در زمینه از بین بردن داعش جدی هستند یا خیر. آنها نمی توانند به طور علنی از این موضوع حمایت کنند و دلیل آن اقدامات وحشیانه داعش است. اما اکثر آنها از ایدئولوژی ضد شیعه و ضد ایرانی این گروه رضایت دارند و خوشحال هستند. آنها در حقیقت خواهان تضعیف دولت مرکزی در بغداد یا حتی هموار کردن راه برای سرنگونی این دولت و ایجاد یک دولت سنی هستند.
وی افزود:در خصوص شهر کوبانی، اولویت ترکیه از بین بردن حکومت اسد است و تا زمانی که عملیات داعش به این هدف کمک کند ترکیه واکنشی به اقدامات آنها نشان نخواهد داد. ترکیه تحت رهبری رجب طیب اردوغان در رویای رهبری منطقه به سر می برد و خواهان دشمنی با اعراب سنی نیست. همچنین اگر کردهای سوریه به خودمختاری یا استقلال بیشتر دست یابند، خطر اتحاد کردهای ترکیه با خود را نیز افزایش می دهند.
اعتراف به ضعف آمریکا در قبال قدرت ایران
العربیه در تحلیلی که روی خروجی خود قرار داده است به ضعف آمریکا در قبال قدرت منطقه ای ایران اعتراف کرده و البته به این مساله هم اشاره کرده است که رهبران غربی چاره ای جز پذیرفتن نقش قدرتمند ایران ندارند. مثلث آنلاین این مقاله را البته با حذف بخش هایی از آن که به گزافه گویی علیه تهران پرداخته بود بازنشر می کند.
به گزارش مثلث آنلاین العربیه گفت: اخیرا جمهوری اسلامی نسبت به حضور نظامی ترکیه در سوریه و سیاستهای خطرناک این کشور در سوریه و عراق به دولت آنکارا هشدار داده است. یدالله جوانی، فرمانده دفتر سیاسی سپاه پاسداران گفته است: "اگر آنکارا رفتار خود را تغییر ندهد بحران عراق و سوریه به ترکیه کشیده خواهد شد." به نظر میرسد در میانه نبرد علیه داعش، ایران توانسته است خطوط قرمز خود را با موفقیت به کشورهای غربی و منطقهای بفهماند: عراق و مشخصتر از آن سوریه.
انتشار تصویر سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در عراق نشان میدهد که ایران استراتژی خود را تغییر داده و قدرت خود را بصورت علنی نشان میدهد. امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوایی سپاه ایران در تلویزیون دولتی این کشور گفته است: "اگر به خاطر ایران نبود کردستان عراق به دست داعش افتاده بود."
نبرد جاری با داعش ایران را برجستهتر و بخشهای بیشتری از کمکهای نظامی، مالی، اطلاعاتی و مشورتی این کشور به بشار اسد را آشکار کرده است.
آمریکا و قدرتهای جهانی به میزان ویژهای موضع خود در قبال برنامه هستهای ایران را نرمتر کردهاند. به این ترتیب ممکن است ایران نیز مانند ژاپن، کشوری در آستانه هستهای شدن باقی بماند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد