به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ، علیرضا جزینی امروز در سومین جشنواره نوجوان سالم، اظهار کرد: راهبردهای چندگانه پیشگیری، درمان، صیانت، مقابله و توانمندسازی استراتژی ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی افزود: اما در طول سالهای فراز و فرودهای مختلفی داشتیم و وقتی وارد مراکز درمان و کاهش آسیبها میشویم اشکهای جاری برگونههای معتادان را ملاحظه میکنیم انرژی منفی میگیریم اما از تلاش برای اینکه تعدادی از این معتادان را به عنوان بهبود یافته به جامعه معرفی میکنیم، خوشحالیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: نخستین راهبرد ستاد مبارزه با مواد مخدر مبتنی بر پیشگیری است و نخستین سند ستاد نیز سند پیشگیری اولیه از اعتیاد است که تمام سازمانها باید در این رابطه نقش آفرینی داشته باشند، مسئله پیشگیری در سیاستهای ابلاغی رهبری به صراحت ذکر شده و در بند 4 و 9 سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به آن اشاره کردهایم به گونهای که بر اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در برابر تهدیدات و آسیبهای ناشی از مواد مخدر و روانگردانها تأکید شده است.
مقابله با 100 کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی
این مقام مسئول ادامه داد: 6 هزار و 500 تن مواد مخدر در افغانستان تولید میشود و 210 هکتار زمین در حال کشت مواد مخدر است که این تهدید جدی برای ایران است. از سوی دیگر در داخل کشور با معضل تولید مواد مخدر صنعتی مواجهیم و در داخل کشور 3 هزار و 600 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی کشف شد و در طول سال جاری با 100 کارگاه تولید مواد مخدر صنعتی برخورد شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: در شیوعشناسی که در حوزه جوانان انجام شد مشخص شد که کف سنی ابتلا به اعتیاد از 15 سالگی است و امسال با هماهنگی که با وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم مقرر شد تا شیوعشناسی مجددی انجام شود.
یک درصد دانشآموزان تفننی مواد مخدر مصرف می کنند
جزینی با اشاره به اینکه یک درصد از دانشآموزان مواد مخدر مصرف میکنند، گفت: البته این دانشآموزان معتاد نیستند بلکه به صورت تفننی اقدام به مصرف مواد مخدر میکنند و هم اکنون مصرف شیشه و مواد روان گردان رو به افزایش است.
وی ادامه داد: مربیان و دبیران با دانشآموزان ارتباط نزدیکی دارند و نسبت به احساسات و حالات آنها آگاهند بنابراین میتوانند در پیشگیری از ابتلای دانشآموزان به آسیبهای اجتماعی نقش مهمی را اجرا کنند. باید توجه داشت که عوارض مصرف مواد مخدر بسیار گسترده بوده و اختلالهای روانی، جسمی، اجتماعی و فرهنگی را به همراه دارد و فردی که معتاد میشود درمان آن بسیار دشوار است.
طی 2 سال گذشته 25 میلیارد تومان برای درمان معتادان هزینه کردیم
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در دو سال گذشته 25 میلیارد تومان برای درمان معتادان هزینه کردیم، افزود: هم اکنون 27 هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور هستند که 67 درصد از آنها به دلیل استفاده از سرنگهای مشترک مبتلا به ایدز شدهاند.
جزینی افزود: 70 درصد زندانیان مبتلا به اعتیاد، 40 درصد جرائم خرد توسط معتادان رخ میدهد همچنین 55 درصد طلاقها و 65 درصد همسرآزاریها به دلیل اعتیاد است.
وی عنوان کرد: از یک فرد معتاد فیلم تهیه کردیم که خودش عنوان میکرد شیشه مصرف کرده و سر همسرش را بریده بود به دلیل اینکه دچار توهم شده و همسرش را به شکل دیو مشاهده میکرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با هشدار به مصرف قرص شب امتحان یا ریتالین توسط دانشآموزان و دانشجویان گفت: ریتالین و قرصهای لاغری که زنان استفاده میکنند حاوی مواد آمفتامین بوده که مقدمهای برای اعتیاد است.
جزینی با اشاره به اینکه توقع ما از آموزش و پرورش بسیار بالاست چون جمعیت هدف این وزارتخانه حساس است، افزود: اصلاح و تغییر نگرش افراد از نگرش مثبت به نگرش منفی به اعتیاد، توسعه محتوای عمومی در متون درسی برای مقابله با اعتیاد و هشدار به دانشآموزان در خصوص آسیبهای مواد مخدر از اقدامات ضروری است. باید دانشآموزان را اگاه کرده و مطالب را به صورت صریح به آنها عنوان کنیم تا آگاه شوند، مدت زمانی آمار مبتلایان به ایدز را مخفی میکردند اما سرانجام این آمار بیان شد و نتیجه آن افزایش آگاهی خانوادهها در برابر خطرات و تهدیدات ایدز است.
67 درصد نوجوانان اعلام کردهاند نسبت به مواد مخدر هیچ شناختی ندارند
این مقام مسئول گفت: 67 درصد جوانان و نوجوانان اعلام کردهاند که هیچ شناختی نسبت به مواد مخدر ندارند که این رویه باید اصلاح شود؛ در 3 تا 4 سال نخست اعتیاد آثار آن در جوان نمایان نیست اما معلم و خانواده باید به محض تغییر رفتار و حالات جسمی دانشآموز حساس شود و نسبت به آن واکنش نشان دهد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: 8 درصد از مدارس را تحت پوشش برنامههای پیشگیری از اعتیاد قراردادهایم اما آموزش و پرورش معتقد است که این درصد بالاتر است باید تلاش کنیم تا تمام مدارس را تحت پوشش قرار دهیم.
تنها 20 درصد معتادان امکان بهبود یافتگی دارند
جزینی ادامه داد: 4 هزار نقطه آلوده به اعتیاد در سراسر کشور داریم که آنها را پاکسازی میکنیم اما مجددا معتادان به این نقاط بازمیگردند چرا که بیخانهمان و فراری بوده و مبتلا به بیماریهای مزمن هستند. باید بگویم که از میان جمعیت معتادان تنها 20 درصد آنها امکان بهبود یافتگی دارند بنابراین باید نسبت به این مسئله حساس بود.
وی افزود: 98 درصد افرادی که به مواد مخدر وابسته شدهاند سیگار و قلیان مصرف میکنند؛ هم اکنون یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود داشته که 50 درصد آنها به مراکز درمانی مراجعه میکنند و بیش از 6 هزار مرکز درمانی و در تهران و کلانشهرها وجود دارد همچنین از ابتدای سال تاکنون نزدیک به 5 هزار معتاد و طی دو هفته گذشته دو هزار نفر از معتادان را از سطح خیابانها جمعآوری کردهایم. ( فارس)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد