سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان جمعهشب به مناسبت هشتمین سالروز پیروزی مقاومت اسلامی در لبنان بر رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه سال 2006 سخنان مهمی ایراد کرد و در این سخنان با کالبدشکافی خطر کنونی در منطقه، داعش را خطری تکفیری برای همه منطقه دانست و بر پیروزی مقاومت و ضرورت اتحاد کشورها و ملتهای منطقه تاکید کرد.
بارزترین و مهمترین محور سخن دبیر کل حزبالله لبنان، وجود خطر موجودیتی برای منطقه بود که به تفصیل درباره آن سخن گفت.
سید حسن نصرالله در این سخنان که به طور زنده از شبکه المنار و المیادین پخش شد، جنگ ۳۳ روزه را جنگی حقیقی که کل منطقه را در بر گرفت، دانست و گفت، جنگی کوچک نبود و هدف آن نابود کردن مقاومت بود نه خلع سلاح آن.
نصرالله با بیان اینکه مقاومت با حمایت مردمی و پایداری سیاسی توانست آمریکاییها و اسرائیلی ها را به عقبنشینی از شروط خود وادارد، تاکید کرد که جنگ ۳۳ روزه علیه مقاومت شکست خورد و این جنگ ثابت کرد که مقاومت قادر است در مقابل خطرات و توطئهها بایستد و از مقدسات حمایت کند.
وی جنگ غزه را بخشی از طرحی جدید در منطقه دانست که هدفش سیطره بر کل منطقه و محو آرمان فلسطین است و تصریح کرد که اکنون منطقه و لبنان مقابل خطری موجودیتی قرار دارند و افزود که اسرائیل و تکفیریها دو عنصر مهم طرح جدید هستند که میتوان با اتحاد آنان را شکست داد. نصرالله در این سخنان خواستار اتحاد مردم منطقه از فلسطین تا اعراب خلیج فارس شد.
در ادامه دبیر کل حزبالله لبنان با بیان اینکه داعش خطری برای کل مردم منطقه است، این خطر را در درجه اول برای اهل سنت دانست و یادآور شد که داعش علیه همه میجنگد نه فقط شیعه و افزود که با عقبنشینی حزبالله از سوریه، خطر داعش دفع نمیشود.
نصرالله در خصوص مسائل داخلی لبنان نیز تصریح کرد که حزبالله خواستار گفتوگوی مستقیم در بحث انتخاب رییس جمهور است و در خصوص ناامنیها، از ارتش در برابر خطر تکفیریها و ناامنیها حمایت میکند و ارتش به حمایت مردم نیز نیاز دارد و در خصوص آوارگان سوریه که وارد لبنان شدهاند باید با دولت سوریه گفتوگو در این خصوص هماهنگی کرد.
در پایان دبیر کل حزبالله لبنان با اعلام آمادگی مقاومت و حزبالله برای فداکاری جهت حفظ کرامت و شرافت خود و لبنان تاکید کرد که با اتحاد میتوان خطر داعش و تکفیریها و طرح جاری علیه منطقه را شکست داد و گفت که حزبالله از مسئولیت خود در این خصوص شانه خالی نمیکند.
در ادامه متن کامل سخنان دبیر کل حزبالله لبنان میآید:
درود بر شهدای جنگ 33 روزه
سید حسن نصرالله در ابتدای سخنان خود، سالروز پیروزی در جنگ 33 روزه را سالروز عزیز و مهم و سالروز پایداری و پیروزی و حماسهای تاریخی دانست و بر روح شهدای جنگ، شهدای ارتش، نیروهای امنیتی و مدنی و رسانههای لبنانی درود فرستاد و از همه عناصر مقاومت تقدیر کرد.
نصرالله از شهدای مقاومت بخصوص سید عباس موسوی، شیخ راغب حرب و حاج عماد مغنیه و همه کسانی که آنان را نسلهای بعد از امام موسی صدر دانست، یاد کرد و بر روح آنان درود فرستاد.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: درود میفرستیم بر همه کسانی که مسئولیت خود را بخوبی انجام دادند و در تحقق این پیروزی سهیم شدند از جمله همه رؤسا، رهبران، نخبگان و همه ملتها و کسانی که اعلام همبستگی کردند بخصوص آنانی که خطرات را به جان خریدند و مشخصا منظورم ایران و سوریه است.
هدف جنگ 33 روزه نابود کردن مقاومت لبنان بود
نصرالله با بیان اینکه درباره این جنگ مطالب بسیاری گفته شده است، گفت: در مورد جنگ تموز بسیار صحبت شده و سخنرانی، کنفرانس، تالیف و پژوهشهای مختلفی در این مورد انجام شده است و این جنگ از سوی دوست و دشمن در منطقه مورد بررسی قرار گرفته است و این بحثها همچنان نیز ادامه دارد زیرا این جنگ یک نبرد کوچک نبوده بلکه جنگی حقیقی با ابعاد و اهدافی بود که نقشههایی برای فلسطین، لبنان ، کل خاورمیانه و حتی جهان داشت و باید سخن «کاندولیزا رایس» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا که وعده متولد شدن یک خاورمیانه جدید را داده بود به یاد داشته باشیم.
وی افزود: تمام نوشتهها، گفتگوهای مطبوعاتی و خاطراتی که روسا و رهبران دولتها و وزاری خارجه به ویژه مقامات آمریکایی در این مورد نشان میدهد که این حمله بخشی اساسی از نقشهای بود که مراحل و اهدافی داشت. قصد داشتند که مقاومت در لبنان را نابود کنند و فقط مسئله خلع سلاح آن مطرح نبود بلکه میخواستند رهبران و رزمندگان آن را نیز از بین ببرند، سخن از ساخت زندانی برای 10 هزار نفر در شمال فلسطین یا در «الوسط» بود.
در ۳۳ روزه قصد داشتند مقاومت را در سه جا، فلسطین، لبنان و سوریه بزنند
سید حسن گفت: همچنین قصد داشتند سوریه را به دلیل پشتیبانیاش از مقاومت و مخالفت با «اسرائیل» از پای دربیاورند و نظامش را سرکوب کنند، اما بخش سوم این نقشه هدف قرار دادن مقاومت فلسطین در غزه بود و هر کس از این موضوع سخن بگوید به یاد میآورد که این قرار بود این امر در سال 2006 به اتمام برسد.
دبیرکل حزبالله افزود: آمریکاییها به دنبال سر مقاومت در لبنان و فلسطین و سوریه بودند و هر کسی به رسانههای آمریکایی قبل از جنگ تموز نگاهی بیندازد حجم تمرکز بر حماس، حزبالله و سوریه را میبیند تا زمانیکه سر این روسای سهگانه قطع شد «جرج بوش» (رییس جمهور اسبق آمریکا) اعلام کند سر 3 منبع اصلی تروریسم بینالملل قطع شد، و پس از آن نوبت به ایران میرسید.
یک هدف آمریکا از جنگ ۳۳ روزه تسلط به منافع نفت و گاز منطقه و محو فلسطین بود
سید حسن افزود: هدف تسلط آمریکا بر منابع نفت و گاز در منطقه ، پایان دادن به مسئله فلسطین و تحمیل راهحل مورد رضایت اسرائیلیها بر فلسطینیها و اعراب بود و عناصر این اهداف، اشغال عراق توسط آمریکا، و جنگ اسرائیل برای نابودی مقاومت در لبنان، سرکوب نظام سوریه و پایان دادن به مقاومت فلسطین بود.
وی افزود: اما مقاومت لبنان با ایستادگی اسطورهای خود و پیروزی در جنگ تموز مانع از عملی شدن این اهداف شد و وضعیت میدان جنگ به جائی رسید که اسرائیل مجبور شد اعتراف کند به جائی رسیده که قادر به ادامه مسیر نیست و فهمید دچار فاجعه نظامی شده و برای پایان جنگ دست به دامن آمریکا شد.
دبیرکل حزبالله گفت: ایستادگی مقاومت در میدان و همچنین ایستادگی سیاسی و مردمی علیرغم تمام مشکلات از سوی آمریکا، اسرائیل، اروپا و شورای امنیت به وجود میآمد باعث شد که [طرف مقابل] از بیشتر شروط خود در روزهای اول کوتاه حمله بیاید.
وی سپس به دستآوردهای جنگ ۳۳ روزه پرداخت و افزود: نتیجه این شد که مقاومت لبنان باقی ماند و بر عزت وبزرگی آن افزوده شد ،دوم اینکه جنگ به سوریه نرسید و سوم اینکه جنگ علیه غزه را از سال 2006 تا سال 2008 به تاخیر انداخت، بلکه بالاتر از این، مقاومت در عراق علیه اشغال آمریکا افزایش یافت و باعث خروج نیروهای آمریکایی شد و نومحافظهکاران در انتخابات [آمریکا] به کنار رانده شدند و همه این نقشه سقوط کرد اما این به معنای این نیست که اهداف آمریکایی در منطقه به پایان رسیده است بلکه این کشور برای رسیدن به اهداف خود چندین مسیر دارد و تا زمانیکه طرح آمریکایی و اسرائیلی وجود دارد و همزمان با تحولات و امکانات به دنبال مسیری برای عملی شدن این طرح هستند.
سید حسن افزود: این جنگ شکست خورد و تاکید میکنیم که مقابل خطرهایی هستیم اما همگی ما قادر به مقابله با این خطرها و توطئههایی هستیم که مقدسات، ملت و سرزمین ما را هدف قرار گرفته است.
جنگ غزه بخشی از طرحی جدید در منطقه است
دبیر کل حزبالله لبنان در ادامه به جنگ غزه اشاره کرد و گفت: آنچه در غزه امروز تحت عنوان حمله رژیم صهیونیستی جریان دارد بخشی از طرحی جدید است که از قبل از حمله به غزه آغاز شده بود و اکنون غزه یک حلقه از زنجیره و یک مرحله از مراحل این مسیر جدید است. رژیم صهیونیستی طی این روند و مسیر جدید به دنبال تحقق اهداف خودش برای سیطره بر منابع نفت، گاز و تامین برتری اسرائیل است. این مسیر از قبل از جنگ غزه آغاز شد که دارای دو عنصر است و مانند روش گذشته بر یک عنصر استوار نیست که همان عنصر اشغالگری آمریکایی و اسرائیلی است.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه آمریکا دیگر مانند گذشته از ارسال نیروهایش به منطقه و انتشار آنها سودی نمیبرد تاکید کرد که امروز با صراحت تمام از این خطر وجودی سخن میگویم.
طرح جدید که منطقه را تهدید میکند بر اساس نابودی ملتها و دولتهای منطقه است
وی در ادامه اظهار داشت که مسیر جدید سختتر و خطرناکتر از مسیر گذشته است چرا که برپایه سرنگونی نظامها و روی کار آوردن نظامهای جایگزین نیست و این الگوی جدید برپایه نابودی حکومتها، ارتشها، ملتها، نظامهای سیاسی است و میخواهد براین اساس یک نقشه جدید است که به دنبال پاره پاره کردن منطقه است.
دبیرکل مقاومت اسلامی لبنان با بیان اینکه هدف اسرائیل تنها پاره پاره کردن منطقه نیست بلکه به دنبال پاره پاره کردن دولتها و ملتهاست ابراز داشت که اسرائیل در مسیر جدید سوار بر تودهها و ذهنهای سرگردان در نتیجه حوادث روی داده یا حوادث برنامه ریزی شده و با استفاده از قلبهای وحشتزده است، و آنچه مشاهده میکنیم که بالگردهای آمریکایی زنان و کودکان را از کوههای سنجار [در عراق] نجات میدهد، این است که این تصاویر یادآور این است که اینان زنان و کودکان شما هستند.
سید حسن نصرالله با اشاره به اینکه میخواهند همه منطقه با بحران مواجه شوند و برای نجات از این بحران آماده پذیرش هر دستوری شوند، گفت: در این شرایط دشمن اصلی به ناجی بدل میشود. در این مسیر و روش جدید عنصر اصلی اسرائیلیها هدف قرار دادن مقاومت است که عنصر دیگر آن جریان تکفیری است که امروز بارزترین جلوه آن «داعش» است.
وی با اشاره به اینکه امکان غلبه براین مسیر جدید هم وجود دارد همانطور که بر مسیر قبلی غلبه شد ولی این با تمنا حاصل نمی شود بلکه با عمل و تلاش حاصل میشود. باید اول بفهمیم و درک کنیم و تائید کنیم که با تهدیدی وجودی و حقیقی که همه را تهدید میکند، مواجه هستیم.کسی که بگوید این خطر نیست از واقعیت دور است. نباید جوری سخن بگوئیم که نشان دهنده روح شکست و ناتوانی به دلیل وحشت و ترس همانگونه که در زمان مغول در منطقه روی داد. باید خطر، حجم آن و امکانتش را درک کنیم و درباره راههای مقابله با تهدید و شکست آن طرح کامل آماده کنیم. نباید به سوی اوهام برویم یا گزینههای شکست خورده، باید به سوی گزینهها موفقیت آمیز با توجه به تجارب گذشته برویم. در این شرایط است که میتوان این مسیر و الگوی جدید را شکست داد. منطقه دهها سال است که تجربهای غمانگیز و دردناک دارد و آن طرح صهیونیستی است که از ابتدای قرن بیستم با شکل گیری رژیم اسرائیل همراه بود. خانوادههای مهاجر به شهرکها آمدند و دارای وظایف امنیتی و سیاسی شدند و آنجا بود که مردم متوجه نشدند چه روی داده است و تا زمان 1948 خطر را درک نکردند و در سال 1967 برخی از اعراب به دنبال جنگ پیشدستانه افتادند.
به این دلیل به این نتیجه رسیدیم که تهدید و حجم آنرا درک نکردیم و در تطبیق عنوان دوم باید به گزینههای اشتباه اشاره کرد که آن تکیه بر جامعه بین المللی و دخالت بین المللی بود و همچنین حساب کردن بر اتحادیه عرب و راهبرد مشترک عربی و تکیه بر سازمان همکاریهای اسلامی بود. ما امروز بیش از 70 سال است که پس از حساب باز کردن بر سازمان حقوق بشر، منتظریم. تنها عمل درست، حرکت به سوی مبارزه مسلحانه بود. همانطور که گروههای مسلح خاک فلسطین را اشغال کردند و ملت فلسطین را مهاجرت دادند درست این است که همه امت تلاش کنند تا آنها را اخراج کنند و این مسیر درست است.
این تجربهای بود که از پرونده اسرائیل به دست آوردیم و امروز تکیه غزه بر این گزینه و بر ملت خودش و قدرت خودش است و مردم غزه نمیخواهند تسلیم دشمن صهیونیستی شوند و امروز همه میدانند که این مسیر صحیح است.
اما درباره الگوی دوم با توجه به آنچه در سالهای گذشته روی داده و اختلافات در نقطه نظرات سوی ندارد و این خطری بزرگ است خطری برای وجود ما، کشورهای ما، زنان ما، کودکان ما؛ اکنون وقت بازگشت نیست چرا که کل منطقه در برابر خطری بزرگ و حقیقی قرار گرفته است.
در نگاه داعش اهل سنت هم کافر است
نصرالله افزود: امروز داعش به حکومتی تبدیل شده که جغرافیای وسیعی را از خاک سوریه و عراق به اشغال درآورده که از وسعت بسیاری از کشورهای منطقه بیشتر است و برمنابع انرژی و رودهای اصلی تسلط یافته و مقادیر قابل توجهی از سلاح را در اخیتار دارد و در برابر دیدگان جامعه بین المللی نفت میفروشد. این نفت را به چه کسانی میفروشد؟. داعش تعداد زیادی نیرو در اختیار دارد که از کشورهایی خارجی با تسهیلات آمدهاند. این گروه جنایاتی را حتی در حق کسانی که با آنها متحد بوده انجام میدهد. همچنین در حق کسانی که با آنها مخالف بوده و اختلاف نظر داشته مرتکب میشود و آنها را در مقابل دروبین میکشد و سر میبرد، که این اقدامات بخشی از عملیات روانی آنهاست. جنایاتی که داعش مرتکب شده در وهله اول در حق اهل تسنن انجام دادند و در نگاه آنان اهل تسنن هم از کفار هستند.
کسی که بگوید این صحنه وجود ندارد در عالم دیگری زندگی میکند و حتی صلاحیت ندارد که مسئولیت [حفظ] خانواده خود را بر عهده داشته باشد، جدای از اینکه چه کسی پشت سر داعش قرار دارد ما میدانیم که برخی کشورهای منطقه از این گروه حمایت میکنند، آمریکاییها با این دید که از آنها (داعش) بهره بگیرد نگاه میکند و باید تاکید کرد که از همه لبنانی، فلسطینیها، عراقیها، سوریها و مردم کشورهای عربی خلیج فارس دعوت کنم تا با خود بنشینند و عصبیت را کنار بگذارند؛ آیا این خطری برای همه است یا فقط خطری برای حزب الله است؟ آیا فقط خطری برای شیعه، علوی، مسیحی و دروزی است؟ آنها خطری برای همه هستند که بیش از همه خطری برای اهل سنت و جماعت هستند.
جنگ جاری در منطقه جنگ مذهبی یا دینی نیست
سید حسن افزود: این جنگ، جنگی مذهبی یا فرقهای نیست بلکه جنگ داعش و تکفیر علیه تمام کسانی است که مخالفش هستند و اینها میخواهند تمام تاریخ منطقه را محو کنند و خطری برای همه هستند. ما باید حجم خطری که ما را تهدید میکند بشناسیم و در مورد چگونگی مقابله با آن بحث و گفتگو کنیم. آیا باید در این مسیر از تجربه مقابله با دشمن صهیونیستی استفاده کنیم ؟ آیا باید به جامعه بینالملل رجوع کنیم؟ چرا هنگامی که داعش موصل و شهرهای عراقی را اشغال کرد جامعه بینالملل وارد عمل نشد؟ چرا هنگامی که کشتارها علیه مسیحیان را دیدند دخالتی نکردند؟ من به مسیحیان لبنان میگویم اگر برخی فکر میکنند که بعد از آنچه برای مسیحیان در عراق اتفاق افتاد، مسیحیان در لبنان روی آمریکاییها و غربیها حساب میکنند، در توهم هستند.
وی افزود: زمانیکه به اربیل (مرکز سیاسی کردستان عراق) که منافع آمریکا و غرب در ارتباط با آن بود، رسیدند دخالت کردند، کشتن شیعه و سنی را در عراق مجاز دانستند، اما اربیل اهمیت خاصی دارد، پس آیا باید این وضعیت را مشروط به جامعه کنیم یا اتحادیه عرب و استراتژی عربیت واحد را؟
سید حسن گفت: باید به این موضوعات از دیدگاه لبنان نگاه کنیم اگر ما اتفاق نظر داریم که این خطرات وجود دارد و ویرانگر است و هر چیزی ممکن است در عرض یک شبانهروز اتقاب بیفتد و از نظر منطقی تهدیدی برای عراق، سوریه و کل منطقه است باید در مورد آنچه قصد انجام آن را داریم بحث کنیم و من در اینجا به یک گفتگوی ملی فرا نمیخوانم زیرا هیچ نتیجهای ندارد بلکه قصد من گفتگوهای دوجانبه و داخل حزبی است.
دبیرکل حزبالله افزود: برخی خواستار عقبنشینی حزبالله از سوریه هستند اما آیا با این عقبنشینی خطری که لبنان راتهدید میکند از بین میرود و برخی مسئولان لبنانی نزد ابوبکر بغدادی (رهبر داعش) خواهند رفت تا به وی بگویند 10452 کیلومتر از نقشه را پاک کن، این بحث به نتیجهای نمیرسد و امروز خطری جدی وجود دارد و مسئولیت ملی میگوید، به پا خیزید تا از کشور و ملت حفاظت کنیم. آیا عقبنشینی ما از سوریه لبنان را حمایت میکند یا باقی ماندن در آن؟ برخی خواهان اجرای قطعنامه 1701 که تامین امنیت جنوب با همکاری نیروهای سازمان ملل را مطرح میکند، هستند... نیروهای موقت سازمان ملل خودشان کسانی را میخواهند تا از آنها حمایت کند و کسانی که میتوانند از جنوب حفاظت کنند معادله ارتش، ملت ، مقاومت و روحیه جنگجویی مقاومت است نه نیروهای بینالمللی؛ هیچ کس با گفتن این سخن که حمایت مرزهای لبنان با مشارکت نیروهای موقت سازمان ملل انجام میگیرد بر لبنانیها نخندد؛ ما اعلام میکنیم که این مسئله از یک مسیر بینالمللی انجام میشود و بروید از همپیمانان بپرسید و با این وجود ما با بحث در مورد آن مخالف نیستیم.
سید حسن افزود: این کشور در خطر است و باید به دنبال راهحل باشیم و به نظر ما عقل، منطق، دین، اخلاق و تجربه میگوید که زمانیکه یک جامعه با خطری جدی روبروست باید اولویتش مقابله به آن باشد و هر کس در این زمینه اقدام نکند باعث قتل، ذبح و در خطر قرار گرفتن خانوادهاش میشود.
وی گفت: در طول سالیان گذشته برخی میگفتند که با کنار کشیدن خود میتوان از لبنان حمایت کرد، فرض کنیم داعش بر سوریه مسلط شد و به مرزها رسید آیا خطری نیست؟، آیا در اینجا میتوان با عدم دخالت، لبنان را حفظ کرد؟ ما به جائی رسیدهایم که برخی سربازان ارتش لبنان ذبح یا ربوده میشوند و کسانی هستند که از عدم دخالت و عدم بحث در مورد سوریه سخن میگویند.
حزبالله از ارتش و دولت لبنان برای حفظ امنیت حمایت میکند
دبیرکل حزبالله در ادامه از تمام لبنانیها خواست که درک کنند جامعهشان در خطر است و «برای مقابله با این خطر باید جدیت، فداکاری و خلاص داشته باشیم و اختلافات سیاسی و فرقهای را کنار بگذاریم و به دنبال عناصر قدرت و تجمیع آن باشیم».
مورد اول، ارتش لبنان و نیروهای امنیتی است. اصل این است که دولت و نه حزبالله و دیگری مسئولیت امنیت را بر عهده بگیرد و ما آنطور که برخی ادعا میکنند مانع این امر نیستیم و از هرگونه پشتیبانی ارتش لبنان استقبال میکنیم و میخواهیم که به سلاحی حقیقی دست یابیم زیرا ارتش و دستگاه های امنیتی مسئول حمایت مردمند و ما خواهان آن هستیم که حمایتی مردمی و رسمی و مالی و معنوی از ارتش وجود داشته باشد و این دولت مسئول حمایت مردم است. امروز اولویت با آزادسازی افسران و سربازان ربوده شده است و هر ساعت تاخیر باعث خواری است و دولت مسئولیت دارد این پرونده را با روشی که کرامت ارتش و نیروهای امنیتی را حفظ و آنها را ازاتهامات مبرا کند، حل نماید.
نصرالله گفت: ارتش، وسیلهای در دست حزبالله نیست بلکه ارتشی ملی است که باید حمایت و تجهیز شود و در هر لحظه خطر همه ما با ارتش و نیروهای امنیتی هستیم.
وی افزود: مسئله دوم، حکومت فعلی و حفظ آن با وجود اختلافات و دلایل است تا زمان انتخاب رئیسجمهور و برگزاری انتخابات پارلمانی برسد.
دبیرکل حزبالله مورد سوم را مبارزه با تمام اشکال تحریک معرفی کرد و گفت: فایده تحریک [همگان و مردم و ارتش] علیه حزبالله در درگیری عرسال چه بود؟ امروز خبر بازداشت شخصی را که پشت پرده گردان «احرار السنه» بود ، شنیدیم که باید مانند هر شخصی دیگری که در لبنان فتنه میآفریند مورد حسابرسی قرار گیرد.
آشتیهای بزرگ و اتحاد باید در کل منطقه صورت بگیرد
نصرالله ادامه داد که باید آشتیها میان مناطق مختلف صورت گیرد و میان اهالی مناطق نزدیک به هم، به وجود آید. [مردم] بعلبک و «هرمل» پذیرای [مردم] عرسال هستند.. باید کسانی برای آشتی گام بردارند تا خطرات از بین برود، خطراتی که اولین کسانیکه غرامت آن را پرداخت میکنند اهالی عرسال هستند؛ در تمام منطقه خللهایی وجود دارد که باید به آشتی بیانجامد و باید تمام رهبران، مرجعیت و احزاب برای این امر دست به کار شوند.
درباره مشکل آوارگان سوری با دولت سوریه گفتوگو شود
نصرالله با اشاره به مشکل آوارگان سوری که وارد لبنان شدهاند، خواستار تلاش و همکاری همگانی برای حل این مشکل شد و گفت: همچنین باید برای حل مسئله آوارگان سوری همکاری کرد و همه میدانند این مشکل، مهم، بزرگ و حیاتی است. اما راهحل چیست؟ و برای حل این موضوع منتطر چه هستیم؟ باید برای حل این مشکل با دولت سوریه همکاری کرد.
برای انتخاب رییس جمهوری لبنان نباید منتظر خارجیها بود
نصرالله درباره انتخاب رییس جمهوری لبنان نیز گفت: همه می دانند که دراین خصوص با چه کسی باید گفتوگو کنند تا موضوع حل شود ما ائتلاف «8 مارس» هستیم هیچ کدام از ما واسطه نیست بلکه ما یک ائتلاف هستیم و از یک نامزدی محدود حمایت میکنیم و هر کس بحثی دارد میداند باید با چه کسی صحبت کند، این موضوع نباید منتظر تصمیمی از خارج لبنان باشد.
نصرالله افزود: همچنین باید به پروندههای درخواستی اولویت داده شود زیرا این اقدام ، جبهه داخلی را محکم میکند و مقابله با خطر موجود به معنای بقای بدون آب برخی مناطق نیست.
داعش به راحتی قابل شکست است اما با اتحاد ما
دبیرکل حزبالله گفت: اینها مجموعه افکار اولیهای قابل بحثی بود که آن را مطرح کردیم و باید به صورت همگانی مورد بحث و بررسی قرار گیرد ما در این معرکه، شهید و زخمی دادیم و در راه ملت، خانواده و مقدسات بخل نمیورزیم و آماده فداکاری هستیم. بارها گفتهام اگر لبنانیها منتظر اجماع ملی باشند اسرائیل در بیروت و طرابلس خواهد بود و به همگان میگویم که داعش و حامیان آن به راحتی قابل شکست هستند ، بخشی از این درگیریها ، از دست دادن روحیه است که باید مواظب آن بود و این گروهک در منطقه آیندهای نخواهد داشت و این امر یکی شدن شهروندان و پذیرفتن مسئولیت را میطلبد.
اگر جنگی تحمیل شود از خود دفاع میکنیم
وی گفت: میتوان بسادگی داعش را شکست داد همانطور که میتوان طرح حاضر در منطقه را شکست داد. از همه در سطح دولت، ارتش و ملت میخواهم مسئولیت خود را بر عهده بگیرند. اگر مسئولیتپذیر باشیم میتوان این توطئه را به آسانی شکست داد اما اگر سرهای خود را زیر برف کنیم پیروزی را تقدیم جبهه مخالف کردهایم و من به یک موضع ملی و عربی مسئول فرا میخوانم و ما قدرت و لیاقت این را داریم که کشورمان، مساجد و کلیساهای آن را با کرامت حفظ کنیم و این امر با غلبه بر داعش تحقق میپذیرد.
نصرالله افزود: همانطور که لبنان [با جغرافیای] کوچک [خود] در جنگ تموز [۳۳ روزه] مسیر منطقه را تغییر داد، این بار هم مسیر تحولات منطقه را تغییر خواهد داد. اگر هر کسی از زیر بار مسئولیت فرار کند ما مسئولیتمان را رها نخواهیم کرد و به هیچ جای دنیا مهاجرت نمیکنیم و در همین جا با سربلندی باقی میمانیم و اگر جنگ بر ما تحمیل شد میجنگیم و پیروز میشویم و یا اینکه شهید و دفن میشویم ، اگر بقیه لبنان آماده باشند ما آمادهایم زیرا وطن ما در خطر است و اینگونه خون تمام شهدای خود که در چنین روزهایی به شهادت رسیدند را حفظ میکنیم.(فارس)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم