به گزارش جام جم آنلاین چند روز پیش بود که نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل سخنان تندی را علیه جمهوری اسلامی ایران بر زبان آورد و خباثت انگلیسی خود را بار دیگر نشان داد تا همگان به ویژه آنهایی که به خاطر دیدار او با رئیس جمهور کشورمان ذوق زده بودند و آن را یک اتفاق بزرگ تاریخی میپنداشتند،بفهمند که هیچگونه تغییر در ماهیت انگلیس ایجاد نشده است که یک اتفاق تاریخی بیفتد.
اما این اتفاق تاریخی از دیدگاه درست خود افتاد. در تاریخ هم اگر توجه کنیم میبینیم که در کارنامه انگلیس هیچ نقطه روشنی دیده نمیشود که آن رژیم گام مثبتی برای ایران برداشته باشد.
کودتا علیه مصدق، چپاول نفت کشورمان، ایجاد قحطی در ایران و کشته شدن صدها نفر از هموطنانمان، تشکیل فرقههای مذهبی معاند از جمله بهائیت از سوی انگلیس برای انحراف در اسلام به ویژه تشیع و بسیاری موارد دیگر که همه آنها نشان دهنده عمق فتنه، دسیسه و توطئهای است که انگلیس علیه ایران به کار برده است و همچنان هم به کار میبرد.
این اقدامات، توطئهها و دشمنیهای انگلیس با ایران و مردم کشورمان گرچه بی تأثیر نبوده است، اما ایستادگی مردم به همراه راهنماییهای علمای بزرگ زمان، باعث شده تا این کشور همواره برای پیاده کردن افکار پلید خود در ایران با مشکلات جدی روبرو باشد.
وقتی انقلاب اسلامی دست چپاولگر ملکه انگلیس را از ایران کوتاه کرد، شکل مداخلات و توطئههای لندن هم تغییر یافت. آن موقع و در سالهای دور، سفارت انگلیس، شاه و نخست وزیر را تعیین میکرد، اما اکنون بیش از 35 سال است که استعمار پیر از این امتیاز محروم گشته و جنس دخالتش هم شکل تازهای گرفته است.
به همین دلیل، سفارت انگلیس میشود محل دسیسه و توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران و مقامات آن کشور نیز تندترین مواضع را علیه ایران در هر زمینهای که تصورش را بکنید اتخاذ میکنند.
پس از دیوید کامرون که چند روز پیش آن اتهامات را علیه ایران در سازمان ملل بیان کرد، حالا یکی از نمایندگان مجلس اعیان انگلیس خواستار حمایت از گروهک تروریستی منافقین برای تضعیف ایران شده است.
«دیوید آلتون» از اعضای مجلس اعیان انگلیس در یادداشتی در پایگاه خبری «هیل» با عنوان «تغذیه کروکودیلها» به رأی هفته گذشته یک دادگاه فرانسوی اشاره کرده که 9 نفر از اعضای گروه منافقین را از اتهامات مرتبط با تروریسم یا تخلفات مالی تبرئه کرده بود. وی این حکم را به منزله پایان گمانهزنیهای کشورهای جهان درباره مشروعیت این گروه دانسته است.
آلتون مینویسد؛ بسیاری از کشورها در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد از بیم آنکه مبادا آسیبی به مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 وارد شود اشارهای به آنچه به زعم وی «تخلفات حقوق بشری ایران» است، نمیکنند. وی سپس با اشاره به جملهای از وینستون چرچیل نخست وزیر مکار انگلیس در دوران جنگ جهانی چنین مینویسد: «اینکه ما دائماً خواستههای یک تئوکراسی(حکومت دینی) بنیادگرا را برآورده کنیم ـ کاری که کشورهای غربی در سالهای گذشته کردهاند ـ اقدامی عبث است.»
وی اضافه میکند: «وینستون چرچیل شخصیت کسانی که این خواستهها را برآورده میکنند، به کسی تشبیه کرده است که به کروکودیل غذا میدهد تا شاید وی آخرین نفری باشد که توسط آن بلعیده میشود.»
آلتون سپس خواستار حمایت کشورهای غربی از گروهک منافقین به عنوان یک «جایگزین معتدل» نظام ایران شده و نوشته است: «آیا این خواسته زیادی است که امید داشته باشیم غرب با توجه به تبرئه اعضای مجاهدین وجود یک جایگزین میانهرو را که از نظام فعلی ایران قابل اعتمادتر است به رسمیت بشناسد؟!»
وی در ادامه درخواست کرده است کشورهای غربی با حقانیتبخشیدن به گروه موسوم به «شورای ملی مقاومت ایرانیان» به ایران ضربه بزنند: «به صراحت بگویم، حقانیتبخشی به شورای ملی مقاومت ایران، ضربهای به رژیم ایران است.»
این سخنان و مواضع پست و رذیلانه یک نماینده انگلیس پس از سخنان کامرون علیه ایران، نه در چارچوب عرف بینالملل است و نه در قوانین حقوق بینالملل و روابط سیاسی و دیپلماتیک میگنجد. با چنین رژیم پلید و خبیثی چگونه میتوان روابطی را برقرار کرد که بتوان از آن برای منافع ملی بهره برد؟!
روابط مورد نظر انگلیس با ما، روابطی است که در آن، این کشور هر اقدامی را علیه ایران انجام دهد، جمهوری اسلامی را تضعیف کند، به دخالتهای خود در ایران ادامه دهد، در اندیشه براندازی حکومت اسلامی باشد و... چون انگلیس چنین روابطی را مطلوب میداند.
حال که این اتفاقات باعث شد برای بسیاری روشن شود که استعمار پیر صلاح ما را نمیخواهد، چگونه میتوان از گسترش روابط و بهبود آن سخن به میان آورد؟!
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری که از نیویورک به روسیه برای شرکت در اجلاس سران دریای خزر رفته بود روز گذشته پس از بازگشت به تهران به سخنان کامرون اینگونه پاسخ داد:« من میخواهم به یک نکته اشاره کنم و آن این است که همه ما باید بدانیم این قرن٬ قرن بیست و یکم است و هر کسی بخواهد در فضای قرن نوزدهم فکر کند ضرر خواهد کرد و ضررش شامل حال خودش می شود.»
در اینکه انگلیس قابل اعتماد نیست شک نکنید. مردم ما هم به خوبی این روباه مکار را میشناسند. باید مراقب بود حیلههای این روباه پیر دیگر برای کشورمان کارساز نباشد. در برقراری ارتباط با چنین کشوری باید احتیاطهای لازم را در نظر گرفت چون انگلیس غیر قابل اعتماد است و بدون در نظر گرفتن سوابق سیاه این کشور نسبت به ایران نمیتوان در اندیشه گسترش روابط با آن بود.
از مردم و مخاطبان گرامی هم می خواهیم در همین جا و در بخش نظرات، دیدگاههای خود را درباره انگلیس و گسترش روابط با این کشور مطرح کنند.
محمد صفری - جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
درود بر مردان باهوش این مرز وبوم
درود بیكران بر رهبری فرزانه
استعمار دیگر در این مرز و بوم كاری نمیتواند انجام دهد.
ولی باید بگویم در تمام طول تاریخ سیاسی ایران هیچ كس بد خواهتر از چرچیل برای ایران نبوده است.
اگر از نظر سیاسی و اقتصادی برایمان ممكن باشد بهترین كار قطع رابطه است در غیر اینصورت در حد اقل سطح لازم
راحلمان باید چراغ راهمان قرار دهیم .ایهاالمسلمون اتحدوا اتحدوا.