شهرام امیری شریفی در گفتوگو با مهر افزود: بر اساس گزارشهای رسانههای پاکستان، یکی از شاهزادگان سعودی، زمستان سال گذشته، منطقه بلوچستان پاکستان را برای تفریح زمستانی خود انتخاب کرد و در مدت سه هفته اقامت در منطقه «چاگای» بلوچستان، بیش از 2000 قطعه «هوبره» را صید کرد.
به گفته وی، هوبره جزوه گونههای حفاظت شده از سوی نهادهای بینالمللی حفاظت محیطزیست است و از گونههای در حال انقراض محسوب میشود.
مدیر دیده بان حقوق حیوانات اظهار کرد: کارشناسان محیط زیست پاکستان پیشبینی کردهاند زمستان امسال حدود 500 هزار تا یک میلیون قطعه از این پرنده به منطقه چاگای در بلوچستان پاکستان کوچ کنند.
شریفی افزود: این پرندگان مدتی در این منطقه میمانند و سپس کوچ خود را به سرزمینهای گرمسیری جنوب آسیا ادامه میدهند.
وی تصریح کرد: شکار این پرندگان از سوی نهادهای بینالمللی حفاظت محیطزیست ممنوع اعلام شده است، اما دولت پاکستان به تعدادی از شاهزادگان عرب از کشورهای عربستان سعودی، قطر، امارات و بحرین که تقریبا همه ساله به منطقه بلوچستان سفر میکنند، اجازه داده است تا روزانه حداکثر ده قطعه از این پرندگان را در برخی مناطق مشخص شده، شکار کنند.
مدیر دیدهبان حقوق حیوانات یادآور شد: از آنجا که سفر شاهزادگان و ثروتمندان عرب به بلوچستان پاکستان، سود خوبی عاید سران قبایل بلوچ میکند و گاهی هم سهمیه سفر حج برای آنان به دنبال دارد، این قبایل به گرمی از شکارچیان عرب در مناطق خود استقبال میکنند.
شریفی تأکید کرد: با وجود این که دولت پاکستان محدودیتهایی را برای شکار هوبره توسط این اعراب در نظر گرفته، اما این صیادان به قوانین و مقررات نهادهای بینالمللی حفاظت محیطزیست و نیز قوانین دولت پاکستان توجهی ندارند و تا جایی که بتوانند، سفرههایشان را با گوشت لذیذ هوبرههای مهاجر، رنگینتر میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت