به گزارش ایرنا، عبدالغفار شجاع در این همایش که از روز گذشته به مدت دو روز در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار میشود، افزود: امروز وضع برداشت چوب از جنگل بسیار نگرانکننده است و دولت یازدهم با وجود فشارهای وارده، مصوبه ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمال را مطرح کرده است.وی با اشاره به اینکه اگر مصوبه دولت در ممنوعیت برداشت چوب بدرستی اجرا نشود به جنگلهای ایران خیانت خواهد شد، گفت: دولت با وجود تمام مشکلاتی که در تامین اعتبار دارد به چهار مقوله منابع طبیعی، کشاورزی، مراتع و آبخیزداری و جنگلبانی توجه ویژهای میکند.
مشاور عالی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، به معضل قاچاق چوب در گذشته نیز اشاره کرد و افزود: به دلیل نبود مدیریت صحیح و استفاده از افراد غیرمتخصص، عرصههای منابع طبیعی و جنگلهای شمال از نظر مساحت بشدت کاهش یافته است.
به گفته شجاع، خروج جنگلنشینان و دام از جنگل از جمله طرحهایی است که در گذشته بدرستی اجرا نشده و به همین دلیل آسیب وارده به این عرصههای طبیعی بیشتر شده است.
وی به اهمیت رعایت قوانین و مقررات در بهرهبرداری علمی از جنگل اشاره کرد و افزود: دولت برای برداشت علمی از جنگل به همکاری و مشارکت استادان منابع طبیعی نیاز دارد.
تهیه برنامه صیانت از جنگلهای شمال
قائممقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و رئیس شورای عالی جنگل نیز با بیان اینکه وضع جنگلهای کشور و هیرکانی نگرانکننده است، گفت: آهنگ توسعه جنگلهای هیرکانی در سالهای اخیر کند بوده است.
ناصر مقدسی، افزود: اگر باور داریم که بحران گرمایشی جهان معضل شده است، باید تدابیر ویژهای برای حفاظت و مدیریت از عرصههای طبیعی اتخاذ کنیم. تهیه و تدوین ضوابط و استانداردهای زیست محیطی طرحهای مدیریت منابع طبیعی جزو وظایفی است که باید به آن توجه اساسی شود.
وی با اشاره به تهیه برنامه صیانت از جنگلهای شمال گفت: سازمان جنگلها و محیط زیست باید تا شش ماه پیشنهادهای خود را در زمینه این برنامه ارائه کند.
قائممقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه مصوبه بهینهسازی و پایش در جنگلهای شمال در سال 92 تهیه شد، عنوان کرد: این مصوبه از نظر ابعاد کارشناسی نسبت به مصوبه سال 82 ضعیفتر بوده است.
مقدسی تلاش برای نهادینهسازی مدیریت پایدار جنگل، اصلاح روند اجرای طرحهای جنگلداری با رویکرد تقویت، حفاظت و کاهش تهدیدات، اقدام برای تهیه و تدوین بستههای اجرایی اصول شاخصها و معیارهای مدیریت پایدار جنگل را ضروری دانست.قائممقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور معتقد است: اقدام برای جایگزینی سوختهای فسیلی و انرژیهای نو در روستاهایی که متکی به مصرف سوخت هیزمی هستند، باید مورد توجه قرار گیرد.
جنگل، ریه تنفسی کشور
محمدعلی بهمنیار، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در این همایش با اشاره به اهمیت منابع طبیعی در کشور، گفت: جنگل به عنوان ریه تنفسی و تامینکننده اکسیژن کشور مطرح است.وی با اشاره به اینکه امروز شاهد کاهش و از بین رفتن سطح جنگلها هستیم، تصریح کرد: اگر قرار است از منابع طبیعی بهره گرفته شود باید آن را احیا کرد و روی آن مدیریت علمی انجام داد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به نقش جنگل در اقتصاد جامعه، افزود: دانشگاهها در تبیین نقش جنگلها در اقتصاد جامعه نقش موثری دارند و باید برای توسعه و حفظ جنگل نقشآفرین باشند.به گفته بهمنیار، مدیریت پایدار جنگل که امروزه به فراموشی سپرده شده است باید احیا و نهادینه شود و بهرهوری زودگذر نباید جایگزین بهرهوری طولانیمدت و پایدار شود.
محمد امینی، دبیر همایش مدیریت جنگلهای شمال نیز ضرورت تجدیدنظر در رفتار و نحوه مدیریت در جنگلها، مراتع و آبخیزداری را الزامی برشمرد.وی با اشاره به برگزاری همایش مدیریت جنگلهای شمال ایران از ارسال 80 مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: از این تعداد 35 مقاله برگزیده و به صورت پوستر ارائه شده و 17 مقاله نیز به صورت سخنرانی ارائه میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم