هشدار کنگره انجمن علمی روانپزشکان ایران

نیمی از مراجعان به مراکز درمان زیبایی، افسردگی دارند

نتایج یک پژوهش بیانگر آن است که 50 درصد مراجعان به یک مرکز درمان زیبایی از درجاتی از افسردگی رنج می‌بردند.
کد خبر: ۷۲۸۵۷۸
نیمی از مراجعان به مراکز درمان زیبایی، افسردگی دارند

به گزارش جام جم آنلاین دکتر سید محمد سید ابراهیمی از سخنرانان «سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن علمی روان پزشکان ایران» با اعلام این خبر گفت: در این پژوهش اکثر50 درصد دیگری که در گروه افراد افسرده قرار نگرفتند نیز اظهار داشتند که احساس غمگینی می کنند. این درحالیست که احساس غم یکی از شاخص های ابتلا به بیماری افسردگی است.

وی یادآور شد: از آنجا که بسیاری از مراجعه ها به مراکز درمانی زیبایی صرفا جنبه روانی دارد، می توان با تشخیص و درمان این علل روانی از بسیاری درمان های غیر ضروری زیبایی پیشگیری کرد.

دکتر سید ابراهیمی اظهار داشت: در این پژوهش که در آن شیوع افسردگی در 184 مراجعه کننده به درمانگاه زیبایی بیمارستان رازی از مرداد تا مهرماه سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت، مشخص شد، شیوع افسردگی در این بیماران به طرز معناداری از سطح معمول جامعه بالاتر بوده است.

وی گفت: بر اساس یافته های این تحقیق، بیشترین سنین شیوع اختلال افسردگی بین ۲۰ تا ۳۰ سال بوده است. همچنین بین شیوع افسردگی این مراجعان و سطح تحصیلات پایین آنان ارتباط معناداری کشف شد.

سخنران «سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن علمی روان پزشکان ایران» با اشاره به اینکه بسیاری از مراجعه های معمول به درمانگاه زیبایی را افراد مبتلا به اختلالات خلقی و به خصوص افسردگی تشکیل می دهند، تصریح کرد: ضروری است با توجه به هزینه و باری که عمل های جراحی زیبایی و مداخلات درمانی مربوط به آنها بر سیستم بهداشت درمان جامعه تحمیل می کند، مراجعه ها برای انجام این گونه اعمال علت یابی شود.
وی ادامه داد: غربالگری بیماران دارای اختلالات روانی در میان مراجعان به کلینیک های زیبایی و در صورت لزوم ارجاع بیماران به روانپزشک نه تنها می تواند، سهم به سزایی در بهبود کیفیت زندگی و روابط اجتماعی و حتی روند درمان بیماران داشته باشد که از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه خواهد بود.

دکتر احمد جلیلی، رییس انجمن علمی روانپزشکان نیز در حاشیه این کنگره نیز اظهار داشت: در حال حاضر حدود 10 هزار تخت بیمارستانی برای بیماران روانی در کشور وجود دارد که این میزان یک سوم نیاز این بیماران است.

وی افزود: در صورتی که بودجه تامین 20 هزار تخت اضافی برای بیماران روانی تامین شده، برای این کمبود برنامه ریزی هم صورت گیرد، باز هم رفع این کمبود سال ها به طول می انجامد.

دکتر جلیلی تصریح کرد: کمبود تخت از جمله مشکلاتی است که مانع بستری شدن به موقع بیماران، ماندن آنها در لیست انتظار و مزمن شدن بیماری این بیماران می شود.

"سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن علمی روان پزشکان ایران" که از روز 22 مهر ماه در بیمارستان میلاد تهران برگزار شد، روز گذشته به کار خود پایان داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها