بیبیسی: نیروهای آزادکننده آمرلی خود را پیرو ولیفقیه میدانند
کیهان در خبری نوشت : خبرنگار شبکه دولتی انگلیس که در پوشش خبرنگار ایرانی به آمرلی عراق رفته بود میگوید نیروهای عراقی آزادکننده منطقه خود را پیرو ولیفقیه و آیتالله خامنهای معرفی میکنند.
«نفیسه- ک» از همکاران نشریات زنجیرهای است که چند سال پیش به بیبیسی پیوست و در خدمت شبکه دولتی انگلیس درآمد. وی در گزارشی مینویسد: در ایست بازرسی ورودی جاده سلیمان بیگ به آمرلی گروهی از شبهنظامیان شیعه جلویمان را گرفتند و پس از پرسش درباره اینکه که هستیم و کجا میرویم گفتند که ورود خبرنگاران خارجی به آمرلی ممنوع شده است و باید برگردیم.
اما همراه و راهنمای محلیمان بلافاصله گفت این خبرنگار که خارجی نیست ایرانی است. گذرنامه ایرانیام را نشان دادم و منتظر شدیم تا با فرماندهشان ارتباط بگیرند و هماهنگ کنند. میشنیدیم که به شخصی که آن سوی بیسیم بود به عربی میگفتند مراسله ایرانیه یعنی یک خبرنگار ایرانی میخواهد وارد آمرلی شود. بعد از چند دقیقه مامور ایست بازرسی آمد و گفت میتوانیم به راهمان ادامه بدهیم. به هم نگاه کردیم و گفتیم خب این هم نشانهای دیگر از نفوذ ایران. در واقع هم همینطور بود.
وی خاطرنشان میکند: در دفتر سپاه بدر در طوزخورماتو دو چیز بیش از همه جلب توجه میکرد؛ عکس آیتالله خامنهای بالای سر فرمانده و صدای بی سیمی که برای چند ثانیه در بدو ورود ما مکالمهای فارسی از آن شنیده شد و بعد گویا به دلیل حضور ما، دستگاه کلا خاموش شد.
اتاق پر بود از یونیفرمپوشانی که بیشترشان فارسی را به خوبی بلد بودند و بقیه هم به گویشی از ترکی حرف میزدند که به زبان رایج در نواحی ترکنشین ایران بسیار نزدیک است. محاصره آمرلی بالاخره بعد از هفتاد و پنج روز شکسته شده است. همه غرق شادی بودند و گروهی از ترکمانهای شیعه که پیرو مقتدا صدرند در مقابل دفترشان هلهله به راه انداخته بودند. روبروی آنها هم، پیشمرگان کرد در مقر خودشان شادمانی میکردند.
وی با بیان اینکه نیروهای آزادکننده آمرلی خود را پیروان ولیفقیه میدانند ادامه میدهد: فرمانده گردانهای موسوم به خراسانی که خود را حاج حسین معرفی میکرد، دو دهه را در ایران گذرانده بود. او البته عضو گروهشان نبود که تجربه زندگی در ایران داشت. وقتی از او پرسیدم گروهشان را چطور معرفی میکند با صراحت گفت که پیرو ولی فقیهند و آیتالله خامنهای. نام این گروه برگرفته از شخصیتی است به نام سیدخراسانی که بنا بر باورهای شیعی یار و هموارکننده راه امام زمان خواهد بود. این گروه یکی از چندین گروه مسلح شیعه عراقی است که خود را پیرو رهبری ایران میداند. حاج حسین تاکید میکرد کمکهای ایران به موقع بود.
خبرنگار بیبیسی با بیان اینکه غیر از گروههای شیعه، پیشمرگهای کرد نیز مورد حمایت ایران در فتح آمرلی قرار داشتهاند، مینویسد: ابوعلی آمرلی فرمانده گردان سیدالشهدا خود و خانوادهاش از ساکنان یکی از این خانهها بودهاند و تعریف میکرد که چطور نیروهای دولت اسلامی گاه تا همین چند قدمی شان میرسیدند و چه روزهایی که تصور میکردند که دیگر کارشان تمام است. از ابوعلی پرسیدم چقدر ایران در عملیات آمرلی نقش داشت؟ او گفت در واقع این ایران بود که همه آنها، به ویژه گردان سیدالشهدا در آمرلی و منطقه را تجهیز کرده است.
وقتی صحبت از قاسم سلیمانی شد او صراحتاً تایید کردکه آقای سلیمانی همراه نیروهایش شب قبل از عملیات در کنار آنها بوده و با آنها مانده و گفت که چقدر همین حمایت در تقویت روحیه نیروهایشان موثر بوده است. به گفته او آقای سلیمانی با رایزنیهایی که با دولت عراق داشته نقش مهمی در شروع عملیات ایفاکرده بود.بیبیسی میافزاید: گردان سیدالشهدا هم به نوعی خود را مرید آیتالله خامنهای میدانند.
ابوعلی این رابطه را چنین بازگو میکرد «گردان سیدالشهدا زیر نظر سیدحسن نصرالله است و سیدحسن نصرالله هم زیر نظر آقای خامنهای بنابراین این نیروها هم زیر نظر او هستند.» ابوعلی لابهلای صحبتهایش مدام یادآوری میکرد که اگر ایران به فریادشان نمیرسید شاید دیگر کسی در آمرلی زنده نمیماند.
مراوده با شیطان بزرگ نباید تکرار شود
کیهان در خبری منتشر کرد : تماس با اوباما در نیویورک برنامهریزی شده باشد یا اتفاقی، اقدامی نابجاست.سایتهای رجانیوز و الف ضمن انتشار این مطلب به تحرکات نشریات زنجیرهای زرد پرداختند که به سیاق سال گذشته مایلند دکتر روحانی را به ملاقات و تماس با اوباما در سفر نیویورک ترغیب کنند.
الف در این باره نوشت: «سفر رئیس جمهور به نیویورک قطعی شده است؛ اما برای دیدار با اوباما هنوز برنامهای تنظیم نشده است.» اینها سخنان نوبخت، سخنگوی دولت است که گرچه به قطعیت از سفر روحانی به نیویورک میگوید، اما در مورد عدم تنظیم برنامه دیدار با رئیسجمهور آمریکا، قطعیتی دیده نمیشود و آن قید «هنوز» نشان میدهد که امکان دارد در آینده چنین برنامهای ریخته شود.
این در حالی است که حسن روحانی، 8 شهریور جاری در نشست خبریاش با اصحاب رسانه اعلام کرد که «بنده هنوز تصمیم نهایی برای سفر به نیویورک نگرفتم؛ اما اگر تصمیمی اتخاذ شود اعلام خواهد شد، برنامهای هم برای ملاقات با آقای اوباما ندارم.»
الف افزود: در کنار عدم قطعیتی که در سخنان نوبخت برای نداشتن برنامه دیدار دیده میشود، میتوان به ابراز تمایل همزمان روزنامه دولتی ایران برای گفتوگوی مستقیم روحانی با اوباما اشاره کرد... سال گذشته و در اولین سفر سازمان ملل حسن روحانی در سمت رئیسجمهور ایران، بالاترین سطح ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا پس از پیروزی انقلاب شکل گرفت و زمانی که روحانی در راه فرودگاه نیویورک بود، تماسی تلفنی بین او و اوباما برقرار شد که انعکاس وسیعی در داخل و خارج یافت.
6 روز پس از آن تماس تلفنی، رهبر انقلاب ضمن حمایت از تحرکات دیپلماتیک دولت چه در سفر به نیویورک و چه غیر آن، فرمودند؛ «البته برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود؛ لکن ما به هیئت دیپلماسی ملت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البته به آمریکاییها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادی نداریم.»
22 مرداد ماه سال جاری نیز حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان وزارت خارجه و دیپلماتهای ایران در کشورهای دیگر، با تایید سخنان دو روز قبل رئیسجمهور در جمع سفیران و کارداران در خصوص تعامل با همه دنیا فرمودند:«در این میان دو استثنا وجود دارد رژیم صهیونیستی و آمریکا... رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بیمنفعت برود!؟... عدهای اینجور وانمود میکردند که اگر با آمریکاییها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل میشود، البته ما میدانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را ثابت کرد.»
رهبر انقلاب همچنین در تبیین ضررهای ناشی از مذاکره با آمریکاییها فرمودند « این کار ما را در افکار عمومی ملتها و دولتها به تذبذب متهم میکند و غربیها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دوگانگی جلوه میدهند.»
رجانیوز نیز ضمن تحلیلی نوشت: سال گذشته اگر چه مواضع اصولی رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل تحسین برانگیز بود اما «اقدام نابجا» در گفتوگوی تلفنی با باراک اوباما در آخرین ساعات حضور در نیویورک باعث شد تا موجی از انتقادات علیه این اقدام بیهوده و پرهزینه به راه افتد، هر چند بسیاری از ذوقزدگان داخلی نیز، این اقدام اشتباه را به منزله آغاز گسترش رابطه با شیطان بزرگ و رفع تحریمها تلقی کردند.رجانیوز از قول مصاحبه تخت روانچی معاون وزیر خارجه با روزنامه شرق نوشت:«اگر فکر کنیم این گفتوگوی تلفنی در مسائل ایران و آمریکا تغییر ایجاد کرد، یا اینکه موجب تغییری در سیاستهای ما و آمریکا شد، نه اینگونه نبود، چون اگر تغییری ایجاد شده بود را باید حس میکردیم چون چند ماه از آن گفتوگو میگذرد و اگر قرار بود تغییر ایجاد شود، باید حس میکردیم.»
آمار اقتصادی نادرست به دولت میدهند
کیهان نوشت: عضو انجمن اقتصاددانان ایران گفت: آماری که درخصوص عبور از رکود اقتصادی به رئیسجمهور میدهند اشتباه است.دکتر علیرضا دلداده جاوید در گفتگو با نسیم افزود: آمار و ارقامی درباره عبور از رکود منتشر نشده که با قاطعیت عبور از رکود را نشان دهد؛ لذا در حالتی میتوانیم بگوییم از رکود خارج شدهایم که رشد اقتصادی کشور بیش از 4 درصد باشد.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران در خصوص کاهش نرخ تورم در کشور گفت: از نظر من این آمار با واقعیتهای جامعه انطباق ندارد، چون کاهش رشد سطح قیمتها را مردم باید لمس کنند که نمیکنند.
وقتی رئیسجمهور میگوید ما از رکود عبور کردیم ولی آمار مشخصی از عبور از این رکود را هیچ جا بیان نمیکند، نمیتوان با قاطعیت گفت ما از رکود عبور کردهایم.وی با طرح این سوال که عبور از رکود چه زمانی اتفاق میافتد؟ گفت: زمانی که رشد اقتصادی کشور بیش از 4 یا 5 درصد بشود و روند نرخ تورم نیز نزولی باشد میتوانیم بگوییم کشور از حالت رکود تورمی عبور کرده است.
عضو انجمن اقتصاددانان ایران گفت: چه طور میشود با ارائه نکردن آمار و ارقام دراینباره گفت از رکود عبور کردهایم؟ برای اعلام رسمی عبور از رکود حتما باید آمار داد.وی در پاسخ به این سوال که با توجه به آمار بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ تورم آیا در ادبیات علم اقتصاد جهان شاخصی به عنوان تورم نقطه به نقطه داریم؟ گفت: «خیر؛ تورم نقطه به نقطه را کشورهای معدودی استفاده میکنند و در علم اقتصاد تورم و میانگین ملاک عمل است، شاید دولتها در برخی موارد تورم نقطه به نقطه را به یک شاخص در نظر بگیرند اما هیچگاه به عنوان مبنای تصمیمگیری محاسبه نمیکنند.»
تعدیل ملموس در رویکرد حامیان دولت به سفر نیویورک
کیهان اعلام کرد : ارگان رسمی دولت تصریح کرد: تماس با آمریکا پیششرطهایی دارد که بدون تحقق آن پیششرطها، دیدار بلاموضوع است.روزنامه ایران با اشاره به برخی گمانهزنیها درباره احتمال دیدار دکتر روحانی با اوباما در سفر نیویورک نوشت: به دلایل مختلف امکان دیدار رسمی روسایجمهوری دو کشور و حتی امکان دیداری دو جانبه ولو غیررسمی همچندان محتمل نیست هر چند که مقامات آمریکایی از تمایل اوباما برای چنین دیداری سخن گفتهاند و رسانههای آمریکایی هم آن را بازتاب دادهاند.
با این حال طرف ایرانی برای چنین دیداری اشتیاقی ندارد چرا که برقراری تماس در سطح بالاتر منوط به پیششرطهایی است که تا آنها محقق نشود، ضرورت دیدار هم ماهیتا بلاموضوع میشود.این روزنامه خاطر نشان کرد: مهمترین مشکل به دخالتهای تاریخی آمریکا برمیگردد که واشنگتن به ناحق در حق کشور و ملت ایران انجام داده است.
از طراحی و اجرای کودتای 28 مرداد 1332 تا رفتار خصمانه با به ثمر نشستن انقلاب اسلامی مردم ایران تا کمک به صدام حسین و حزب بعث عراق برای حمله به ایران و اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی 35 ساله علیه مردم ایران. همگی این رفتارها به گونهای بوده است که ایرانیان را به این نتیجه رساند تداوم روابط با آمریکا به نفع ایران نیست.
ایران میافزاید: علاوه بر این، در 11 سال گذشته یک اختلاف مهم سیاسی دیگر بین ایران و آمریکا بروز کرده است که این اختلاف به یکی از مهمترین مناقشات جهانی هم تبدیل شده است. فعالیتهای هستهای ایران و حق ایران برای دسترسی به چرخه کامل انرژی صلحآمیز هستهای آن هم طبق معاهدات جهانی موضوعی است که آمریکاییها به نیابت از اسرائیلیها برنمیتابند.
ایران با بیان اینکه «سه هفته پیش که آمریکاییها تحریمهایی را علیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی یا شرکای خارجی ایران اعمال کردند و با ناخرسندی صریح رئیسجمهوری ایران همراه و چنین رفتاری مغایر روح توافقنامه ژنو تشخیص داده شد» نوشت: به این ترتیب صرف فضاسازی رسانهای برای انجام دیدار روسایجمهوری دو کشور کافی نیست و آمریکاییها باید گامهای عملی بردارند؛ گامهایی که نشاندهنده حسننیت و رفتار آمریکاییها باشد.
حال آنکه نه تنها نشانههای قوی در این زمینه دیده نمیشود بلکه آنها صداقت کمتری از خود نشان دادهاند و حتی تحریمهای جدیدی هم طی یک سال اخیر علیه ایران افزودهاند.
از سوی دیگر وبسایت خبر آنلاین که به دو تن از مدیران دولتی نزدیک است در تحلیلی نوشت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در آمریکا، بهانه سالانهای است که رسانهها با گمانهزنیهایی از احتمال مواجهه روسایجمهور ایران و آمریکا خبر دهند. امسال هم پیش از آغاز به کار مجمع عمومی سازمان ملل حدس و گمانها آغاز شده است... اما مذاکرات یک سال اخیر ایران و آمریکا در موضوع هستهای اما حکایت دیگری را روایت میکند. تهران و واشنگتن بدون واسطه مقابل هم مینشینند و با یکدیگر سخن میگویند ولی هنوز ایالات متحده آمریکا نمیخواهد برای رسیدن به توافق نهایی به معادله 1=1 تن بدهد. همین کار را سخت کرده و جاده مذاکرات را به نقطه پیش از توافق ژنو میرساند.
خبر آنلاین با بیان اینکه کسانی منتظرند اوباما و روحانی با هم دست بدهند و روبوسی کنند، افزود: مسئله اصلی سفر رئیسجمهور کشورمان به نیویورک مواجهه، تماس تلفنی و مصافحه و رودرویی روحانی و اوباما نیست؛ مسئله بازگشت آمریکا به قواعد اولیه مذاکره و پایبندی ابتدایی به توافق ژنو است. بقیه مسائل حواشی است، حتی اگر اوباما روحانی را در آغوش بگیرد.
یادآور میشود دیروز همزمان روزنامه زنجیرهای شرق از قول شیرزاد (صدای رادیو اسرائیل در مجلس ششم) مدعی شد دست رئیسجمهور در سفر نیویورک بسته است و او باید بتواند لبخند بزند و شوخیهای معنادار بکند نه اینکه مانند سال گذشته به خاطر تماس تلفنی مورد اعتراض قرار گیرد(!) شرق همان روزنامهای است که یک دهه پیش مدعی شد اگر آمریکاییها اجازه نمیدهند ما برنامه هستهای داشته باشیم به خاطر این است که ما تقوای اتمی نداریم و اگر داشتیم حتی اجازه میدادند بمباتمی هم داشته باشیم.
در همین حال صادق زیباکلام به روزنامه آرمان گفت: نخستین گامی که چه آقای روحانی و چه هر شخص دیگری که میخواهد گشایشی در این راه ایجاد کند، باید انجام دهد طرح این سوال است که اساسا علت ادامه قطع رابطه دو کشور برای چیست؟! معتقدم تا این مسئله حل نشود گشایشی صورت نمیگیرد. دلیل عدم موافقت با عادیسازی رابطه با آمریکا این است که برخی دشمنیهای آمریکا ادامه دارد.
اگر این دشمنیها برطرف شود و آمریکا برای حسننیت پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کند و تحریمهای ظالمانه را بردارد آن وقت میتوان در یک شرایط برابر نشست و برای عادیسازی روابط دو کشور صحبت کرد.مرور مجموعه مواضع حامیان دولت - به استثنای مواضع برخی محافل افراطی- حاکی از آن است که در این طیف به نسبت سال گذشته مواضع واقعگرایانه و معتدلتری درباره سفر نیویورک و مراوده با آمریکا دیده میشود.
دستور جدید دولت درباره توجه به گزینش
روزنامه خراسان نوشت : بر اساس نامه یک مسئول مهم اجرایی به وزارتخانه ها و دستگاههای دولتی تاکید شده است که با توجه به مفاد ماده 42 قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر تشریح شرایط عمومی استخدام در دستگاههای اجرایی و تاکید بر نقش مقررات گزینش در ورود افراد به سیستم اجرایی، هرگونه جذب و بکارگیری در قوه مجریه منوط به رعایت قوانین مذکور شده و پرداخت هرگونه وجه بدون رعایت موارد فوق غیرقانونی محسوب شده و مشمول پیگرد خواهد بود.
دردسر 2 مصوبه متناقض دولت سابق برای یک روستای کوچک
خراسان اعلام کرد : بر اساس بررسی یک نهاد نظارتی که با توجه به شکایت تعدادی از مسئولان محلی انجام شده، مشخص شده است که یکی از مناطق کوچک موجود در استان تهران در اوایل سال 88 و با پیگیری برخی مسئولان اجرایی وقت، به عنوان یک دهستان محسوب شده و جزء یکی از شهرهای همجوار تهران قرار گرفت اما با اصرار برخی دیگر مسئولان اجرایی، در سال 1390 به عنوان شهرک تلقی و جزء محدوده شهر تهران معرفی شده که این دو مصوبه متناقض ضمن ایجاد دردسرهای فراوان برای این منطقه کوچک، موجب شده هیچکدام از دو شهر فوق مسئولیت مشکلات آن را بر عهده نگیرند.
بازداشت رابطهای زنجانی در شبکههای اجتماعی
ایران در خبری نوشت : یک نماینده مجلس از بازجویی رابطهای بابک زنجانی خبر داد که قصد داشتند با فعالیت در شبکههای اجتماعی، افکار عمومی را نسبت به وی تغییر دهند. امیرعباس سلطانی عضو کمیته پیگیری پرونده بدهی بابک زنجانی به تدبیر گفت: «بیشتر رابطهای بابک زنجانی شناسایی شدند و مورد بازجویی قرار گرفتند اما او جنبش سراسری راهانداخته است. درواقع برای تبرئه خودش یک سری افراد را خریده است که از او بخصوص در شبکههای اجتماعی حمایت و از مسئولان انتقاد میکنند.»
نماینده بروجن با بیان اینکه «این افراد یک یا دو نفر نیستند بلکه تعداد آنان زیاد است» اظهار کرد: «ما نام افراد را به هزار و یک دلیل نمیتوانیم رسانهای کنیم، چرا که سرنخها را از دست میدهیم. تا به امروز نیز افرادی که در دادگاه رفتند و بازجویی شدند یا در ترکیه بودند برای ما مهره سوخته هستند اما افرادی که ممکن است سرنخ باشند فعلاً وارد انتشار نام آنان نمیشویم.»
جهاد نکاح داعشی به جان مالزیایی ها هم افتاد
جمهوری اسلامی در خبری نوشت : ویروس خطرناک شرکت در جهاد نکاح با داعشیها به جان زنان مالزیائی هم افتاده است. به گزارش یک پایگاه خبری الکترونیکی مالزیائی حداقل سه زن مالزیایی برای پیوستن به سازمان شبه نظامیان داعش به خاورمیانه سفر کردهاند!
براساس همین گزارش، یک مقام اطلاعاتی مالزیائی گفت: "اعتقاد بر این است که این زنان، خود را در معرض لذت جنسی شورشیان داعش که درحال تلاش برای برقراری حکومت اسلامی در خاورمیانه هستند گذاشتهاند! این مقام رسمی افزوده است: "این حرکت پس از صدور حکمی از سوی شورشیان داعش در خرداد ماه انجام شده است که به خانوادهها سفارش میکند زنان مجرد را برای جهاد نکاح اعزام کنند!
وی همچنین افزود: "اطلاعاتی از کشورهای دیگر نشان میدهد که تعدادی از زنان مسلمان از استرالیا و انگلیس به شورشیان در خاورمیانه پیوستهاند." نخستوزیر مالزی، نجیب رزاق، شبه نظامیانی را که اقدام به اعدامهای دسته جمعی و کشتار شهروندان غیرمسلح در سوریه و عراق میکنند، محکوم کرد و این اقدامات را خلاف تعالیم اسلام دانست.
تلاش عربستان برای گسترش دیدگاه های وهابی در یمن
جمهوری اسلامی خبر داد : تروریستهای افراطی که این روزها در یمن به جان انقلابیون افتاده و در مناطق مختلف این کشور با هدف متوقف ساختن انقلاب با آنها جنگیده یا مشغول خرابکاری هستند، از فارغ التحصیلان مدارس و دانشگاههائی هستند که با دلارهای تعدادی از کشورهای حوزه خلیج فارس به منظور ترویج افکار گروهک القاعده تأسیس گردیده و اداره میشوند.
یک منبع یمنی فاش کرد عربستان سعودی تلاشهائی را برای انتشار دیدگاههای وهابی در یمن سامان داده است، این اقدامات از طریق تدریس روشمند تکفیر و افراط گرایی در دانشگاهها و مدارس یمنی دنبال میشود. مهمترین این دانشگاهها، دانشگاه الایمان است که وابسته به حزب الاصلاح یمن است که از سوی ریاض حمایت میشود.
وی میافزاید: عربستان و برخی دیگر از دولتهای خلیج فارس برای رسیدن به این هدف موسسات به ظاهر خیریه و دینی عربی را تاسیس و اموال گستردهای را برای حایت از دانشگاه الایمان صرف کردهاند. این دانشگاه، شعبههائی در استانهای مختلف یمن از جمله لحج و حضرموت و شبوه و عدن و جنوب این کشور تاسیس کرده که تروریستهای عضو القاعده یمن از فارغالتحصیلان آنها هستند و این روزها در برابر انقلاب مردم یمن کارشکنی میکنند.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: