به گزارش مهر، ابراهیم حاتمیکیا کارگردان فیلم سینمایی «چ» که در اختتامیه جشنواره فیلم مقاومت جایزه ویژه هیات داوران را از آن خود کرد در انتقاد به صحبتهای اخیر عباس کیارستمی گفت: عزیز کرده ای از سینمای ایران، اخیرا حرفهایی زده و شهدا را قربانی جنگ دانسته است. من مصاحبه این کارگردان را چندین بار دیدم. البته همیشه می دانستم که جریانی وجود دارد که نسبت به جنگ و دفاع مقدس بی تفاوت است از همین رو از استادان خود که در راس آنها سید محمد بهشتی قرار دارد می خواهم که نگاه خود را نسبت به این اظهار نظر بیان کنند.
به گفته وی، عباس کیارستمی کارگردانی بوده که همواره مورد حمایت وزارت خارجه بوده است.
این کارگردان سینمای دفاع مقدس افزود: سید محمد بهشتی همیشه ما را به فیلمسازی تشویق می کرد، اما مرا به جنوب فرستاد و دیگری را به شمال. به هر حال این کارگردان، عزیز کرده جشنواره های خارجی است و پرچم ایران را با افتخار بالا برده است. دستش درد نکند، اما آنچه در حال حاضر درباره شهدا گفته غیر قابل چشم پوشی است.
کارگردان «برج مینو» تصریح کرد: من از همین تریبون از وزیر ارشاد، رییس سازمان سینمایی و دیگر مسئولان ارشد سینمای ایران می خواهم که مواضع خود را صراحتا درباره اظهارات اخیر این کارگردان بیان کنند.
حاتمی کیا متذکر شد: من به عنوان فیلمسازی که در جنگ بوده و فیلم دفاع مقدسی ساخته از حجت الله ایوبی که می دانم خودش نیز در جنگ بوده است، انتظار دارم نگاه خود را به عنوان رییس سازمان سینمایی درباره این موضوع صراحتا بیان کند که اگر چنین نشود، یقین پیدا می کنم در دولتی حرف می زنم که در آن نفاق است. دعا کنید خداوند کسانی که خون پاک شهدا را نمی بینند، رسوا کند.
وی در پایان صحبت هایش متذکر شد: به اعتقاد من بین جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم مقاومت نباید فرقی وجود داشته باشد. آنچه در این جشنواره وجود دارد، باید در جشنواره فیلم فجر نیز باشد. نباید فرقی بین آنچه در اینجا گفته میشود و آنچه در آنجا به عنوان غایت و نگاه به آینده گفته میشود وجود داشته باشد.
کیارستمی و حرفهای جنجالیاش
عباس کیارستمی چندی پیش در حاشیه جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه سیراکیوز آمریکا گفته بود: «یک هفته قبل از اینکه اینجا بیایم یکی از فیلمسازانی که سالها فیلم جنگی ساخته (اشاره به ابراهیم حاتمی کیا) فیلمهای پرهزینه جنگی و البته با مخاطب کمتر- برای اینکه مخاطب ایرانی دیگر حوصله جنگ نداشت، بنابراین بودجههای خیلی سنگین میگیرد و فیلمهای جنگی میسازد، گوش من را پیچانده بود که زمانی که ما داشتیم میجنگیدیم کیارستمی داشت دنبال دفترچه دوستش میگشت. «خانه دوست کجاست» یکی از پربینندهترین فیلمهایی بود که من ساختم، درواقع همه جای دنیا آن را میشناسند. «خانه دوست کجاست» ماندگار شد چون راجع به یک ارزش انسانی صحبت میکرد اما فیلمهای تو نماند چون تو راجع به یک پریودی از تاریخ ایران حرف زدی که تازه آن پریود هم به هیجان اورد بچه ها را. احمدپور (شخصیت اصلی فیلم خانه دوست کجاست) رفت پس داد دفترچه را، اما تو به هیجان آوردی و احمدپورهای دیگر رفتند در جنگ و کشته شدند و حالا پس از سالها میشود راجع به آنها فکر کرد که آنها چطوری از بین رفتند. در یک جنگی که هیچ مفهومی نداشت.»
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
با اجازه میخواهم چند نكته در مورد صحبت های آقای كیارستمی بگم:
1- جمله آخر ایشون خیلی جالبه ( در یك جنگی كه هیچ مفهومی نداشت ) اولاً جنگ از نظر شما باید چه مفهومی داشته باشه؟ مگه فیلم سینمایی كه ژانر های مختلفی مثل كمدی، معناگرا و یا .... داشته باشه؟ وقتی یك یا جند كشور به نیت های مختلف (پول ، نفت، استعمار و ....) به یك یا چند كشور حمله میكنند و عكس العمل كشور ی به اون حمله شده دو حالت داره یا تسلیم میشه كه هیچ یا دفاع میكنه و این باعث ایجاد جنگ می شود یعنی به نظر شما همه باید وای میستادن تا عراق بیاد هركاری دوس داره بكنه؟
در ثانی چه مفهومی قشنگتر از دفاع از ناموس و وطن میشه پیدا كرد.
ثالثاً وقتی من ارزش چیزی رو نمیفهمم نباید اونو زیر سئوال ببرم
من در مورد تخصص شما نظر نمی دم و اینكه فیلم شما پرفروش بوده یا حاتمی كیا یا اینكه شما حمایت شدی یا ایشون ولی یه سئوال ؟ اگه یه روز یه دزدی بیاد تو خونت بخواد به جان ، مال و ناموس تعارض كنه چیكار میكنی نگاش میكنی یا در اقدامی كه هیچ مفهومی نداره از خانودت دفاع میكنی ؟