از بحران کمآبی میتوان به عنوان فرصتی برای کشت و توسعه گیاهان دارویی که در مقایسه به میزان آب کمتری نیاز دارند، استفاده کرد. از طرف دیگر مساعد بودن جنس خاک برای کشت گیاهان دارویی که نیاز آبی کمتری دارند میتواند تهدید کمآبی را به فرصتی بزرگ تبدیل کند. پیشبینیها نشان میدهد در آیندهای نزدیک حوزه گیاهان دارویی میتواند یکی از زمینههای تاثیرگذار در ایجاد اشتغال در سطح کشور باشد و در نتیجه داروهای گیاهی بتواند صنعت بزرگی را تحت پوشش قرار دهد. از آنجا که در زمینه توسعه صنعت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی پیشرفتهای قابل ملاحظهای به دست آمده است این نگرانی وجود دارد که اگر بخواهیم دسترسی به این فناوری را به آینده موکول کنیم ممکن است دیگر کشورهایی که به این فناوری دست یافتهاند آن را انحصاری تلقی کنند.
اگر در این سیاستهای کلان ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب درخصوص علم و فناوری قدری تعمق کنیم متوجه میشویم باید در زمینه علم و فناوری با نگاه جهاد علمی مستمر مرجعیت علمی را سرلوحه کارمان قرار دهیم و از سیاستهای اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان مرجع سیاستگذاری و برنامهریزی استفاده کنیم. ایران مهد گیاهان دارویی است که این ویژگی برای کشور مزیت نسبی به شمار میآید که باید از این راه به خلق مزیت رسید.
واقعیت این است که گیاهان دارویی مقولهای است که علاوه بر ایجاد اشتغال میتواند ارزش افزوده چند برابری به همراه داشته باشد. به عبارت دیگر باید مدنظر داشته باشیم با توسعه کشت گیاهان دارویی راه را به اشتباه نرویم و با خامفروشی از مسیر اصلی که توسعه شرکتهای دانشبنیان و ایجاد ارزش افزوده است، فاصله نگیریم.
دکتر علی وطنی / معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت